وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

برای “پیشگیری از بیماری کبد چرب” چه می توان کرد؟

برای “پیشگیری از بیماری کبد چرب” چه می توان کرد؟

بیماری کبد چرب مشکلی است که برخی از افراد را آزار می دهد و برای افراد جای سوال است که چگونه باید این بیماری را درمان کرد؟ در ادامه از دلیل، درمان، پیشگیری و جلوگیری از کبد چرب مطلع خواهید شد.

راههای پیشگیری و جلوگیری از ابتلا بیماری کبد چرب (NAFLD)

دقیق تر، بیماری کبد چرب به طور فنی به نام "بیماری کبد چرب غیر الکلی"، و یا به طور مختصر NAFLD نام دارد و همانطور که از نامش بر می آید، با افزایش چربی در کبد مشخص می شود و به نوشیدن الکل مرتبط نیست. . میزان چربی می تواند میزان آسیب های کبدی را تعیین کند، از تجمع کمی از چربی (به نام استئاتوز) تا مقدار زیادی که سبب التهاب می شود (استاتو هپاتیت نامیده می شود که اگر بدون درمان رها شود، NAFLD می تواند به سیروز (زخم مزمن و آسیب)، نارسایی کبد و احتمالا سرطان کبد منجر شود ؛ اینها مقدمه ای بود تا در ادامه بخش سلامت پلاس وی به بررسی روش های ساده برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب بپردازیم.

چه چیزی باعث بیماری کبد چرب می شود؟

- داشتن اضافه وزن یا چاقی
-مقاومت به انسولین (به شرطی که بدن از انسولین خود به درستی استفاده نمی کند.
- داشتن سطح قند خون بالا (پیش آگهی یا دیابت نوع 2)
- داشتن سطح چربی بالا به نام.تری گلیسیرید، در خون
- داشتن آپنه خواب
- داشتن PCOS (سندرم تخمدان پلی کیستیک)
علاوه بر این، بیماری کبد چرب در افراد مسن تر، مردان، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افرادی که وزن بیش از حد در اطراف خود دارند بیشتر است.
 پیشگیری از کبد چرب

روش های پیشگیری و جلوگیری از بیماری کبد چرب 

در بیماری کبد چرب چه اتفاقی برای بدن رخ می دهد؟

کبد، در میان چیزهای دیگر، چربی را کنترل می کند به عبارت دیگر، چربی را از خون خارج می کند و به سایر قسمت های بدن منتقل می کند. در بیماری کبد چرب ، این «مدیریت چربی ها» مختل می شود. کبد همچنان چربی را از خون گرفته و سلولهای کبدی نیز چرب می شوند اما کبد قادر به انتقال چربی نیست و در نتیجه چربی شروع به جمع شدن در خودش می کند. با گذشت زمان، این افزایش چربی باعث التهاب می شود که باعث خسارت سلول های کبدی می شود. اگر این روند ادامه یابد، سلولهای کبدی شروع به خاموش شدن می کنند و سیروز می تواند رشد کند. سیروز می تواند منجر به نارسایی کبد و سرطان کبد شود.
داشتن بیماری کبد چرب نیز خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد، مستقل از داشتن دیابت، اضافه وزن و / یا داشتن تری گلیسیرید بالا.

چگونه می توان بیماری کبد چرب را درمان یا از آن جلوگیری کرد؟

این سوالی میلیون ها انسان است ؛ در حال حاضر، هیچ دارویی وجود ندارد که درمان کند اما خبری خوب نیز وجود دارد:اول، محققان در سوئد در حال کار بر روی "کوکتلی" هستند، که در آزمایشگاه به نظر می رسد به کبد کمک می کند. اما زمانی ممکن میف شود که در دسترس باشد. با این وجود، اگرچه این یک قرص سحرآمیز نیست، اما تغییرات شیوه زندگی می تواند کمک کند. این تغییرات می تواند میزان چربی در کبد را کاهش دهد.
 درمان کبد چرب با این روش ها

راه هایی برای درمان بیماری کبد چرب 

در مورد پیشگیری از بیماری کبد چرب چطور؟

کاهش وزن:
از دست دادن بین 5 تا 10 درصد از وزن می تواند شگفتی هایی برای سلامت کبد شما بوجود آورد، کمک به بهبود چربی، آسیب سلول های کبدی و التهاب. اما رها کردن یا گرفتن رژیمهای سخت و سریع - یا کاهش وزن خیلی سریع، در واقع می تواند NAFLD را بدتر کند.

ورزش برای پیشگیری از بیماری کبد چرب:

ورزش به طور غیر مستقیم می تواند با کاهش وزن، بهبود حساسیت به انسولین، بهبود کنترل قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی از بروز و پیشرفت کبد چرب جلوگیری کند.
 ورزش برای کبد چرب

ورزش بسیار موثر در درمان بیماری کبد چرب

تاثیرات داروها بر کبد چرب:

انواع خاصی از قرص های دیابتی - متفورمین و تیازولیدیدین ها (tzds) - افزایش حساسیت به انسولین را تقویت می کنند. استاتین ها و ایزیتیب، که داروهای کاهش چربی هستند، می تواند مفید باشند.
 " بدون مشورت پزشک مصرف این داروها ممنوع است"

پیوند کبد:

پیوند کبد در صورتی که دچار سیروز شده اید، برایتان پیشنهاد می شود. اگر شخص پیوند دهنده هیچ مشکلی چون بیماری قلبی نداشته باشد، کاندیدان مناسبی برای پیوند می شوند.
 روش های جلوگیری از کبد چرب

روش هایی برای جلوگیری و پیشگیری از کبد چرب 

مکمل های غذایی برای کاهش چربی کبد:

اسیدهای چرب امگا 3 (به عنوان مثال روغن ماهی) می تواند سطح تری گلیسیرید را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد و همچنین خطر مرگ را از بیماری های قلبی کاهش دهد. برخی مطالعات نشان می دهد که آنها همچنین می توانند چربی را در کبد کاهش دهند.
افزایش دوز ویتامین E، آنتی اکسیدان، در چندین آزمایش بالینی برای بهبود چربی در کبد نشان داده شده است. ویتامین D، طبق یک مطالعه، همچنین به کاهش شدت چربی کبد و التهاب کمک می کند. دیگر مکمل های غذایی که به کمک بهبود NAFLD وعده داده اند، شامل پروبیوتیک ها و زنجبیل است.

انتخاب غذا بسیار مهم در پیشگیری از بیماری کبد چرب:

سبک غذای مدیترانه ای برای مدیریت دیابت و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مفید است. محدود کردن مصرف غذاهای کربوهیدرات تصفیه شده مانند غذاهای شیرین و شربت ذرت با فروکتوز بالا و جایگزینی برخی از مصرف کربوهیدرات با چربی های مضر (موجود در روغن زیتون و آجیل) نیز می تواند مفید باشد. محدود کردن مصرف چربی اشباع شده و مصرف چربی ترانس می تواند مقاومت به انسولین و التهاب را کاهش دهد.
 غذای بیماران کبد چرب

غذاهایی که مصرف می کنید در پیشگیری و جلوگیری از بیماری کبد چرب بسیار موثر هستند

حذف الکل برای پیشگیری از بیماری کبد چرب:

بیماری کبد چرب ناشی از نوشیدن الکل نیست اما الکل ممکن است موجب نارسا شدن بیشترش شود، و پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که از آن اجتناب کنید.

قهوه مناسب برای بیماری کبد چرب:

مطالعات نشان داده است که افرادی NAFLD دارند و قهوه مصرف می کنند، دارای آسیب کبدی کمتری نسبت به افرادی که NAFLD دارند و قهوه نمی نوشند، هستند. در حالی که این امر لزوما علتی برای شروع نوشیدن قهوه نیست، اما این یک خبر خوب برای عاشق قهوه ایت. فقط حتما از شکر پرهیز کنید.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع