مواد لازم برای آش آبلیمو
- برنج:200 گرم
- سبزی آش: 1کیلو
- گوشت چرخ کرده:500 گرم
- لپه:3 قاشق غذاخوری
- مارچوبه:2 قاشق غذاخوری
- پیاز:4 عدد بزرگ
- روغن، نمک، فلفل، شکر، نعناع خشک:به میزان لازم
- آبلیمو:به میزان دلخواه
طرز تهیه آش آبلیمو
ابتدا برنج و لپه را جداگانه بشویید و 2 عدد از پیازها را پوست بگیرید و خرد کنید.
سبزی ها را پس از تمیز کردن خوب بشویید و بعد از کشیده شدن آبشان خرد کنید.
سپس قابلمه ای را روی حرارت متوسط قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.
بعد پیاز های خرد شده را داخل روغن ریخته و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
بعد از تفت پیازها به آن ،نمک ، فلفل و لپه شسته شده را به همراه 4 تا 5 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید تا به مدت 10 دقیقه بجوشند.
بعد از آن برنج را به بقیه مواد اضافه میکنیم و میگذاریم تا کمی پخته شوند و آش لعاب بندازد.
در این فاصله 2 عدد پیاز مانده را پوست بگیرید و رنده کنید و با گوشت چرخ کرده ورز دهید
حسابی که گوشت را ورز دادید آن را به صورت توپ های کوچک به اندازه یک فندق در بیاورید و بعد از حدود 25 دقیقه پختن برنج ، گوشت های گلوله شده را داخل آش بریزید.
سبزی های خرد شده را هم اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه گوشت و سبزی با بقیه مواد بپزند.
بعد از اینکه مواد کنار هم مزه دار شدند آب لیمو ، شکر و مارچوبه را هم به آش اضافه کنید و منتظر بمانید تا آش کاملا جا بیفتد.
هر از گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.برای تزیین آش میتوانید از نعناع داغ و کمی زعفران دم کرده استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش آبلیمو
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش آبلیمو را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .