اشپیل در واقع همان تخم ماهی سفید است که به صورت بسیار متداول در استانهای شمالی کشور مورد استفاده قرار میگرد.طرز تهیه “اشپیل شور” را در آشپزخانه نمناک مشاهده نمائید.
مواد لازم برای اشپیل شور:
- اشپیل (خام و متعلق به ماهی سفید):2عدد
- نمک :2پیمانه
طرز تهیه اشپیل شور:
اشپیل را بشویید و سعی کنید تا کیسه روی جداره آن پاره نشود.سپس 2 برگه A4 ، ته ظرف در دار انداخته و یک لایه نمک در کف ظرف بپاشید به طوری که 2 سانتی متر از قطر ظرف را بگیرد.
بعد اشپیل را روی نمک قرار داده و بقیه نمک ها را روی آن بریزید به طوری که اشپیل در زیر نمک دیده نشود.
سپس 2 ورق A4دیگر روی اشپیل قرار دهید و در ظرف را ببندید و به مدت 10 روز در دمای معمولی نگه دارید تا اشپیل شور شما آماده شود.
این غذای محلی در استان گیلان و اغلب در کنار غذاهایی مانند ، گل در چمن ، میرزاقاسمی و باقلا قاتق خورده میشود.
برای گرفتن شوری اشپیل در هنگام مصرف ، باید آن را روی بخار آب قرار دهید و به روش بن ماری ، بعد از 20 دقیقه بر دارید.
نکات تکمیلی در مورد اشپیل شور
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
اشپیل شور را می توانید در وعده پیش غذا - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .