بچهها هم مثل بیشتر ما کوفته قلقلیها را دوست دارند. این لقمههای شیرین و خوشمزه در فر پخته میشوند، بنابراین اگرچه درست کردن آنها شاید کمی زمان ببرد، اما کثیفی زیادی در آشپزخانه ایجاد نمیکند. در این مطلب با روش پخت کوفته قلقلی با آلو بخارا برای کودکان آشنا شوید.
ارزش غذایی و سن خوردن این غذا
گوشت بوقلمون و آلو بخارا هر دو از مواد غذایی مفید هستند. آلوها بوقلمون را آبدار و نرم نگه میدارد و گرچه آلوها با پخته شدن در فر نرم میشوند، اما حتماً آنها را ریز کنید، زیرا میتوانند چسبناک باشند و به حلق و گلوی بچهها بچسند. این دستور پخت برای بچههای ۱۲ ماهه و بزرگتر در نظر گرفته شده است.
مواد لازم
برای تهیهٔ کوفتهها مواد زیر را آماده کنید. لازم به ذکر است که این مقدار مواد اولیه برای تهیهٔ حدوداً ۱۴ عدد کوفته در نظر گرفته شده است:
- روغن زیتون برای چرب کردن سینی فر
- نصف لیوان یا حدود ۶۰ گرم آرد سوخاری سبوسدار
- یک تخممرغ بزرگ همزده
- ۳ عدد آلو بخارای خردشده
- ۲۵۰ گرم بوقلمون چرخکرده
اگر شما و کودکتان دوست دارید میتوانید این غذا را همراه یک کاسهٔ کوچک سس گوجهٔ خانگی که خودتان درست کردهاید برای فرو بردن کوفتهها در آن سرو کنید.
طرز تهیه
برای پختن این غذا به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:
- فر را روی ۴۰۰ درجهٔ فارنهایت یا ۲۰۰ درجهٔ سانتیگراد گرم کنید.
- روی یک سینی فر لبهدار کمی روغن زیتون بزنید.
- در یک کاسه، بقیهٔ مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند و مراقب باشید که بیش از حد هم نزنید وگرنه کوفتهها سفت میشوند.
- هر قاشق غذاخوری از مخلوط بوقلمون را به شکل یک کوفتهٔ گرد فرم دهید.
- آنها را روی سینی فر بگذارید، طوری که به فاصلهٔ مساوی از هم قرار بگیرند.
- کوفتهها را تا زمانی که قهوهای و مغزپخت شوند، یعنی چیزی حدود ۱۵ دقیقه توی فر بگذارید.
- سپس اجازه دهید خنک شوند و بعد به اندازهٔ مناسب و ایمن برای خوردن کودکتان خرد و سرو کنید.
کوفتهها را میتوانید در ظروف نگهداری مواد غذایی تا سه روز توی ظرفهای دردار در یخچال نگه دارید. همچنین بهتر است غذای بچهها را فریز نکنید و تازه مصرف کنید.