وی فور یو
11 ماه پیش / خواندن دقیقه

آموزش نصب ساندویچ پانل سقفی و دیواری

آموزش نصب ساندویچ پانل سقفی و دیواری

نصب ساندویچ پانل یکی از مراحل حساس در ساخت انواع سازه های مدرن و پیش ساخته است. در صورتی که پانل ها به صورت اصولی به یکدیگر متصل نشوند، باعث پوسیدگی، خرابی پانل و در نهایت کاهش طول عمر سازه می شود.

نصب ساندویچ پانل؛ باید ها و نباید ها

خرید ساندویچ پانل از یک مجموعه معتبر بهترین تصمیمی است که می‌توان برای سازه‌های مدرن گرفت. اما نحوه نصب این پانل‌ها هم به اندازه خرید آنها مهم و تعیین‌کننده است.
نصب ساندویچ پانل به طور کلی به سه مرحله تقسیم می‌شود. مرحله اول مربوط به زیرسازی پانل‌ها است. در این مرحله یک اسکلت فلزی می‌‎سازیم که پایه پانل‌ها محسوب می‌شود. در مرحله دوم خود پانل‌ها نصب می‌شوند. اینجا بسته به این که پانل‌ها دیواری هستند یا سقفی و بسته به نوع پیچی که استفاده می‌شود، فرایند نصب متفاوت است.

در آخر به کمک قطعاتی به نام فلاشینگ، پانل‌ها را درزگیری می‌کنیم. البته فلاشینگ‌ها جذابیت بصری پانل‌ها را هم افزایش می‌دهند. اما در ادامه با نحوه نصب ساندویچ پانل و تکنیک‌های آن بیشتر آشنا می‌‌شویم.

نصب ساندویچ پانل

ساندویچ پانل‌ها بسیار محکم هستند و ضریب انتقال پایینی برای دما، رطوبت، صدا و... دارند. به همین خاطر است که در چند سال اخیر درخواست زیادی برای خرید ساندویچ پانل بوده است. اما همه این مزایا مشروط به نصب درست و تخصصی آنها است.

در ادامه مراحل اصلی نصب این پانل‌ها را مرور می‌کنیم.

مرحله اول:زیرسازی

ساندویچ پانل‌ها در برابر عوامل محیطی استحکام بالایی دارند. مهم‌ترین دلیل این امر نیز زیرسازی آنها است. بنابراین قبل از هر چیزی یک اسکلت فلزی روی سازه نصب می‌شود تا میزبان پانل‌ها باشد. تیرآهن‌های این اسکلت نیز توسط پروفیل‌ها کاملاً در هم محکم می‌شوند.

در همین مرحله است که ناودانی‌ها و آب‌روها نیز باید تعبیه شوند. اما نکات دیگری که در این گام باید مد نظر داشت عبارت‌اند از:

  • تعداد و جایگاه ستون‌ها
  • عرض کلی سازه
  • ارتفاع پانل‌ها
  • شدت وزش باد
  • محل نصب پانل‌ها

انواع ساخت پانل از نظر نصب

مرحله دوم:نصب ساندویچ پانل‌ها

و اما اینجا نوبت می‌رسد به مرحله اصلی، یعنی نصب خود ساندویچ پانل‌ها. نصب پانل‌ها روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی دارد. برای مثال نصب ساندویچ پانل دیواری متفاوت از نوع سقفی است. همین‌طور بسته به نوع پیچی که برای نصب استفاده می‌شود نیز می‌توان پانل‌ها را به شکل‌های مختلفی راه‌اندازی کرد. در ادامه انواع روش‌های نصب ساندویچ پانل را مرور می‌کنیم.

نصب ساندویچ پانل دیواری

برای اطمینان از نصب درست پانل‌های دیواری، ابتدا باید مطمئن باشیم که زیرسازی به کمک پروفیل‌های آهنی محکم شده و پانل‌ها تکیه‌گاه مقاومی دارند. سپس خود پانل‌ها به صورت افقی یا عمودی کنار هم نصب می‌شوند. بعد از نصب پانل‌ها نیز محل اتصالشان با یک سری پیچ‎‌ محکم می‌شود.

اگر سطح زیرین پانل‌ها بتن باشد، باید از تفنگ مخصوص میخکوب‌زن چاشنی‌دار استفاده کرد. ضمن این که بعد از نصب ناودانی‌ها بهتر است داخلشان را با اسپری پلی‌اورتان عایق‌کاری کرد.

نصب ساندویچ پانل سقفی

پانل‌های سقفی کاملاً بر اساس ساختاری که روی سقف سازه اجرا شده نصب می‌‎شوند. تعداد و جایگاه تکیه‌گاه‌ها نیز در نحوه نصب این پانل‌ها تأثیرگذار است. وقتی استراتژی نصب آنها مشخص شد، پانل‌ها روی پرلین‌های سقف قرار می‌گیرند. نکته مهم اینجا است که در هر متر مربع از یک پیچ سرمته‌‎ گالوانیزه استفاده خواهد شد.

عایق بودن سقف وابستگی زیادی به بحث اورلپ دارد. یعنی پانل‌ها حتماً باید کمی روی یکدیگر قرار بگیرند تا راه نفوذی برای باران و برف و عوامل دیگری باقی نماند.

دسته‌بندی روش‌های نصب ساندویچ پانل‌ها

پانل‌ها را می‌توان بسته به نیاز سازه با روش‌های مختلفی نصب کرد. به طور کلی سه روش اصلی برای این کار وجود دارد که در ادامه می‌‎بینیم.

1.استفاده از پیچ مخفی

در این روش همان‌طور که از نامش پیدا است، پیچ‌ها مخفی هستند. بنابراین در سازه‌هایی که زیبایی بصری اهمیت ویژه‌تری دارد، این روش انتخاب بهتری است. در این روش پالن‌ها به شکل گام و زبانه به هم متصل می‌شوند.

2.قفل‌دار

این روش نصب مختص پانل‌هایی است که توسط زبانه در هم قفل می‌شوند. از این پانل‌ها بیشتر در ساخت سردخانه‌ها استفاده می‌شود. پانل‌های قفل‌دار کاملاً داخل یکدیگر محکم می‌شوند. به همین خاطر است که استحکام بالایی به خصوص در برابر زلزله دارند.

3.نرومادگی

منظور از نرومادگی زوایای مختلفی است که این نوع پانل‌ها دارند. برای نصب پانل‌های نرومادگی آنها را باید طوری کنار هم قرار داد که کاملاً داخل یکدیگر چفت شوند. اگر فرایند نصب به‌درستی طی شود، فاصله‌ای بین این پانل‌ها وجود نخواهد داشت. بنابراین چنین سازه‌ای عایق قدرتمندی خواهد بود.

مرحله سوم:درزگیری

به عنوان تکنیک آخر نیز می‌توان از ورق‌های فلاشینگ و ورق آبرو برای پوشاندن محل اتصال پانل‌ها استفاده کرد. با این کار ظاهر پانل‌ها بسیار زیباتر و یکپارچه‌تر از قبل می‌شود. از طرفی فلاشینگ‌ها ابزاری هستند برای درزگیری هر چه بیشتری پانل‌ها. با این کار اطمینان خواهیم داشت که نه آب و نه گرد و خاک و حشرات راهی برای نفوذ داخل سازه ندارند.

نکات مهم نصب پانل

در آخر

نصب ساندویچ پانل به نسبت استفاده از مصالح سنتی بسیار راحت است. اما این بدان معنی نیست که این کار نیازی به دانش تخصصی ندارند. از این رو توصیه ما این است که هم سفارش پانل‌ها و هم نصب آنها را به یک مجموعه معتبر و ماهر بسپارید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع