1 کیلو از انواع مختلف سبزی، مناسب چند نفر است؟
در اکثر غذاهای ایرانی، از ترکیبات خاصی از انواع مختلفی از سبزیها استفاده میشود و به طور کلی می توان گفت آشپزی ایرانی بدون حضور سبزیجات ممکن نیست. ما ایرانی ها با استفاده از سبزیجات مختلف غذاهای خوشمزه ای مانند قورمه سبزی، سبزی پلو، آش، کوکوسبزی و... می پزیم، اگر نمی دانید برای تهیه این غذا ها به چه مقدار سبزی نیازمندید، این بخش از پلاس وی را بخوانید.
سبزی سوپی:برای 25 نفر
سوپ یکی از انواع غذاهای سبک و خوشمزه بین المللی است که با ترکیبات متنوعی درست می شود. سبزی سوپ از دو سبزی جعفری و گشنیز تهیه میشود که نسبت جعفری به گشنیز بیشتر است. گاهی نیز برای لعاب بیشتر و خاصیت آن کمی اسفناج خورد شده اضافه میکنند.
سبزی پلو:برای 10 نفر
سبزی پلو، یکی از خوشمزهترین پلوهای ایرانی است که معمولا با ماهی، مرغ یا گوشت سرخ کرده خورده میشود. این غذای خوشمزه با سبزی هایی چون تره، شوید، جعفری، گشنیز تازه تهیه می شود. شما میتوانید برای عطر و طعم بیشتر، از کمی شنبلیله و سیر تازه نیز استفاده کنید. نسبت تره، جعفری و گشنیز برابر است و باید کمی شوید بیشتر در سبزی ریخت.
سبزی قورمه:برای 10 نفر
قورمه سبزی یکی از غذاهای ملی و سنتی ایرانیان است که با سبزیهایی چون تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج تهیه می شود. نسبت سبزی ها، میزان خورد کردن و نحوه تفت دادن سبزی ها، نقش مؤثری در طعم و عطر قورمه سبزی دارند. اندازه این سبزی ها برای یک کیلوگرم سبزی تازه قورمه سبزی به شکل زیر است:
- 400 گرم سبزی تره
- 350 گرم جعفری
- 200گرم گشینیز
- 25تا 50 گرم شنبلیله
سبزی قلیه ماهی:برای 12 نفر
قلیه ماهی یک غذای محلی جنوبی است که به علت دارا بودن سبزی و سیر، عطر و طعم دلپذیری دارد. سبزی قلیه ماهی جنوبی متشکل از گشنیز و شنبلیله است اما در قلیه ماهی شمالی علاوه بر گشنیز و شنبلیله از نوعی سبزی محلی به نام چوچاق نیز استفاده میشود. نسبت گشنیز و شنبلیله در سبزی قلیه ماهی، 4 به 1 است یعنی 1 کیلوگرم سبزی باید شامل 800 گرم گشنیز و 200 گرم شنبلیله باشد. بیشتر بودن میزان شنبلیله در سبزی قلیه ماهی، باعث تلخ شدن غذا میشود.
سبزی کوکویی:برای 8 نفر
کوکو سبزی یکی از غذاهای پرطرفدار ما ایرانی هاست که خیلی سریع و راحت با سبزی های معطر تهیه می شود، هر یک کیلو کوکو سبزی حدود برای 8 نفر مناسب بوده و شامل سبزی های زیر است:
- تره 500 گرم
- گشنیز 200 گرم
- جعفری 100 گرم
- اسفناج 100 گرم
- شوید 150 گرم
- سیر یا برگ سیر 2 بوته
- می توانید در ترکیب فوق بهجای سیر از 100 گرم برگ سیر استفاده کنید.
- اگر در فصل اسفناج نیستید می توانید از برگ چغندر استفاده کنید.
- می توانید در ترکیب فوق از چند برگ کاهو نیز استفاده کنید.
سبزی خوردن:برای 10-15 نفر
سبزی خوردن که جزء پر مصرف ترین سبزیجات سفره ای ما ایرانی ها است که شامل ریحان، شاهی، تربچه، گشنیز، جعفری، پیازچه، تره و … میباشد. هر یک کیلو سبزی خوردن برای 10 تا 15 نفر مناسب است.
سبزی آش:برای 10 نفر
اگر بخواهیم برای یک جمع 10 نفره، آش رشته درست کنیم، تقریبا باید به اندازه 1 کیلو سبزی آشی داشته باشیم. برای خوشمزه شدن آش، بهتر است سبزی ها را به اندازه زیر استفاده کنیم:
- اسفناج یا برگ چغندر:200 گرم
- تره:200 گرم
- گشنیز:200 گرم
- جعفری:200 گرم
- شوید:200 گرم