3 سال پیش / خواندن دقیقه

7 راهکار سریع برای درمان افسردگی +نشانه های شایع افسردگی




7 راهکار سریع برای درمان افسردگی +نشانه های شایع افسردگی

افسردگی در روانشناسی، یک حالت خلقی یا عاطفی است که با احساس کم ارزشی خود یا احساس گناه و کاهش توانایی لذت بردن از زندگی مشخص میشود. فردی که افسرده است معمولاً چندین مورد از علائمی مانند احساس غم، ناامیدی یا بدبینی. کاهش عزت نفس و افزایش بی ارزشی خود، کاهش یا از دست دادن توانایی لذت بردن از فعالیت های معمولی، کاهش انرژی و نشاط، کندی فکر یا عمل، از دست دادن اشتها، و اختلال خواب یا بی خوابی را تجربه می کند.

افسردگی با سوگواری ساده یا سوگواری که واکنش های عاطفی مناسب به از دست دادن افراد یا اشیاء مورد علاقه است، متفاوت است. در مواردی که دلایل واضحی برای ناراحتی یک فرد وجود دارد، اگر خلق افسرده نسبت به رویداد تشدید کننده به طور نامتناسبی طولانی یا شدید باشد، افسردگی وجود دارد. تمایز بین مدت زمان افسردگی، شرایطی که تحت آن بوجود می آید و برخی ویژگیهای دیگر، زمینه ساز طبقه بندی افسردگی به انواع مختلف است. نمونه هایی از انواع مختلف افسردگی عبارتند از اختلال دوقطبی، اختلال افسردگی اساسی (افسردگی بالینی)، اختلال افسردگی مداوم و اختلال عاطفی فصلی.

اولین گام برای درمان افسردگی، صبوری و پذیرش خود افسردگی است. ما در این مقاله 7 راهکار سریع برای درمان افسردگی در مردان و درمان افسردگی در زنان را به شما آموزش می دهیم.

درمان افسردگی 

افسردگی بیماری روحی و روانی است که معمولا در اثر سطح بالایی از اضطراب به وجود می آید و به مرور تبدیل به افسردگی می شود. از این رو باید با دقت بسیار بالایی روند ارزیابی اولیه انجام شود تا نوع افسردگی فرد مشخص شود. همچنین در بسیار دیگری از موارد طرحواره ها، آسیب های محیطی و آسیب های فیزیولوژیک می تواند باعث به وجود آمدن افسردگی شود. افسردگی، شایع ترین بیماری روحی عصر ما است، به طوری که آن را ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﯽ ﺑﯿﻤﺎری های خلقی نیز می نامند. این اختلال یا بیماری در تمام جهان روندی رو به افزایش دارد. این در حالی است که حدود نیمی از افراد مبتلا به افسردگی یا از ابتلای خود به این بیماری بی خبرند یا بیماری آن ها چیزی دیگر تشخیص داده شده است.

7 راهکار سریع برای درمان افسردگی +نشانه های شایع افسردگی

مراحل درمان افسردگی و بهترین راه های درمان افسردگی

  1. ارزیابی اولیه توسط دکتر روانشناس
  2. چکاپ فرد توسط روان سنج مجموعه (با جدید ترین و کاربردی ترین تست ها)
  3. بررسی تستها توسط تیم مکث متشکل از (روانشناس، روانپزشک، روان سنج)
  4. گزارش وضعیت مراجع و تصمیم گیری برای شروع درمان و اعلام تعداد جلسات مورد نیاز
  5. در صورت نیاز و علاقه مراجع (تجویز دارو)
  6. در صورت نیاز و علاقه مراجع شروع (نوروفیدبک)
  7. انجام پروتوکل های روان درمانی توسط روانشناس برای درمان افسردگی

نشانه های شایع افسردگی، آیا این جملات برایتان آشنا نیست؟

اکثر اوقات دلم گرفته، سریع گریه ام می گیرد، بیشتر اوقات خسته و کسل و بی حالم، حوصله هیچ چیز را ندارم، تمام درها به رویم بسته است، اصلاً توی زندگی شانس ندارم، احساس پوچی می کنم، خوابم زیاد شده ولی عمق نداره، اشتهام کم شده، یا با گفتن این جمله که باز دوباره صبح شد و مجبورم این زندگی لعنتی را تحمل کنم، می توانیم به این نکته برسیم که ممکن است افسرگی داشته باشیم.


بارزترین نشانه افسردگی نوعی احساس ذهنی غم و اندوه است. سایر احساسات بدین صورت است:

  • از دﺳﺖ دادن ﻋﻼقه، ﺑﻲ ﺣﻮﺻﻠﮕﻲ و دل زدﮔﻲ
  • ﻧﺎﺗﻮاﻧﻲ از ﻟﺬت ﺑﺮدن
  • اﺣﺴﺎس ﻧﺎاﻣﯿﺪی، ﺑﻲ ﺣﺎﻟﻲ و ﺧﺴﺘﮕﻲ ﺑﻲ ﺧﻮاﺑﻲ
  • ﺧﻮاب زﯾﺎد ﯾﺎ ﻧﺎراﺣﺖ
  • ﮔﻮشه ﮔﯿﺮی اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ
  • اﺣﺴﺎس ﺑﻲ ارزش ﺑﻮدن و ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﻧﺒﻮدن
  • ﺑﻲ اشتهایی ﯾﺎ ﭘﺮﺧﻮری
  • ﯾﺒﻮﺳﺖ
  • از دﺳﺖ دادن ﻣﯿﻞ جنسی
  • ﻣﺸﻜﻞ داﺷﺘﻦ در ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﯿﺮی
  • ﻣﺸﻜﻞ داﺷﺘﻦ در ﺗﻤﺮﻛﺰ
  • ﯾﻜﺒﺎره به گریه اﻓﺘﺎدن ﺑﺪون توضیح مشخص
  • اﺣﺴﺎس ﮔﻨﺎه ﺷﺪﯾﺪ به ﺧﺎﻃﺮ وﻗﺎﯾﻊ بی اهمیت ﯾﺎ خیالی
  • دردهای ﻣﺨﺘﻠﻒ، ﻣﺜﻞ ﺳﺮدرد، دردقفسه سینه ﺑﺪون شواهدی از بیماری جسمی
  • ﺗﺤﺮﯾﻚ ﭘﺬﯾﺮی
  • ﺑﻲ ﻗﺮاری
  • اﻓﻜﺎر خودکشی

تشخیص اختلالات در دسته بندی دی اس ام ۵ (DSM-5)

تشخیص افسردگی در 2 هفته

  • بی خوابی و یا پر خوابی.
  • کم غذایی و یا پر خوری عصبی.
  • بی حوصلگی شدید، کم طاقتی و ناشکیبایی مداوم.
  • دور ماندن از انجام فعالیت های روزانه و عادی و یا لذت بخش.
  • رخوت و کرختی مدام.
  • پریشانی و بی علاقگی.
  • غمگینی، سراسیمگی، کندی.
  • افکار خودکشی را داشته باشد.

7 راهکار سریع برای درمان افسردگی +نشانه های شایع افسردگی

اگر فردی 2 هفته این علامت ها را داشته باشد در واقع دچار افسردگی شده است و نیاز به کمک دارد. داشتن حداقل پنج مورد از علائم ذکر شده برای ابتلا به افسردگی کافی است. ولی موارد مرضی یک و دو باید حتماً جزء آن علامت باشند. همه افراد مبتلا به افسردگی تمام نشانه های مرضی این بیماری را ندارند و شدت این نشانه های مرضی در افراد مختلف متفاوت است.

افسردگی قابل بازگشت است

عود دوباره افسردگی به این معناست که فرد بعد از بهبودی کامل، مجدداً افسردگی را تجربه می کند. عوامل زیر خطر بازگشت افسردگی را افزایش می دهند:

  • داشتن شخصیت وسواسی، منظم، جدی، کمالگرا یا شدیداً وابسته.
  • شروع نخستین دوره افسردگی قبل از 20 سالگی.
  • وجود سابقه خانوادگی افسردگی.
  • وابستگی به الکل یا مخدر.
  • آسیب پذیری فرد به عوامل محیطی و اجتماعی مانند از دست دادن یک چیز مهم مثل شغل، سرمایه
  • ابتلایی به بیماری روانی دیگر.
  • بهبود نیافتن کامل دوره افسردگی قبلی.


7 راهکار سریع برای درمان افسردگی

  1. در ﺻﻮرﺗﻲ که ﻋﻼﯾﻢ ﺧﻔﯿﻒ باشند، روش های به عهده گرفتن مراقبت از خود را در پیش بگیرید.
  2. با دوستان و خانواده صحبت کنید.
  3. به طور منظم ورزش کنید.
  4. یک رژیم غذایی متعادل و کم چرب داشته باشید.
  5. احساسات خود را در یک دفتر خاطرات روزانه بنویسید.
  6. تا جایی که میتوانید فعالیت خود را حفظ کنید.
  7. با مشاورین مجرب در این زمینه مشورت کنید.

انواع افسردگی

بیماری افسردگی هم مانند سایر بیماری ها، انواع مختلف دارد، رایج ترین آن ها عبارتند از:

  1. افسردگی عمده یا تک قطبی: این افسردگی معمول است که معمولاً دو هفته وجود دارد.
  2. افسردگی دو قطبی یا افسردگی شیدایی: ضابطه اصلی اختلالات دوقطبی، تناوبی از آشفتگی و دوره های افسردگی است، به گونه ای که فرد در یک دور پایان ناپذیر که از اوج وجد تا عمق یاس گسترده است، گرفتار می شود. به طور کلی اختلالات دو قطبی در برگیرنده اختلال دو قطبی نوع یک و اختلال دو قطبی نوع دو می باشد.
    • اختلال دوقطبی نوع اول یا I: در این اختلال یک یا چند دوره شیدایی وجود دارد ولی وجود دوره افسردگی یا نیمه شیدایی برای تشخیص الزامی نیست اما گاهی اوقات اتفاق می افتد.
    • اختلال دوقطبی نوع دوم یا II:در این اختلال دوره شیدایی وجود ندارد. وجود یک یا چند دوره نیمه شیدایی و یک یا چند دوره افسردگی اساسی در آن الزامی است.
  3. افسردگی شدید: در این حالت افسردگی چنان شدید و عمیق است که تمامی جوانب زندگی فرد را تحت تأثیر قرار داده و خواب و خوراک و زندگی بیمار کاملاً مختل می شود. افسردگی عمیق اگر همراه با افکار خودکشی باشد باید هرچه سریعتر درمان شود.
  4. افسرده خویی: به این نوع افسردگی، دیس تایمیا هم می گویند. این افسردگی طولانی مدت است و حداقل دو ماه طول می کشد. در این شکل از افسردگی، فرد غالب اوقات گرفته و دلتنگ است و به راحتی ممکن است گریه کند. اعتماد به نفس و عزت نفس در شخص کاهش یافته و در بسیاری از موارد خود را مقصر دانسته و ملامت می کند.
  5. افسردگی یا واکنش سوگ: طول مدت طبیعی واکنش سوگ و داغداری بر حسب فرهنگ و باورها و اندیشه افراد از چند هفته تا حداکثر 6 ماه متفاوت است و اگر بیش از این مدت ادامه یابد آنگاه وارد قلمرو بیماری افسردگی خواهد شد.
  6. افسردگی بعد از زایمان
  7. افسردگی متعاقب بیماری
  8. افسردگی قبل از قاعدگی در زنان
  9. افسردگی فصلی
  10. افسردگی ناشی از مصرف مواد؛ این افسردگی به دنبال مصرف برخی داروها، سموم و مواد مخدر ایجاد می شود.

درمان افسردگی بر اساس گرایش روانکاوی

درمان افسردگی بر اساس گرایش روانکاوی (کلاسیک و کوتاه مدت) بسیار متفاوت و ریشه ای تر از درمان های دیگر است. این تفاوت از منبعی ناشی می شود که ریشه افسردگی در درمان های روانکاوی پیدا می شود و ریشه مسئله ای که باعث بروز افسردگی شده است، درمان می شود.

بررسی گذشته فرد در درمان افسردگی

در درمان های روانکاوی مراجع می تواند دلیل افسردگی خود را با روانکاو مطرح کند، اما از آنجایی که مسئله اصلی همیشه چیزی به غیر از آن است که فرد در خودآگاه خود فرض می کند، روانکاو می تواند با بررسی گذشته و اتفاقاتی که شبیه به مسئله اخیر مراجع بوده است، درمان را آغاز کند.

البته که درمان روانکاوی برای افسردگی های حاد در همه موارد اثرگذار نیست زیرا باید اول دارو استفاده کند و پس از آن دلیل اصلی آن خود بیمار است که قطعاً باید به حالتی از نرمال رفتاری بازگردد تا بتواند درمان روانکاوی را آغاز کند.

اثر ویتامین ها بر روی عملکرد دستگاه عصبی

1. ویتامین B1 (تیامین)

کاهش ویتامین B1 به طور غالب در افراد الکلی دیده می شود و منجر به سندرم کورساکوف می شود. مهمترین عارضه سندرم کورساکوف فراموشی می باشد.

2. ویتامین B3 (نیاسین)

کاهش این ویتامین باعث بیماری پلاگر می شود که همراه با جنون، هذیان، افسردگی، کند ذهنی، اضطراب و اختلال در حافظه کوتاه مدت می باشد.

3. ویتامین B5 (اسید پانتونیک)

ویتامین B5 برای ساخت کورتیزول می باشد. کورتیزول اصلی ترین هورمون استرس در بدن می باشد که تولید آن در پاسخ به استرس های روانی افزایش می یابد.

در نتیجه کاهش ویتامین B5 به واسطه کاهش کورتیزول باعث کاهش مقاومت بدن می باشد.

7 راهکار سریع برای درمان افسردگی +نشانه های شایع افسردگی

4. ویتامین B9 (اسید فولیک)

این ویتامین برای ساخت سروتونین در مغز لازم می باشد. با توجه به اینکه کاهش سروتونین باعث بروز افسردگی، مشکل در بخواب رفتن و توهم می شود، می توان انتظار داشت که کاهش ویتامین B9 به واسطه کاهش سروتونین اختلالات افسردگی افزایش یابد.

5. ویتامین B12 (سیانوکوبالامین)

این ویتامین برای ساخت غلاف میلین در اطراف نورون ها لازم می باشد. بنابراین کاهش ویتامین B12 باعث بروز اختلالات حسی و حرکتی می شود مانند MS.

6. ویتامین C

کاهش ویتامین C باعث بیماری اسکوروی می شود که همراه با خستگی و کاهش توان عصبی عضلانی می باشد.

اهمیت دارو درمانی

از این جهت در درمان های افسردگی حاد بیشتر روانشناسان مراجع را به یک روانپزشک ارجاع میدهند. که با طی مرحله دارو درمانی بتواند به سطحی از آرامش بازگردد و بعد از آن در کنار دارو درمانی به مشاوره با روانکاو خود مشغول شود.


بررسی دوران کودکی در روانکاوی کلاسیک

در درمان های روانکاوی بررسی موضوعات کودکی و والدین اساسی ترین مرحله درمان به شمار می آید. همچنین شناخت احساسات، ذهن آگاهی و رفتارهای آگاهانه و ناخودآگاه که طی گذراندن این مراحل مراجع به قبول مسئولیت فعلی خود و اکنون خود دست پیدا می کند. در آخر برای مشکلات و مسائل خود به دنبال مقصر در ذهن خود نمی گردد.

در واقع درمان های روانکاوی، یکی از بهترین راه های درمان افسردگی است که فرد را به نوعی بینش و آگاهی از زمان حال و آنچه که گذشته است، می رساند. همچنین فرد می تواند با بینش به دست آورده به تحلیل موضوعی مسئله خود بپردازد و مراحل درمان را طی کند. از این رو درمان های روانکاوی اصولاً جزو درمان های طولانی مدت به حساب می آید که به میزان قابل توجهی از صبوری، انتزاع و آگاهی نیاز دارد که مراجع باید با آن ها در کنار روانکاو خود به درمان مشغول شود.

درمان افسردگی با روانکاوی کوتاه مدت

درمان های روانکاوی کوتاه مدت یا همان (روانپویشی) نیز از گروه درمان های روانکاوی کوتاه مدت است. که با تلفیق روانکاوی کلاسیک و آگاهی از احساسات و ناخودآگاه زمان بسیار کمتری را نسبت به درمان های کلاسیک برخوردار است. از بهترین راه های درمان افسردگی در ایران می توان به درمان روانپویشی کوتاه مدت اشاره کرد.

رفتار درمانگری در افسردگی

گرایش رفتار درمانگری در درمان افسردگی ابتدا رفتارهای فرد افسرده را بررسی میکند. به طور مثال فرد افسرده ساعت زیادی را در طول روز می خوابد، پس از آن با کرختی به حداقلی از فعالیت روزانه میپردازد و در اکثر ساعات روز به گریه کردن و فکر کردن به گذشته مشغول می شود. یک روانشناس رفتار درمانگر با مواجه با چنین مراجعی فعالیت های جدیدی را برای او برنامه ریزی میکند و از فرد افسرده میخواهد از امروز تا هفته آینده که زمان مراجعت بعدی او است فعالیت هایی را که از او می خواهد، انجام دهد.

7 راهکار سریع برای درمان افسردگی +نشانه های شایع افسردگی

مثلاً برای درمان این سطح از افسردگی ساعت خواب خود را کم کند، فعالیت های منظمی را در طول روز مثل غذا پختن، قدم زدن، خرید کردن و یا ورزش کردن را انجام بدهد و در مراجعه بعدی خود از احوال و احساساتی که در هفته گذشته داشته است حرف بزند.

تغییر فکر و همچنین تغییر رفتار دو مرحله درمان رفتار درمانگر است.
چگونه مثبت تر فکر کنیم و افکار پوچ در افسردگی را کنار بگذاریم.
چگونه بهتر عمل کنیم و عملکرد واضح و روشن تری داشته باشیم.

درمان هایی که بر اساس گرایش رفتار درمانی انجام می شوند در بسیاری از موارد کاربردی عمل می کنند. زیرا مراجعین امروزه که درگیر کار و فعالیت های روزانه هستند مایلند سریع تر از هر زمانی به رفتارهای روزانه خود بازگردند و از زندگی نرمال دور نشوند. بنابراین رفتار درمانی می تواند صورت مسئله افسردگی را به خوبی درمان کند. همچنین مراجع را در بازگشت به رفتارهای روزانه خود هدایت کند و مراجع بهبود در رفتارهایی که حاصل از افسردگی بوده است را شاهد باشد.

درمان شناختی در افسردگی شدید

شناخت درمانی در واقع به شناخت بیمار از مسئله افسردگی می پردازد. اقدام یک روانشناس با گرایش شناخت درمانی در افسردگی می تواند طرحواره درمانی نیز باشد که به واسطه آن بیمار به ترکیبی از شناخت از افسردگی و دلایل به وجود آمدن افسردگی و همچنین تغییر در رفتارهای افسرده خویی خود می پردازد.



اهمیت انجام فعالیت در درمان شناختی

به هر میزان که فرد مراجع در انجام فعالیت هایی نظیر بازگشت به گذشته، پیدا کردن دلایل و همچنین جایگزین کردن رفتارهای مناسب به جای رفتار های ناشی از افسردگی با روانشناس خود همقدم تر باشد درمان او زودتر حاصل می شود.

طرحواره درمانی

افراد افسرده در طرح واره درمانی باید به بررسی علت ها مانند: تله های زندگی، خود کم بینی ها و ریشه های تحولی کودکی بپردازند. همچنین با پیدا کردن ریشه های این عوامل در کودکی، طرح جدیدی از عزت نفس و خود دوستی را با کمک درمانگر در ذهن به وجود بیاورند.

درمان های شناختی نیز مستلزم صبوری، انجام تکالیف و شناخت در درمان است که به راهنمایی مشاور روانشناس با پایبندی مراجع به درمان صورت میگیرد. بدون شک از بهترین راه های درمان افسردگی می توان به طرحواره درمانی اشاره کرد.

درمان افسردگی با نوروفیدبک

بازخورد عصبی و یا نوروفیدبک که میتواند با ثبت امواج الکتریکی مغز و پس از آن دادن بازخورد به فرد، فرد را به خود تنظیمی برساند.

درمان نوروفیدبک که زیر مجموعه درمان های نوروسایکولوژیک است میتواند به نوعی درمان مکمل در مشاوره باشد که به تشخیص مشاور روانشناس انجام میشود. این گروه از درمان های نوین اثرات قابل رویتی پس از چندین جلسه اول بر روی مراجع دارند.

سرعت بالای نتیجه با نوروفیدبک

در واقع مراجع پس از چندین جلسه می تواند به میزانی از بهبودی از افسردگی خود پی ببرد. در واقع ذهن دارای امواج است و این امواج باعث می شود کارکردهای ذهن خود را نمایان کنند. زمانی که فرد دچار افسردگی می شود در واقع امواج مغزی او به درستی فعالیت نمی کنند و یا فعالیت آن در برخی امواج بیشتر و در برخی امواج کمتر است.

مثلاً امواجی که در مغز باعث آرامش هستند و اضطراب را پایین می آوردند و علمی برای دوری از افسردگی میباشند امواج آلفا و تتا هستند که آرامش، آسایش و ریلکس بودن را به وجود می آورند. بنابراین امواج مغزی فرد افسرده در حالت آلفا و تتا رو به کاهش است. نوروفیدبک می تواند با ایجاد امواج جدید برای بالا بردن این امواج و یا کاهش امواج غیر کاربردی مغز را به خود تنظیمی در تولید امواج منجر کند.

شرطی شدن ذهن در نوروفیدبک

در درمان های نوروفیدبک ذهن فرد افسرده به طور خودکار می آموزد که چگونه می تواند به تولید بیشتر امواج هایی بپردازد که برای جلوگیری از افسردگی مؤثر است. در واقع ذهن به نوعی خود تنظیمی دست پیدا می کند که می تواند به مرور در درمان نوروفیدبک امواجی را که برای بهبود افسردگی مؤثر است، بیشتر کند و امواج منفی را کمتر کند. اینکه چه امواجی کم و یا زیاد بشوند به مسئله مراجع مربوط می باشد و با تشخیص روانشناس بر روی بیمار انجام می شود.

7 راهکار سریع برای درمان افسردگی +نشانه های شایع افسردگی

نوروفیدبک در درمان افسردگی می تواند امواج مغزی مربوط به افسردگی را کاهش داده و امواج جدیدی را با استفاده از سنسورهایی که بر روی سر بیمار نصب می شود را افزایش بدهد که بیمار مرحله افسردگی را پشت سر بگذارد و به سمت بهبود برود.

تأثیر افسردگی بر کل زندگی

افسردگی یک احساس عمیق است که در فرد ظهور پیدا می کند و به صورت آرام آرام میتواند تمام زندگی او را تحت و شعاع قرار دهد. اگر احساس افسردگی در هر فردی مورد بررسی قرار گیرد، قطعاً امکان کمتری برای تبدیل آن احساس به افسردگی عمیق به وجود می آید.

از ابراز احساس افسردگی هراس نداشته باشیم

یکی دیگر از نکات مهم در پیدایش افسردگی ترس از بیان این احساس در خانواده و اجتماع است. افرادی که احساس ناخوشایندی را تجربه میکنند، شاد نیستند و مدام در اضطراب شدید به سر میبرند و یا بی خواب و یا پر خواب و کسل و بی حوصله هستند. اگر بدانند در بطن ورود به بیماری افسردگی قرار دارند، بهتر است به جای پنهان کردن احساساتشان با دیگران از قضاوت هراس نداشته باشند. معتقد باشند هر موجود انسانی دچار بیماری روحی و جسمی میشود و اقدامات اولیه خود را برای بهتر شدن انجام دهند.

پنهان کاری در بیان احساسات ناخوشایند باعث می شود اضطراب بیشتری را تجربه کنیم و مدام در تلاش برای نشان دادن تصویری خوشایند از خودمان باشیم.

افسردگی درمان پذیر است

افسردگی مانند هر بیماری دیگری درمان پذیر است و نیازمند گذراندن دوره نقاهت است. اگر فردی به متخصص روانشناس مراجعه کند و با تشخیص افسردگی مواجه شود، قطعاً باید بداند بیماری او مانند هر بیماری دیگری قابل درمان و بهبود است. تلاش خود و تشخیص صحیح یک روانشناس مجرب می تواند او را به سمت بهبود ببرد.

بنابراین لازم است بدانیم هر بیماری روحی مانند بیماری های جسمی نیازمند توجه، تمرکز در درمان و بهبود است و نباید با این انتظار اشتباه که هر فرد افسرده ای با یک جلسه مشاوره و یا مصرف یک دوره قرص می تواند درمان شود درمان خود را به تعویق بیندازیم.

در برابر کسانی که افکار خودکشی دارند چگونه رفتار کنیم؟

  1. حتی الامکان هر وسیله خطرناکی اعم از چاقو، اتومبیل، قیچی، تیغ و داروها را از دسترس او دور نگه داریم.
  2. با بیمار رابطه دوستانه و مورد اطمینان داشته باشیم و او را تنها نگذاریم.
  3. تهدیدهای فرد برای خودکشی را جدی بگیریم و او را با جملات مثل این: تو جرئت نداری تحریک نکنید.
  4. او را به دلیل داشتن فکر خودکشی سرزنش و بازخواست نکنیم.
  5. با روانشناس در ارتباط باشید و از وی راهنمایی های لازم را بگیرید.

بیا حرف بزنیم

شعار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۷ برای کمک به مبتلایان به افسردگی و جدی گرفتن این اختلال بود. واقعیت این است که حرف زدن این مساله را قابل تحمل تر می کند چون اطرافیان از این اختلال باخبر می شوند و می توانند کمکتان کنند. به تنهایی کنار آمدن با آن هیچ چیز را حل نمی کند.

علت ابتلا به افسردگی

رویدادهای زندگی یا تروما

تجربه ضربه های روحی در کودکی مانند از دست دادن یکی از عزیزان، سوء استفاده جنسی و جسمی و بدرفتاری والدین با فرزندان، می تواند منجر به ایجاد تغییراتی در مغز شود. این امر واکنش فرد نسبت به ترس یا استرس را بصورت منفی تحت تاثیر قرار می دهد، طوریکه احتمال بروز افسردگی در این افراد را افزایش می دهد.

بعضی از رویدادها و تغییراتی که در طول زندگی رخ می دهد نیز می تواند احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. مثل زایمان، یائسگی، تنها زندگی کردن، بی هدف بودن، اعتیاد به مواد روان گردان، مشکلات خانوادگی، مشکلات مالی، بیکاری، استرس کاری، تشخیص بیماری های جسمی سخت علاج یا ناعلاج

شخصیت

افرادی که معمولاً درون گرا هستند، نسبت به افراد برون گرا بیشتر احتمال ابتلا به افسردگی را دارند، همچنین افراد افسرده در پرسشنامه، نمره زودرنجی بالایی دریافت می کنند.

مصرف مواد مخدر

سوء مصرف در برخی از مواد می تواند باعث بروز علائم افسردگی شود. چه در زمان ترک مصرف و چه در زمان نشئگی و یا خماری.

بیماری های جسمانی

خلق افسرده می تواند ناشی از بعضی از بیماری های فیزیولوزیکی مانند کم کاری تیروئید، بیماری ام اس، سکته مغزی، دیابت، کمبودهای تغذیه ای و مشکلات عفونی باشد.

سوالات متداول

1. اولین گام برای درمان افسردگی چیست؟
صبوری

2. بارزترین نشانه افسردگی چیست؟
بارزترین نشانه افسردگی نوعی احساس ذهنی غم و اندوه است.

3. تاثیر افسردگی بر زندگی فرد چیست؟
افسردگی یک احساس عمیق است که در فرد ظهور پیدا میکند و به صورت آرام آرام میتواند تمام زندگی او را تحت و شعاع قرار دهد.

4. آیا افسردگی قابل درمان است؟
افسردگی مانند هر بیماری دیگری درمان پذیر است و نیازمند گذراندن دوره نقاهت است. اگر فردی به متخصص روانشناس مراجعه کند و با تشخیص افسردگی مواجه شود، قطعاً باید بداند بیماری او مانند هر بیماری دیگری قابل درمان و بهبود است. تلاش خود و تشخیص صحیح یک روانشناس مجرب میتواند او را به سمت بهبود ببرد.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع