وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

بازداشت موقت چیست و چه شرایطی دارد؟

بازداشت موقت چیست و چه شرایطی دارد؟

بازداشت موقت به دو دسته تقسیم میشود, بازداشت موقت اجباری و بازداشت موقت اختیاری که در ادامه همه چیز را درباه این دو مورد ملاحظه میکنید.

همه چیز درباره بازداشت موقت

وقتی صحبت از بازداشت می شود، تکلیف آن مشخص است. اما وقتی واژه موقت به آن می چسبد، تبدیل به مهم ترین قرار تأمین کیفری می شود که قانون برای متهم در نظر گرفته است.

بازداشت در لغت به معنای منع، جلوگیری، توقیف و حبس است.

 بازداشت موقت مهم ترین و شدیدترین قرار تأمین کیفری است که به موجب آن به منظور تضمین دسترسی به متهم در مواقع لزوم، آزادی او به طور موقت سلب می¬شود. به صورت عامیانه یک نوع قراری است که متهم به جرمی که احتمالا انجام داده حداقل تا یک ماه زندانی می شود و با هیچ سند و ضمانتی نمی شود وی را آزاد کرد و تا چند ماه هم قابل تمدید است.
 
بازداشت موقت

بازداشت موقت چیست؟

 
صدور قرار بازداشت موقت همیشه در شرایط سخت باید لحاظ شود و هر گاه قرینه ها و دلایل و نشانه های موجود دلالت بر توجه اتهام به متهم کند این قرار توسط قضات دادسرا (دادیاران- بازپرس-دادستان) صادر خواهد شد.
 
 

بازداشت موقت اختیاری

 در چه جرم هایی قرار بازداشت موقت صادر می شود؟
 
 
الف) جرم هایی که مجازات قانونی آنها اعدام و قطع عضو باشد
ب) جرم هایی عمدی که مجازات قانونی آن سه سال حبس و بیشتر باشد
ج) در مواردی که آزاد بودن متهم موجب از بین رفتن آثار و دلایل جرم شده یا باعث تبانی با متهمان دیگر و یا شهود یا مطعین واقع شده و یا سبب شود که شهود از ترس متهم حاضر به شهادت نباشند همچنین وقتی که احتمال فرار یا مخفی شدن متم باشد و به طریقی نتوان از ان جلوگیری کرد
د) در قتل عمدی با تقاضای اولیاء دم برای اقامه دلیل و مدرک حداکثر به مدت 6 روز
 
در جرایم منافی عفت مثل زنا هم وقتی جنبه عمومی داشته باشد و در صورتی که قاضی تشخیص دهد آزادی متهم باعث فساد می شود می توان قرار بازداشت موقت صادر کرد.
 

 بازداشت موقت اجباری

 اما در جرم های زیر حتما باید قرار بازداشت موقت صادر شود و قاضی مکلف به اطاعت است:
 
 
- در قتل عمد- آدم ربایی- اسید پاشی - محاربه- افساد فی الارض.
 
- در جرایمی که مجازات قانونی آن اعدام یا حبس ابد باشد.
 
- در جرایم مثل سرقت -کلاهبرداری -اختلاس- ارتشاء -خیانت در امانت -جعل و استفاده از سند مجهول در صورتی که متهم حداقل یک -- سابقه محکومیت قطعی و یا دو یا بیشتر سابقه محکومیت غیر قطعی به علت ارتکاب هر یک از جرائم مذکور داشته باشد.
 
- در صورتی که در کلیه جرایمی که به موجب قانون خاص مقرر شده باشد.
 

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع