تأثیر ورزش تایچی بر سلامت قلب
بیماریهای قلبی ، عروقی از اساسی ترین علل مرگ و میر در جوامع بشری است و مبارزه با عوامل خطر ساز این بیماریها می تواند از اساسی ترین اقدامات سازمانهای بهداشتی در جهت کاهش مرگ و میر تلقی گردد . یکی از مهمترین عوامل خطر ساز برای بروز بیماریهای قلبی عروقی، کم تحرکی و عدم فعالیت فیزیکی مناسب است که در قرن حاضر با پیشرفت تکنولوژی واختراع انواع ماشین آلات و ابزارهای صنعتی به شدت بر گستردگی این معضل افزوده شده است .از دیر باز به ورزش به عنوان یک روش درمانی و یکی از شیوه های پیشگیری از بروز بیماریها ، خصوصاَ بیماریهای قلبی ، عروقی توجه شده است.
محققان دانشگاه شانگهای چین با انجام پژوهشی مروری دریافتند که انجام ورزش تایچی و سایر ورزش های سنتی چینی از این قبیل می تواند برای بیماران قلبی مفید باشد.
به منظور انجام این مطالعه، مروری بر 35 تحقیق که 2200 نفر از 10 کشور در آن حضور داشتند، انجام شد.
پژوهشگران دریافتند، بین افرادی که بیماری قلبی دارند، انجام ورزش های کم خطر نظیر تایچی علاوه بر کاهش فشارخون و سطوح کلسترول بد خون، چربی های غیرسالم خون را نیز کاهش می دهد. انجام این گونه ورزش ها نیز با بهبود کیفیت زندگی و کاهش افسردگی در میان بیماران نیز مؤثر است. تمرینات تنفسی ورزش تایچی همچنین می تواند به سالم ماندن ریه و بهبود جریان گردش خون در بدن کمک کند.
ورزش تایچی در رده ورزش های رزمی نرم و درونی قرار دارد و باعث می شود تا عضلات بدن با انجام تمرینات نرم و ساده، انعطاف پذیر و قوی شوند. تمرینات و نرمش های تای چی چوان با حرکات کند، آرام، و معمولاً به صورت گروهی هنگام صبح انجام می شوند. متخصصان این ورزش معتقدند که تمرینات تای چی به صورت دسته جمعی، اثر بهتری نسبت به تمرینات فردی آن دارد.
اما ورزش های تایچی تا حد بالایی میزان ضربان قلب، سطح تناسب اندام هوازی و یا امتیاز سلامت عمومی را بهبود نبخشیدند. به گفته محققان، فواید فیزیکی و روانی این نوع ورزش ها بر بیماران باید از طریق شواهد علمی تعیین شود. رابطه ذکر شده در این پژوهش وجود رابطه علت و معلولی را شامل نمی شود.
این پژوهش در مجله "Journal of the American Heart Association" منتشر شده است.