وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

همه چیز درباره روز جهانی غذا های تند و پرادویه

همه چیز درباره روز جهانی غذا های تند و پرادویه

16 ژانویه در تقویم به عنوان روز جهانی غذاهای تند و آتیشی نام گذاری شده است، مصرف غذاهای تند فواید مناسبی دارد و همچنین طرفداران بسیاری در ایران و جهان دارد.

با روز جهانی غذا های تند و پرادویه آشنا شوید

ادویه ها با رایحه و رنگ های متنوع و خواص دارویی مختلف خود، بهترین چاشنی برای خوش طعم کردن غذا بوده اند. پودر فلفل ادویه ای پرطرفداراست که طعمی تند و آتشین به خوراک شما می بخشد. طرافداران غذاهای تند و آتشین در سراسر دنیا کم نیستند و همین موضوع سبب شده تا غذاهای تند و پرادویه در فرهنگ غذایی کشورهای مختلف وجود داشته باشد. غذاهای تند فواید زیادی به همراه دارند، شاید به همین دلیل است که روز جهانی غذاهای تند وجود دارد. در ادامه این بخش از پلاس وی می خوانید که روز جهانی غذاهای تند چه روزی است و غذاهای کدام کشورها تندتر است.

روز جهانی غذاهای تند در تقویم چه تاریخی است؟

تندترین روز سال در تقویم 16 ژانویه برابر با بیست و ششم دی ماه است که به عنوان روز جهانی غذاهای پرادویه و تند نام گذاری شده است.

غذاهای تند

تاریخچه مصرف غذای تند

روز جهانی غذا های تند به رسپی هایی برمی گردند که بیش از شش هزار سال قدمت دارند. مردم در گذشته اعتقاد داشتند که مصرف غذاهای تند و پر ادویه سبب طولانی شدن عمر افراد می شود. همچنین مردم سرزمین هایی با شرایط آب و هوایی گرم بیشتر غذاهای تند مصرف می کردند و مصرف این غذاها را برای سلامتی مفید می دانستند به همین دلیل فرهنگ مصرف چنین غذا هایی را به فرزندان خود آموزش می دادند. جالب است، بدانید که در دوران امپراطوری رم باستان فلفل به قیمت طلا مبادله می شده است.

روز غذای تند

مصرف غذاهای تند چه فوایدی دارد؟

درست است که وعده های غذایی که ما امروز از آن ها لذت می بریم، در طول زمان تغییرات زیادی داشته اند اما نمی توان انکار کرد که باز هم بیشتر از همه عاشق غذاهای تند هستیم. غذای تند نه تنها مدت زمان طولانی است که مورد علاقه مردم است و یک طعم خارق العاده دارد، بلکه فواید زیادی هم برای بدن انسان ها دارد که در بخش بهداشت و سلامت پلاس وی کامل در موردشان توضیح داده ایم و همین باعث شده است که هنوز هم بسیاری از مردم غذای تند بخورند.

  • کاپسیسین ماده اصلی موجود در فلفل است و با این که طبیعت گرمی دارد باعث کاهش دمای بدن و خنک شدن آن می شود و به همین دلیل در مناطق گرم حاره ای طرفداران زیادی دارد.
  • تندی غذا به کشتن باکتری ها کمک می کند. ادویه های دیگری مثل زردچوبه یا زیره سبز مانند فلفل دارای خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی هستند. یعنی می توانند با هر گونه باکتری مضر در بدن و همچنین با التهابات بدن مبارزه کنند.
  • ادویه های دیگری مثل زنجبیل و سیر هم در کشور های زیادی در کنار فلفل برای درمان سر درد، اختلالات خود ایمنی و آرتروز استفاده می شوند.
  • کپسایسین، می تواند گیرنده های سلول های پوششی روده را فعال کند، که این امر به نوبه ی خود منجر به کاهش خطر ابتلا به تومورها می گردد.
  • کپسایسین یکی از مواد اصلی در کنترل درد های بدنی می باشد.
  • میزان غذای تند مصرفی با مقدار کلسترول خون رابطه ی معکوس دارد، بنابراین خطر ابتلا به حملات قلبی در افرادی که مصرف کننده ی غذاهای تند هستند، کاهش پیدا می کند.
  • غذای تند متابولیسم بدن را بالا برده، اشتهای افراد را کاهش داده و بهره وری آن ها را در حین استراحت افزایش خواهد داد.

غذای پر ادویه

مردم چه کشورهایی به مصرف غذاهای تند علاقمندند؟

  • هند
  • مکزیک
  • چین
  • تایلند
  • مالزی
  • کره
  • جامائیکا

مصرف غذاهای تند

طرفداران غذاهای تند در ایران و جهان

در ایران غذاهای تند بیشتر در جنوب کشور طرفدار دارند؛ منطقه هایی مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان، آبادان، بندرعباس، بوشهر و اهواز.

به جرات می توان گفت قهرمان بلامنازع رقابت بین غذاهای تند، غذاهای مکزیکی هستند.

در کشورهای علاقمند به غذاهای تند سالانه مسابقاتی در روز جهانی غذاهای تند برگزار می شود که در آن پیروان گورمانیاک “pyro-gourmaniac” (کسانی که علاقمند به خوردن غذاهای بیش از اندازه تند هستند) و به دنبال هیجان و ماجراجویند، شرکت می کنند تا قدرت اراده و میزان تحملشان را به رخ دیگران بکشند. عاشقان غذا های تند در این روز با پختن و خوردن غذا های تند این روز را جشن میگیرند.

غذاهای تند

معروف ترین غذاهای تند ایرانی :

1. فلافل در بیشتر شهرهای ایران پیدا می شود اما برای چشیدن طعم واقعی فلافل تند باید به جنوب سفر کنید.

2. سمبوسه بسیار پرطرفدار است، بهترین سمبوسه های ایران را می توان در خوزستان، هرمزگان و بلوچستان پیدا کرد.

3. قلیه ماهی یکی از تندترین غذاهای جنوبی و بسیار خوشمزه است که با برنج سرو می شود.

4. سوسیس بندری ترکیب جذابی از سوسیس یا کوکتل، سیب زمینی، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه مخصوصاً فلفل زیاد است.

5. کراهی یکی از غذاهای سنتی و تند و تیز سیستان و بلوچستان است که ریشه ای پاکستانی دارد.

6. قلیه میگو یکی از غذاهای جنوبی و تند است. بهترین قلیه میگو متعلق به شهرهای بوشهر، آبادان و بندرعباس است.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع