همه چیز درباره کاشت و پیوند ابرو ، از روش و تکنیک ها تا فواید و عوارض
ابروها بخش مهم و پر طرفداری در صورت هستند. بعد از کاشت مو، کاشت ابرو پر خواهان ترین کاشت موی طبیعی است. کندن اختیاری ابروها به منظور نازک کردن پهنای ابرو، تاتوی ابرو که در جامعه ما رواج زیادی پیدا کرده، از جمله مهم ترین عوامل از دست رفتن دائمی ابروها هستند و گاهی افراد برای جبران آن به جراحی زیبایی کاشت ابرو روی می آورند.
این حقیقت غیر قابل انکار است که هرچند شما چشم های زیبایی داشته باشید اما اگر ابروهای شما نامرتب و به هم ریخته یا کم پشت باشد زیبایی آنها دیده نخواهند شد. مهمترین عامل زیبایی و گیرایی چشمان یک شخص ابروهای زیبا و مرتب می باشد، داشتن ابروهای شکیل و بلند و پرپشت یکی از آیتم های اصلی زیبایی در چهره است.
اگر به عکس های دهه های قبل نگاه کنید، متوجه می شوید که مدل ابرو ها در طول سال ها چه تغییراتی کرده است. مثلاً ابروهای قوس دار نازک کم کم از مد افتادند و دیگر از مدادهای ابرو هم استفاده نمی شود. در سال های اخیر کم کم ابروهای تمیز و نسبتاً پر پشت جزء ابرو های جذاب محسوب شدند و کم کم اقداماتی مثل لمینت یا میکروبلیدینگ در دوره کوتاهی برای افزایش حجم و بهبود ظاهر ابرو در بین افراد رواج پیدا کرد اما افرادی هم هستند که به دنبال یک راه حل دائمی برای بهبود ظاهر، شکل و سایز ابرو می گردند و در نتیجه به کاشت ابرو روی می آورند.
چرا کاشت و پیوند ابرو؟
ابروها تاثیر فراوانی بر روی زیبایی صورت دارند و یکی از مهم ترین ارکان زیبایی صورت هستند اما برخی از افراد ابروهای کم پشتی دارند . از دست دادن یا کم پشتی ابروها می تواند دلایل زیادی مانند ابتلا به بیماری های تیروئیدی ، بیماری های عمومی یا سیستمیک ، آلوپسی آره تا ، سوختگی ، تاتو و هاشور ابرو، عفونت ، کندن و برداشتن بیش از حد ابروها ، اختلال در رشد ابروها به صورت مادرزادی دارند و حتی گاهی برخی افراد به صورت ارثی و ژنتیکی مستعد از دست دادن ابروها یا کم پشت شدنشان هستند.
برای داشتن ابروهایی ضخیم، موثرترین راه کاشت ابرو است و روش هایی مانند تاتو، هاشور، استفاده از مداد ابرو تنها می توانند ظاهر ابروی شما را بهبود بخشند.
کاشت و پیوند ابرو دقیقا چیست؟
چنانچه پیش از این هم در پلاس وی خواندید کاشت ابروی دائمی از طریق جراحی مانند کاشت ابروی سنتی است که در آن از پشت سر (بانک موی) فرد مو بر می دارند و آن را روی ناحیه ابرو می کارند .کاشت ابرو زیر مجموعه ی کاشت مو به حساب می آید و در آن موها و ارگان های بسیار کوچکی که وظیفه ی ساخت موها را برعهده دارند( فولیکول ها ) ، در ناحیه ی ابرو پیوند زده می شوند تا تارهای موی کاشته شده تا پایان عمر به رشد خود ادامه دهند.
دو روش برای برداشتن مو وجود دارد:
پیوند واحد فولیکولی :
در این روش فولیکول های موی هر فرد را از قسمت پشت سر با استفاده از پانچ دستی برداشته و سپس از تکنیک های پانچ رباتی استفاده می کنند.مزایای این روش شامل کمبود کاهش احتمال زخم های خطی و سرعت بالاتر ریکاوری می باشد و پروسه آن هم زیاد طولانی نیست و استفاده از موهای کوتاه تر هم کیفیت کاشت ابرو را افزایش می دهد.
روش کاشت واحد فولیکولی :
در این روش هم یک قطعه مو که معمولاً از پشت سر فرد است خارج می شود و فولیکول های مو در قسمت جدید روی ابرو کاشته می شوند . این فرآیند سریع تر از فرایند قبلی است و موها در آن بلندتر هستند و در نتیجه طول بلند موها می تواند میزان فر بودن آن ها را نیز مشخص کند. اگرچه نتایج این تکنیک می تواند عاملی برای ایجاد زخم های خطی و طولانی تر شدن دوره ریکاوری باشد.
مراحل کاشت و پیوند ابرو
مراحل کاشت ابرو به 3 قسمت تقسیم می شود:
- تاج ابرو (head)
- بدنه ابرو (body)
- دم ابرو (tail)
مواردی باید هنگام مراحل کاشت و پیوند ابرو رعایت کنید:
نخست اینکه در کاشت تاج ابرو باید موها با زاویه مناسب و رو به بالا خوابانده شود تا ابروهای شما حالت عمودی پیدا نکنند، در کاشت بدنه ابرو نیز این موضوع باید رعایت گردد که سمت تاج ابرو به دم ابرو باید از زاویه خواباندن موها به تدریج کاسته شود به گونه ای که موها با زاویه صفر درجه به صورت مماس در پوست صورت کاشته شود.
هر ابرو 250 تا 400 تار مو برای پیوند نیاز دارد. پس از برداشتن فولیکول های مو از سر، موها با سوزن مخصوص و پهن در برش های کوچکی در ناحیه ابرو که عمق نیم میلیمتری دارند قرار داده می شوند. زاویه قرارگیری موها بسیار مهم است بنابراین پزشک باید اینکار را خوب و دقیق انجام دهد تا شکل طبیعی و زیبایی درابروها ایجاد شود.
برای کاشت ابرو از دو روش FUT و FIT استفاده می شود که در آن نوار برداشتی یا گرافت های پانچ شده زیر میکروسکوپ های تخصصی کاشت مو به فولیکول های تک ریشه ای تقسیم بندی می شود و کاشت توسط نیدل های مخصوص ظریفی انجام می شود.
نوع موهایی که برای کاشت ابرو استفاده می شود، باید دارای قطری مناسب همسان با موهای ابرو باشند و از موهای ضخیم برای ابرو استفاده نکنند. قطر منافذ کاشت موها در ابروها باید کوچکتر انتخاب شود چون اگر منافذ بزرگ باشد خروجی موهای ابروها حالت ضخیم و غیرطبیعی پیدا می کند. محل قرار دادن موهایی که کاشته می شود، باید خیلی خیلی نزدیک به هم و بسیار پرتراکم باشد که پوست زیر موهای ابروها دیده نشود.
نتایج کاشت و پیوند ابرو
عمل کاشت ابرو، نتایج دائمی دارد که معمولا پس از 12 ماه این نتایج به صورت کامل دیده می شوند. بعد از 2 هفته مقداری از موهای پیوندی می افتند. نگران نباشید ریختن بخشی از موها روند بهبودی است. 2 تا 3 روز جای شکاف های ایجاد شده به صورت نقاط قرمز رنگ است اما بعد از چند روز و شستشوی صورت ابرو ها کاملاً تمیز می شوند.
مراقبت و ریکاوری بعد از کاشت و پیوند ابروی طبیعی
کاشت ابرو نیاز به بستری ندارد و با بی حسی موضعی و سر پایی طی 4 الی 6 ساعت صورت می پذیرد و دوره نقاهت و ریکاوری و بهبودی بی درد است. ممکن است در 3 یا 4 روز پس از عمل، اطراف چشم کبود یا دچار ورم شود که طبیعی است. در روز 5 پس از انجام کاشت، دیگر هیچ گونه عوارض و علائمی از کاشت ابرو ظاهر نمی شود.
بعد از کاشت، نواحی ابرو پانسمانی نخواهند داشت اما نواحی دهنده (بانک مو) باید به مدت 2 روز پانسمان داشته باشند.
هر 2 تا 3 ساعت یکبار، بعد از عمل مایع مخصوصی در اختیار فرد قرار می گیرد که روی ابروها اسپری کنید.
روز سوم بعد از عمل، بعد از باز کردن پانسمان سر، می توانید سر خود را بشویید.
ویژگی های کاشت و پیوند ابرو طبیعی
کاشت ابرو از قوانین و ویژگی هایی تبعیت می کند که برخی از آن ها عبارتند از:
جهت قرارگیری مو
در پاسخ به سوال پرتکرار شما کاربران از پلاس وی لازم دانستیم این موارد را عنوان کنیم . هنگام کاشت ابرو طبیعی پزشک باید بر اساس جهت قرارگیری مو اقدام به کاشت ابرو نماید. ابرو از 3 بخش سر ، تنه و دم تشکیل شده است که جهت رشد مو در این سه بخش متفاوت است.
در کاشت تاج ابرو باید موها با زاویه مناسب و رو به بالا خوابانده شود تا ابروهای حالت عمودی پیدا نکنند، در کاشت بدنه ابرو باید از زاویه خواباندن موها از سمت تاج ابرو به دم ابرو به تدریج کاسته شود تا موها با زاویه صفر درجه به صورت مماس در پوست صورت کاشته شود.
زاویه رشد موی ابرو
زاویه رشد موی ابرو یکی دیگر از ویژگی های ابرو می باشد.زاویه قرارگیری و رشد موی ابرو با زاویه صورت متفاوت است، ابرو بر روی صورت می خوابد. موهای پشت گوش بهترین نوع مو برای پیوند زدن به ابرو می باشد که زاویه آن ها با زاویه ابرو مطابقت دارد.
تفاوت واحدهای فولیکولی
موهای سر و بدن دسته ای رشد می کنند و در هر واحد فولیکولی بین 1 تا 4 تار مو وجود دارد. در موی سر ما واحدهای فولیکولی به شکل چند تار مویی هستند اما واحدهای فولیکولی موهای یک تار مو دارند. اگر واحدهای فولیکولی بیش از 1 تار مو داشته باشند، برای کاشت ابرو باید به بخش های تک تار مویی تقسیم شوند.
تفاوت چرخه ی رشد
روزانه بین 50 تا 100 تار مو می ریزد . فرآیند رشد و ریزش دارای سه مرحله است:مرحله ی رشد یا آناژن، مرحله ی استراحت یا تلوژن و مرحله ی ریزش یا کاتاژن. در چرخه ی رشد موهای ابرو، تارهای مو به مدت 4 ماه در مرحله ی آناژن قرار دارند و رشد می کنند اما موهای سر 3 تا 7 سال در مرحله ی رشد قرار دارند بنابراین موهای سر نسبت به سایر موهای بدن، می توانند بسیار بلند شوند. موهای کاشته شده ابرو را باید مرتب و کوتاه کنید زیرا رشد موهای کاشته شده بیشتر از موهای طبیعی ابرو است.
مزایا و معایب کاشت و پیوند ابرو
مزیت بزرگ این روش این است ؛ هنگامی که کاشت ابرو را با استفاده از موهای طبیعی انجام می دهید، قطعاً ظاهر ابروهای شما هم به صورت کاملاً طبیعی پرپشت خواهد شد و در نتیجه نیاز به استفاده از آرایش برای ابرو به شدت کاهش پیدا می کند. البته در بعضی از شرایط ممکن است که هزینه آن برای بعضی افراد جزء معایبش محسوب شود و همچنین ممکن است چند ماه طول بکشد تا فولیکول های جدید در جای خود، موها را برویانند و بتوانید نتیجه نهایی را ببینید.
عوارض جانبی کاشت و پیوند ابرو
تنها عوارض جانبی که ممکن است پس از کاشت ابرو ایجاد شود، این است که ممکن است رشد موهای جدید روی ابرو انجام نشود . در چنین مواردی نیاز به تمدید روش خواهد بود.
خطرات مربوط به جراحی هم شامل موارد زیر است:
- خونریزی
- آسیب به عصب
- ورم و کبودی
- عفونت
- زخم که در صورت مراجعه به یک مرکز و متخصص تایید شده این عوارض رخ نخواهد داد.
بعد از کاشت ابرو ممکن است کمی احساس خارش به شما دست می دهد در این هنگام مواظب باشید که ناحیه کاشت موی ابرو را نخارانید تا به طور کامل خوب شوند. قبل از انجام کاشت ابرو پزشک در مورد سابقه بیماری ها و انواع داروهایی که مصرف می کنید با شما صحبت می کند در نتیجه احتمال عوارض جانبی کاهش پیدا می کند . شما نیز باید مصرف هر داروی مکمل را به او اطلاع رسانی کنید.
افراد مناسب و نامناسب برای کاشت و پیوند ابرو :
کاندیداهای مناسب برای کاشت ابرو
کاشت ابرو، هیچ محدودیتی ندارد و در کاشت ابرو با موی طبیعی، اغلب خطرات خاصی شما را تهدید نمی کند. بیشتر افرادی که ابروی کم پشتی دارند و یا احساس میکنند که ابروی آنها کم پشت است و یا افرادی که به هر دلیلی دوست دارند که ابروهای پر پشت تری داشته باشند؛ می توانند از روش کاشت ابرو بهره ببرند. افرادی که در ادامه ی بخش بهداشت و سلامت پلاس وی به آنها اشاره شده است کاندیدای مناسبی برای کاشت ابرو هستند:
- افرادی که به صورت مادرزادی و ژنتیکی ابروهای نازک یا کم پشتی هستند.
- افرادی که از شکل، حالت یا فرم ابروهای خود رضایت ندارند.
- افرادی که به علت آسیب، سوختگی، بخیه، جراحی، شکستگی و … قسمتی از ابروی خود را از دست داده اند.
- افرادی که به علت یک بیماری زمینه ای (مانند اختلالات غده ی تیروئید) یا بیماری های پوستی، دچار ریزش مو شده اند.
- خانم هایی که به دلیل برداشتن بیش از حد ابروها، دچار نازکی یا کم پشت شدن ابرو شده اند.
- خانم هایی که ابروهای خود را تاتو کرده یا هاشور زده اند اما پشیمان شده و خواهان ابروی طبیعی هستند.
کاشت ابرو برای افرادی که دارای شرایط زیر هستند ، مناسب نیست:
- آلوپسیا اره اتا ( طاسی تکه ای )
- تریکوتیلومانیا ( کندن مو)
- اختلال های مربوط به خونریزی
- سابقه و تجربه مشکلات بر اثر جراحی زیبایی
در انتخاب پزشک دقت کنید چراکه بسیار مهم است
کاشت ابرو فرآیند بسیار ظریفی است و نیازمند قرار دادن موها در برش های بسیار ریز ( نیم میلی متری) است که دقیقا در جهت مناسب زاویه بندی شده اند و به گونه ای قرار می گیرند که شبیه رشد طبیعی ابرو باشند پس اشخاصی که راغب کاشت و پیوند ابرو هستند باید پزشک خود را با دقت انتخاب کنند و پزشک آنها باید دارای تجربه کافی در این زمینه باشد.