2 سال پیش / خواندن دقیقه

پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی معضل یا فرصت برای سالمندان پر انرژی

اگر شما هم جزو افراد سالمندی هستید که بعد از بازنشستگی به دنبال شغل مناسب خود هستید یه شما تبریک میگوییم و در این مقاله در رابطه با همین موضوع به شما راهکار خواهیم داد پس تا انتهای مطلب همراه مجله خانواده باشید.

پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی معضل یا فرصت برای سالمندان پر انرژی

پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی یک معضل است. جستجوی شغل یکی از مسائل مهم در زندگی هر فرد است و در هر سنی دغدغه های مخصوص به خود را دارد، جوانان در پیدا کردن شغل، مهارتها و تجربه و شبکه ی آشنایان افراد میانسال را ندارند و افراد میانسال هیجان و انرژی افراد جوان را. اما این به معنای عدم موفقیت آنها در پیدا کردن شغل مناسب نیست.


موانع پیدا کردن شغل بعد از 50سالگی

افراد میانسال برای جستجوی شغل مورد نظر خود شاید به اندازه ی جوان ها از شانس و امتیازات جوانی برخوردار نباشند و شاید به راحتی نتوانند نظر کارفرما را جلب کنند، اما با رعایت برخی نکات ممکن است شانس موفقیت در به دست آوردن شغل جدید را داشته باشند. پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی یکی از بزرگترین چالش های سالمندی است.
پیدا کردن شغل در جوامعی که میانگین سن شهروندان پایین و فضای کاری رقابتی است، کاری سخت است که تلاش فراوانی می طلبد و از مشکلات مهم اشخاص میانسال محسوب می شود.
تحقیقات انجام شده دراین زمینه بیانگر نارضایتی افراد از تبعیض سنی در شرکت ها و ادارات مختلف هنگام استخدام است که منشا آن در نوع نگرشی است که نسبت به قابلیت ها و شرایط افراد میانسال وجود دارد، که نمونه های آن عبارتند از:


1-یادگیری بهتر جوانان

با توجه به این که افراد جوان نسبت به سنین بالاتر، تازه نفس و با انگیزه تر هستند و نسبت به موضوعات جدید انرژی بیشتری برای آموزش دارند، این موضوع انگیزه ی کارفرما را برای استخدام آنها  بالا می برد و کارفرمایان بیشتر از استخدام افراد جوان استقبال می کنند.

ادارات و سازمان ها اغلب از نیروی جوان استفاده می کنند، تا بتوانند روی علاقه و نیروی جوانی آنها برای کشف و تحقیق حساب باز کنند، زیرا معتقد هستند جوانان بیشتر خلاقیت به خرج می دهند و به دنبال ایده های نو برای پیشرفت سازمان و شرکت هستند و این چیزی است که از عهده ی افراد میانسال به دلیل سن بالا و خستگی و بی انگیزگی برنمی آید و رشد خلاقیت فردی ندارند.


مطالب مرتبط:

چالش های سالمندی و مراقبت های مربوط به سالمندان

سالمندی موفق، عوامل موثر در آن و ملاک های موفقیت در سالمندی +حقیقتی درباره ی پیر شدن موفق

شغل بعد از بازنشستگی، استفاده از دومین فرصت شغلی + پیشنهاد شغل

کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی




2-انگیزه و توانایی بالای جوانان

عقیده بر این است که افراد جوان پرشورتر و باعلاقه بیشتری کار می کنند. شاید این موضوع تا اندازه ای درست باشد؛ زیرا میزان دغدغه های افراد جوان کمتر است و محیط و بازار کار برای آنها تازگی دارد و  بیشتر علاقه مند هستند که قابلیت های خود را به نمایش بگذارند.
سازمان ها و شرکت ها به دنبال نیروی جوان هستند، زیرا تصور می کنند که افراد مسن توانایی و حوصله ی افراد جوان را ندارند و خیلی زود از کار خسته می شوند. بنابراین نمی توان روی کارکرد بالای آنها حساب کرد و از نظر ذهنی و جسمی کارایی افراد جوان را ندارند که این نگرش باعث می شود بیشتر افراد با سنین کمتر را استخدام کنند.



3-افراد میانسال به دنبال بازنشسگی هستند

تصور غالب در شرکت ها و موسسات و ادارات این است، که افراد مسن بیش از آن که به کار اهمیت بدهند و بتوانند نیروی موثری باشند، دنبال این هستند که با کار کردن بازنشستگی خود را تامین کنند و به اندازه ی جوانان دل به کار نمی دهند. که دیدگاه درستی نیست و در مورد همه ی افراد میانسال صادق نیست اما نگرش منفی است که باعث عدم استخدام افراد با سن بالا می شود. 



راهکارهایی برای پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی

علی رغم سختی هایی که افراد میانسال در پیدا کردن شغل با آن مواجهه می شوند؛ اما به این معنا نیست که هیچ راهی برای موفقیت وجود ندارد. شما می توانید با بکار بردن برخی نکات در هنگام مصاحبه و اعتماد به توانایی خود شغل مورد نظر خود را به دست بیاورید. از جمله ی این راهکارها می توان به موارد زیر اشاره کرد.



 

1-برای پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی به تجربیات خود اشاره کنید

یکی از بهترین موضوعاتی که می توانید به عنوان یک نکته ی مهم و اساسی به آن اشاره کنید و از آن جهت موفقیت خود در مصاحبه استفاده کنید، صحبت کردن در مورد تجربیات کاری خودتان است. با دقت در شرایط کاری اغلب موسسات و ادارات می بینید که در کنار تخصص، داشتن چندین سال تجربه ی کاری یکی از گزینه های مورد نظر کارفرمایان ذکر شده، بنابراین شما نیز با تکیه بر تجربیات خود و عنوان کردن آن در حضور کارفرما یا مدیر مصاحبه می توانید نظر او را جلب کنید. در این رابطه مطالعه مقاله شغل دوم در منزل برای آقایان پیشنهاد می شود.



2-مهارت خود را در حد نیاز شرکت بیان کنید

در بیان توانمندی های خود طوری صحبت کنید، که توانایی های شما بیش از حد به نظر نیاید و این تصور را ایجاد نکند که شما در قبال قابلیت های اضافه ی خود به دنبال مزایا و حقوق بیشتری هستید. یا در اثر تجارب و مهارت هایتان نمی توانند همکاری لازم را از شما بخواهند و شما قادر نخواهید بود خودتان را با رهنمودهای مدیران هماهنگ کنید.



3-برای پیداکردن شغل بعد از 50 سالگی فعال و به روز باشید

برای این که بتوانید در سن بالا در به دست آوردن یک شغل موفق باشید لازم است، نسبت به دانش و اطلاعات  و بازار کار، به روز باشید و در سمینارها، کنفرانس ها و دوره های آموزشی مرتبط با شغل خود شرکت کنید. به این طریق از فضای کاری فاصله نمی گیرید و اطاعات و مهارت های لازم را خواهید داشت، که شانس شما را برای پیدا کردن کار مورد نظرتان بالا می برد. به روز بودن یکی از رازهای موفقیت شغلی است.



4-تسلط به فناوری روز

اگر در شغل مورد نظر شما از نرم افزارها و برنامه های مدرنی استفاده می شود، سعی کنید از یادگیری آنها غافل نشوید و در رزومه یا مصاحبه ی خود نیز با بیان آنها و استفاده از اصطلاحات و عبارت های مناسب آن، کارفرما را تحت تاثیر قرار دهید و نشان دهید که با فناوری های لازم هماهنگ هستید. این موضوع انگیزه و علاقه ی شما را به شغل مورد نظر نشان می دهد و می تواند در استخدامتان اثرگذار باشد. 



5-پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی با رزومه بدون سن

در زمان مصاحبه و در تعامل با کارفرمایان و سازمان ها بهتر می توانید روی توانایی ها و قابلیت  های خود مانور بدهید. اما در رزومه به جای شما اطلاعاتی که ثبت کرده اید سخن می گویند و ممکن است وارد کردن سنتان در روزمه باعث شود دیگر موارد، به چشم نیاید. بنابراین سعی کنید از مهارتها و توانایی ها و تجربیات خود بنویسید، تا تمرکز مخاطب بیشتر بر قابلیت های شخصی شما باشد.



6-آشنایی با مدیران رمز پیداکردن شغل بعد از 50 سالگی

قبل از ارائه ی درخواست شغل، سعی کنید اطلاعات لازم در خصوص شرکت و سازمان مورد نظر، همچنین مدیر یا مدیران سازمان آشنا شوید تا نسبت به فضای کاری، دیسیپلین، قوانین و سایر موارد، اطلاعات به دست آورید تا از قبل برای یک مصاحبه ی خوب و تاثیرگذار آماده باشید. دانستن انتظارات شرکت یا مدیران می تواند به شما یک تصویر و نمای کلی برای مصاحبه بهتر بدهد.

مسلما بعد از چندین سال کار کردن شبکه ای از دوستان و همکاران قدیمی دارید، که می توانید در پیدا کردن شغل از آنها کمک بگیرید. آنها را در جریان بگذارید و اجازه دهید که در این کار شما را یاری کنند. داشتن شبکه ای ارتباطی قوی، نعمت بزرگی است که در پروسه ی جستجوی شغل مناسب، کمک بزرگی می کند.


 

7-قبل از مصاحبه، تمرین کنید

برای این که بدانید در یک مصاحبه با چه چیزهایی روبرو خواهید شد، می توانید یک مصاحبه ی ساختگی ترتیب دهید و به کمک یکی از همکاران یا دوستانتان که با این موضوع آشنا هست به سوالات مصاحبه پاسخ دهید یا در یکی دو مصاحبه ی واقعی در سازمانهایی که قصد همکاری ندارید، شرکت کنید تا با مواجهه ی واقعی برای روز مصاحبه ی واقعی آماده شوید و بهتر عمل کنید. در تغییر شغل یا انتخاب شغل جدید قبولی در مصاحبه ضروری است.



8-یک مصاحبه ی خوب ارائه دهید

با تمرکز بر توانایی و تجربیات قبلی خود به مصاحبه کنند ه ی خود نشان دهیدف که می توانید با تجربیات خود به پیشرفت شرکت کمک کنید و نیروی موثری باشید. از اهداف شرکت و موانع و مسائل مختلف شرکت بپرسید. درباره ی راه حل های احتمالی نظر بدهید. به ایشان بگویید که چه خدماتی از شما برمی آید و  به رفع موانع پیشرفت شرکت چه کمکی می توانید بکنید. علاقه خود را به همکاری تیمی با دیگران نشان دهید و مسئول مصاحبه را مطمئن کنید، که از آموزش مهارت های جدید استقبال می کنید.



9-ظاهر آراسته برای پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی

نوع پوشش و ظاهر شما یکی از موضوعاتی است، که اهمیت زیادی دارد به خصوص در روز اول و زمان مصاحبه. بنابراین سعی کنید به ظاهر و پوشش خود اهمیت بدهید و رسمی لباس بپوشید. اخلاق حرفه ای داشته باشید. طوری برخورد کنید که شما را در کار جدی بگیرند. این درست است که مهارت و توانایی شما در درجه ی اول اهمیت قرار دارد و باعث موفقیت شما در شغل درخواستی می شود، اما ظاهر شما نیز مورد قضاوت قرار خواهد گرفت و می تواند معیاری تاثیر گذار باشد.



10-عدم سختگیری روی حقوق

پیدا کردن شغل در سن بالا سختی های خود را دارد و به طور قطع به این موضوع آگاه هستید. بنابراین اگر حقوق پیشنهادی شرکت نسبت به دریافتی شغل قبلی شما کمتر است، بهتر است نسبت به این موضوع با انعطاف برخورد کنید. زیرا این کار بخصوص در ابتدای استخدام رفتاری هوشمندانه است. شما می توانید با به دست آوردن شغل و نشان دادن توانایی های خود بعدا به حقوق بیشتری دست پیدا کنید. پس کمال گرایی شغلی را به بعد از استخدام موکول کنید.
اما سخت گیری شما در ابتدای کار اشتباهی است که شانس شما را در پیدا کردن کار کاهش می دهد. شرکت و سازمان نیاز دارد تا به شکل عملی با قابلیت و کارکرد شما آشنا شود و مهارت شما را بسنجد. بهتر است با حقوق اولیه توافق کنید و در گذر زمان درباره ی حقوق و مزایای خود مذاکره کنید.


11-دقت به فضای کاری

انتخاب سازمانی که قصد دارید در آنجا کار کنید اهمیت زیادی دارد. اگر دیدگاه و نگرش شرکت نسبت به استخدام نیروی کاری بر انتخاب افراد جوان بدون درنظر گرفتن تجارب قبلی باشد، احتمالا شما در آنجا موفق نخواهید بود. به دنبال کارفرما و سازمانی باشید که برای تجارت کارکنان اهیمت قائل هستد و بیش از آن که نسبت به سن و سال کارمندان حساسیت به خرج دهند دنبال نیروی های باتجربه و کارامد باشند.


12-شرکت های کوچک را انتخاب کنید

کار کردن در شرکت های کوچکتر مزایایی دارد، که برای افراد میانسال بهتر است. از جمله این که استخدام در این شرکت ها آسانتر است و کارفرمایان سخت گیری کمتری در استخدام دارند. دیگر اینکه محیط کاری کمتر رقابتی است. تشکیلات و دیسیپلین کمتری دارد که همه ی اینها انتخاب افراد میانسال را ساده تر می کند و امکان استخدام ایشان را بهتر فراهم می کند.




13-عدم ایده آل گرایی برای پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی

انرژی و روحیه ی خود را حفظ کنید، اطلاعات خود را به روز رسانی کنید و در جمع دوستان و همکاران گذشته حاضر شوید، داشتن روحیه ی مناسب و مثبت اندیشی باعث می شود، که با سرعت بیشتری به خواسته ی خود برسید. انرژی مثبت به حفظ شبکه ی گسترده ی ارتباطی و همدلی و همفکری آنها  در پیدا کردن شغل کمک می کند.

در انتخاب شغل خود، باید موقعیت کنونی خود را درنظر بگیرید. ایده آل گرایی و به دنبال شغل های مدیریتی بودن یا پیگیری مشاغلی که مورد علاقه شما باشد یا مزایای عالی داشته باشد، باعث می شود شما فرصت های پیش روی خود را از دست بدهید. برای پیشرفت در یک سازمان یا شرکت، کافی است که مهارت های خود را ارتقا بدهید و از تجربیات خود در جهت پیشرفت شرکت استفاده کنید. بعد از مدتی موقعیت دلخواهتان را به دست خواهید اورد.



14-به سایت های کاریابی مراجعه کنید

سایت های کاریابی گزینه ی مناسبی برای پیدا کردن شغل هستند. آنها به عنوان واسطه امکان آشنایی کارمندان و کارفرمایان و مشاغل مختلف را فراهم می کنند و با معرفی پیشنهاد شغلی، جستجوی شغل را آسانتر می کنند و شما می توانید با انتخاب شغل مورد نظر، یک رزومه ی عالی از خودتان بزارید و به وسیله ی آن خودتان را به کارفرمایان بالقوه معرفی کنید. این روش نیز یک شیوه ی عملی و پرکاربرد برای یافتن شغل مورد نظرتان است و باعث دیده شدن توانایی های شما توسط کارفرما میشود.

15-از پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی ناامید نشوید

طبیعی است که پیدا کردن شغل در سن بالا کاری سخت و شاید طاقت فرسا باشد، و اغلب کارفرمایان اقبال زیادی به استخدام افراد با سن کمتر دارند، اما این موضوع نباشد شما را دلسرد کند. به جستجوی خود ادامه دهید. در انتخاب شغل منعطف باشید و به توانایی های خود اطمینان داشته باشید. هیچ مصاحبه ی شغلی را به خاطر عدم علاقه به شغل موردنظر رد نکنید. شرکت کردن در مصاحبه کمک می کند شما با نقاط ضعف خود آشنا شوید، انتظارات متفاوت شغلی را بررسی کنید و با اطلاعات بهتری به دنبال شغل خود بگردید. 


سخن آخر

پیدا کردن شغل برای تمام سنین یک چالش جدی است اما داشتن تجربه و توانایی و انگیزه کافی و برخورداری از مهارت های ارتباطی، از آیکون های موثری است که بسیار به پیدا کردن شغل مناسب کمک می کند. 


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع