2 سال پیش / خواندن دقیقه

15 خواص و فایده چای بابونه برای سلامتی +مواد مغذی چای بابونه

 

15 خواص و فایده چای بابونه برای سلامتی +مواد مغذی چای بابونه

چای بابونه سرشار از آنتی‌اکسیدان است. بهترین خواص چای بابونه شامل تنظیم خواب، کمک به هضم بهتر غذاها، تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، کاهش استرس و تسکین دردها و گرفتگی عظلات ناشی از قاعدگی است. به خاطر خواص ضدالتهابی، چای بابونه می‌تواند به درمان اسهال و نفخ نیز کمک کند.

چای بابونه چیست؟

گل‌های خشک شده‌ی بابونه که از تیره‌ی گیاهان کاسنی می‌باشند، به عنوان گیاهی درمانی، روشی طبیعی و خانگی و همینطور دارویی شفابخش مورد استفاده قرار می‌گیرند. محبوب‌ترین روش استفاده از گیاه بابونه، به صورت چای می‌باشد.

نام اسپانیایی این چای، چای مانزانیلا می‌باشد. این گیاهان شکل‌های مختلفی دارند، به همین دلیل ممکن است چای بابونه‌ای که در یک بخش از کره‌ی زمین یافت می‌شود، دقیقا شبیه به چای بابونه در جای دیگر نباشد، اما اجزای اصلی این گیاهان کاملا یکسان است و تاثیرات آنها نیز یکسان می‌باشد.

15 خواص و فایده چای بابونه برای سلامتی +مواد مغذی چای بابونه

تحقیقات نشان داده است که گل‌های بابونه‌ی آلمانی دارای ترکیبات و مواد مغذی قوی‌تری هستند که مسلما به افرادی که به طور مداوم این چای را می‌نوشند، منتقل می‌شود.

جدای از طعم و مزه دلپذیر چای گیاهی بابونه، این گیاه طی سال‌ها به دلیل فواید سلامتی آن مورد ستایش قرار گرفته است. وجود فلاونوئیدها، سسکوترپن‌ها (که اغلب با خاصیت ضدعفونی کننده، ضدباکتریایی یا ضد التهابی همراه است) و سایر آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند موجود در این چای، اثرات قابل توجهی را در بدن انسان به همراه خواهد داشت.

با اینکه که این گیاه معمولاً به عنوان نوشیدنی مصرف می‌شود ، عصاره بابونه نیز در کپسول‌ها و روغن‌های آروماتراپی استفاده می‌شود. لوسیون‌های بابونه در موارد خاص می‌تواند بصورت موضعی مورد استفاده قرارگیرد تا از بروز مشکلات پوستی جلوگیری کند. استفاده از این عصاره در محصولات کودکان مانند صابون، شامپو و دستمال مرطوب نیز به دلیل آرامش‌بخش بودن از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.

مواد مغذی چای بابونه

مطابق با بانک اطلاعات ملی مواد مغذی USDA، چای بابونه حاوی مقادیر ناچیز از بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی پتاسیم، منیزیم، کلسیم، سدیم، تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین E می‌باشد. سایر مواد مغذی این گیاه فولات، آهن و روی است. یک فنجان (237 میلی لیتر) چای بابونه دم کرده 2 کیلو کالری انرژی، 47/0 گرم کربوهیدرات را تأمین می‌کند.

15 خواص و فایده چای بابونه برای سلامتی +مواد مغذی چای بابونه

خواص چای بابونه برای سلامتی

بیایید نگاهی دقیق‌تر به فواید و خواص چای بابونه بیندازیم:

1. بهبود شرایط خواب

طبق تحقیقات منتشر شده در ژورنال فارماکولوژی بالینی، چای بابونه می‌تواند کمکی عالی برای کسانی که مشکلات خواب دارند، بخصوص برای افرادی که همیشه درگیر خواب‌های بی‌قرار هستند و با آپنه‌ی خواب (وقفه‌ی تنفسی درخواب) سرو کله می­زنند، باشد. نوشیدن یک فنجان گرم چای بابونه بدون کافئین می‌تواند به شما کمک کند سریعتر بخوابید و با احساس طراوت بیشتری از خواب بیدار شوید. برای خانم‌هایی که دوره پس از زایمان را می‌گذرانند، چای بابونه به عنوان یک مکمل برای بهبود کیفیت خواب، بسیار توصیه می‌شود.


 

2. فرایند هضم را بهبود می‌بخشد

اگر از سوزش معده رنج می‌برید، اگر از مشکلات معده از نفخ خفیف گرفته تا علائم سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) رنج می‌برید ، چای بابونه می‌تواند کمک بزرگی برای شما باشد. مطابق اطلاعات مرکز پزشکی وکسنر ایالت اوهایو، گیاه بابونه دارای خواص ضدالتهابی است که به آسان کردن حرکت‌ای روده شما کمک می‌کند و امکان عبور گاز بهتر و حرکات روده را هموارتر می‌کند. همچنین باعث کاهش درد زخم معده و اسپاسم معده می‌شود.

چای بابونه به عنوان یک ادرار آور عمل می‌کند و به دفع آب، مایعات و سایر مواد زاید بدن کمک می‌کند. این خاصیت نه تنها به کاهش وزن کمک می‌کند بلکه باعث بهبود هضم کلی می‌شود و نفخ را کاهش می‌دهد.

3. خاصیت ضد سرطانی

طبق تحقیقات انجام شده در دپارتمان اورولوژی و موارد مواد مغذی در دانشگاه غربی کلیولند، اوهایو؛ آنتی‌اکسیدان‌های آپیژنین موجود در بابونه می‌تواند به مبارزه با سلول‌های سرطانی مثل سرطان پستان، دستگاه گوارشی، سرطان پوست، سرطان پروستات و رحم کمک کند. مقاله‌ی دیگری که در ژورنال اروپایی بهداشت عمومی منتشر شده است نشان می‌دهد که نوشیدن چای بابونه به جلوگیری از سرطان تیرویید نیز کمک می‌کند.

4. کاهش التهاب

خواص ضداسپاسم و ضد‌التهابی قوی بابونه در درمان گرفتگی معده و روده بسیار مؤثر است. مصرف چای بابونه به طور مرتب همچنین به کاهش مشکلاتی مانند سندرم روده تحریک‌پذیری(IBS)، حالت تهوع، اسپاسم ماهیچه‌ها، آنفولانزای معده و گاستروانتریت (بیماری التهابی و روده‌ای) کمک می‌کند.

5. کنترل دیابت

چای بابونه برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند می‌تواند مفید باشد. این چای به کاهش سطح قند خون و تنظیم مقدار انسولین در خون کمک می‌کند.

6. ارتقا سلامت قلب

تحقیقات منتشر شده از دانشگاه Tufts در بوستو ، نشان می‌دهد که چای بابونه به کاهش فشار خون و سطح کلسترول LDL (بد) کمک می‌کند و باعث می‌شود قلب شما سالم‌تر شود. یک مطالعه تحقیقاتی دیگر نشان می‌دهد که این چای همچنین از بروز انواع مختلف بیماری‌های قلبی و عروقی می‌کاهد.

7. تقویت سیستم ایمنی

ترکیبات فنلی موجود در چای بابونه به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از عفونت کمک می‌کند. سایر ترکیبات موجود در چای بابونه نیز با سرماخوردگی، آنفولانزا و مشکلات سینوس مقابله می‌کند و در نهایت باعت رفع احتقان می‌شود.

 


8. تسکین استرس و اضطراب

یکی از محبوب‌ترین کاربردهای چای مانزانیلا در تسکین استرس و اضطراب می‌باشد. بعد از یک روز طولانی در محل کار، طبیعت گرم و آرامش بخش این نوشیدنی می‌تواند به افزایش سطح سروتونین و ملاتونین بدن شما کمک کند. این هورمون‌ها می‌توانند با موفقیت استرس و نگرانی را از بین ببرند.

براساس تحقیقات یک ژورنال آمریکایی، این چای میگرن و سردرد را نیز تسکین می‌دهد. از آنجا که مصرف این چای آرامش بخش است، می‌تواند ذهن شما را آرام کند و علائم معمول اضطراب را از بین ببرد. یک تا دو فنجان چای بابونه در روز می‌تواند به طور قابل توجهی در مقابل استرس مزمن به شما کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهد که چای بابونه همچنین می‌تواند به تسکین علائم افسردگی پس از زایمان در زنان نیز کمک کند.


 

9. مراقبت از پوست

به دلیل خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدان موجود در چای بابونه، از این گیاه به صورت انحصاری به عنوان نوشیدنی استفاده نمی‌شود. کاربرد موضعی چای مانزانیلا باعث کاهش تحریکات و حتی مشکلات پوستی مانند اگزما می‌شود. عصاره‌ی این گیاه می‌تواند به طور چشمگیری لکه‌ها و چین و چروک‌های صورت را کاهش دهد و بهبود ببخشد. با کنترل استرس و تقویت سیستم ایمنی، این عصاره می‌تواند تغییر معجزه آسایی در پوست شما ایجاد کند.

10. جلوگیری از پوکی استخوان

عصاره بابونه به تحریک فعالیت استئوبلاست‌ها، سلول‌های سازنده استخوان‌ها کمک می‌کند. بنابراین، مصرف چای بابونه می‌تواند به افزایش تراکم استخوان کمک کند و می‌تواند باعث کاهش اثرات مضر پوکی استخوان شود.

 


11. تسکین درد قاعدگی

ماهیت ضد التهابی چای بابونه باعث می‌شود تا این آرامش بخش یک انتخاب محبوب برای خانم‌هایی باشد که با علائم و دردهای قاعدگی مانند نفخ، گرفتگی عضلات، اضطراب، عرق کردن، عدم داشتن خواب مناسب و نوسانات خلقی روبه رو هستند.

15 خواص و فایده چای بابونه برای سلامتی +مواد مغذی چای بابونه

12. خواص ضد حساسیت

چای بابونه می‌تواند به تعدیل پاسخ دهی سیستم ایمنی به حساسیت آورها در بدن کمک کند. این گیاه با کار به عنوان آنتی هیستامین، می‌تواند واکنش‌های آلرژیک را در بدن تسکین دهد.

13. مراقبت از مو

جدا از همه ویژگی‌های چشمگیر چای مانزانیلا، بسیاری از کاربران ادعا می‌کنند که مصرف این چای باعث بهبود ظاهر و استحکام مو می‌شود. طبق مقاله‌ای که در ژورنال بین‌المللی فارما و علوم زیستی منتشر شده است، اجزای ضد التهابی موجود در بابونه می‌تواند به کاهش سوزش در پوست سر کمک کند، رشته‌های موهای شما را تقویت کرده، شوره سر را از بین ببرد و به طور کلی به موها ظاهری ابریشمی‌تر می‌بخشد.

14. بهداشت دهان و دندان

یکی دیگر از مزایای چای مانزانیلا خواص ضدعفونی کننده آن است. ممکن است این چای بتواند با عفونت‌های دهانی مقابله کند، از خرابی دندان‌ها جلوگیری کند و از دندان و لثه‌ها محافظت کند. علاوه بر این، خواص ضدالتهابی آن به تسکین دندان درد کمک می‌کند.

15. بواسیر

در کنار تأمین یک اثر تسکین دهنده، چای بابونه همچنین به بواسیر و تشنج کمک می‌کند.
سخن پایانی

مصرف این چای در زنان باردار و شیرده باید با احتیاط انجام شود زیرا مصرف زیاد این چای ممکن است منجر به سقط جنین شود. طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت (NIH) این چای می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک شود و همچنین می‌تواند منجر به خواب آلودگی، سوزش چشم، استفراغ و حالت تهوع شود. بنابراین همیشه در اعتدال از این چای بنوشید.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع