افسردگی بیماری که این روزها همنشین خیلی ها شده است
افسردگی اساسی منجر به از کارافتادگی قابل توجه فرد در قلمروهای زندگی فردی و اجتماعی و اشتغال می شود و عملکردهای روزمره فرد همانند خوردن و خوابیدن و سلامتی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد.
برای متخصص تفاوتی بین افسردگی خانم ها و آقایان وجود ندارد اما میزان بروز افسردگی در جمعیت زنان بیشتر از مردان است که افسردگی پس از زایمان با افسردگی اساسی تفاوت دارد و بیشتر در زمینه افسردگی های دو قطبی است همچنین اگر فردی به لحاظ ارثی سابقه این بیماری را دارد احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان وجود دارد.
افسردگی به علت نقص فعالیت بخشی از مغز ایجاد می شود و این طور نیست که فرد با عواملی مانند از دست دادن پدر و مادر و از دست دادن شغل افسرده شود، بلکه عوامل ذکر شده به عنوان استرس در بروز افسردگی مؤثر هستند.
تغییر در خواب از جمله پرخوابی و کم خوابی، تغییرات اشتها شامل کاهش یا افزایش اشتها، کاهش علایق، خلق افسرده، ناامیدی نسبت به آینده اطرافیان و فعالیت ها، کاهش انرژی، کاهش توجه و تمرکز، از دست دادن امید فرد نسبت به همه چیز و طلب مرگ و در نهایت افکار خودکشی، کاهش انرژی بدنی از جمله علائم افسردگی می باشد و اگر پنج مورد از علائم به مدت حداقل 2 هفته دیده شود می توان گفت فرد مبتلا به اختلال افسردگی انسانی است و مشروط به اینکه فرد یکی از علایم افسرده یا کاهش علایق را حتماً داشته باشد.
افرادی که به بیماری افسردگی دچار هستند فقط نیمه خالی لیوان را می بیند و نگاه تیره ای به خود و جامعه دارند. اگر پدر و مادر به بیماری افسردگی مبتلا باشند احتمال ظهور و بروز افسردگی در فرزندشان بالاست و بیشتر از جمعیت عادی است.
از عوامل مهم در پیشگیری از بروز افسردگی می توان به ورزش کردن اشاره کرد. امروزه اثبات شده ورزش کردن می تواند در پیشگیری از بروز افسردگی کمک کننده باشد، در بسیاری از مواقع راهکاری برای درمان افسردگی وجود دارد بنابراین با کاهش استرس احتمال بروز افسردگی در افراد کاهش می یابد.
افسردگی اساسی منجر به از کارافتادگی قابل توجه فرد در قلمروهای زندگی فردی و اجتماعی و اشتغال می شود و عملکردهای روزمره فرد همانند خوردن و خوابیدن و سلامتی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد. روان درمانی و مصرف دارو را از روش های درمان افسردگی است و نوع درمان بنا به شدت افسردگی متفاوت است به طوری که در افسردگی شدید روان درمانی به تنهایی موثر نیست و درمان دارویی لازم است.
بیماری افسردگی از دیدگاه افراد متخصص رنج آورترین و زجرآورترین بیماری تلقی می شود در حالی که از دیدگاه مردم و جامعه ساده ترین بیماری روانی است. بسیاری از استرس ها قابل کنترل نیست بنابراین قابلیت تطبیق با محیط یک توانمندی است و کسی که قابلیت انعطاف پذیری بیشتری نسبت به استرس ها و تطابق با محیط داشته باشد از سلامت روان بهتری برخوردار است.
یکی از راهکار های افزایش این قابلیت تطابق فراگیری مهارت های زندگی است چراکه اگر فرزندان با مهارت های زندگی آشنا شوند می توانند قابلیت تطبیق با محیط را نیز ارتقا بخشند؛ بروز افسردگی در جوانان و سالمندان امکان پذیر است.