خوراکی های فصل زمستان و بهترین مواد غذایی برای فصل سرما
همان طور که می دانید هوای سرد زمستان، زندگی و سلامتی شما را بسیار تحت تأثیر قرار می دهد و بدن باید تغییراتی را در سطح متابولیسم، انرژی و حتی مصرف غذا ایجاد کند پس باید رژیم غذایی خود را متناسب با فصل تنظیم کرده تا از بروز بیماری های فصلی جلوگیری کنید به همین دلیل در این بخش از بهداشت و سلامت پلاس وی لیستی از مواد غذایی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید ارائه می دهیم.
سبزیجات :
سبزیجات از اولین غذاهای مفید برای فصل زمستان هستند. سبزیجات ریشه ای مانند هویج، چغندر و شلغم می توانند مقاومت بدن در برابر هوای سرد را بالا ببرند، بنابراین می توانید شلغم را برای بهره مندی از ویتامین آ و ث بجوشانید و هویج را برای جذب بهتر بتاکاروتن تفت دهید.
پیازها :
پیاز کالری کمی دارد اما حاوی فیبر و ویتامین ث زیادی است. پیاز حاوی «آدنوزین» است که ایجاد لخته در خون را به تأخیر می اندازد و از سکته ی قلبی پیشگیری می کند. پیاز خام باعث کاهش کلسترول و کاهش فشار خون می شود.
پیاز را می توانید به سوپ، سالاد، گوشت و ماکارونی اضافه کنید. اگرچه نگهداری پیاز داخل یخچال موجب نرم شدن آن می شود اما می توانید آن را چندین روز بیرون از یخچال و در یک مکان خشک و خنک نگه دارید.
کرفس بیابانی :
کرفس به دلیل داشتن فیبر، ویتامین ث، فسفر و کالری کم یکی از محصولات عالی زمستان است که عطر و طعم خوشی دارد. کرفس مانند سایر سبزیجات ریشه ای، تا یک ماه در یخچال تازه می ماند.
زردک :
زردک فواید زیادی دارد و سرشار از پتاسیم، فیبر، فولات و ویتامین ث است.زردک مانند هویج کمی شیرین است، بنابراین ترکیب آن می تواند با اکثر خورشت های زمستانی، سوپ یا شیرینی جات مناسب باشد. ½ فنجان زردک پخته شده فقط 55 کالری دارد، اما 17 درصد از ویتامین ث روزانه را تامین می کند. زردک به مدت 3-4 هفته تازه در یخچال باقی می ماند.
انار :
انار یکی از مقوی ترین مواد غذایی و سرشار از آنتی اکسیدان است، همچنین یه دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی می تواند به شما در بهبود مشکلات قلبی از جمله فشار خون بالا، سطح کلسترول بالا، حمله قلبی و همچنین نارسایی قلب کمک کند.
تحقیقات نشان می دهد که با نوشیدن آب انار می توان رسوبات چربی در عروق که دلیل بسیاری از بیماری های قلبی است را کاهش داد. انار به مدت 1-2 هفته در دمای اتاق و تا 2 ماه در یخچال تازه باقی می ماند.
هویج فرنگی :
هویج فرنگی منبع ویتامین C، اسیدفولیک، فیبر و پتاسیم ویک ماده ی مغذی نشاسته دارِ کم کالری است. نصف فنجان هویج فرنگی حاوی 60 کیلوکالری انرژی است. هویج فرنگی قابل استفاده در انواع سوپ ها و خورش هاست. می توانید برای ایجاد تنوع این هویج را جایگزین سیب زمینی یا دیگر سبزیجات نشاسته ای نمایید.
کلم :
کلم سرشار از ویتامین ث، آ، ک و ایی و مواد معدنی مانند آهن، منگنز، کلسیم، پتاسیم، آنتی اکسیدان ها می باشد که به هضم غذا کمک کرده و سطح کلسترول را کاهش می دهد و از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.
کلم همچنین، کالری کمی دارد و می توان آن را به سالاد و سوپ افزود. در مطالب بخش سبک زندگی پلاس وی کامل توضیح دادیم که برای تازه نگه داشتن کلم به مدت 1-2 هفته، باید آن را با کاغذ بسته بندی کنید و داخل کیسه های پلاستیکی و یخچال قرار دهید.
عسل :
عسل شیرین کننده طبیعی است که می تواند به جلوگیری از خستگی و همچنین افزایش سطح انرژی کمک کند. علاوه بر این ، آنتی اکسیدان های موجود در آن سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و حاوی ترکیبات ضد میکروبی برای از بین بردن باکتری ها و تسکین گلودردهای زمستانی است.
سوپ مرغ :
سوپ مرغ غذایی عالی برای روزهای سرد زمستان است. هنگام تهیه سوپ مقداری از آب مرغ را به آن اضافه کنید.
شیر نارگیل :
مطالعات نشان می دهد که اسیدهای چرب موجود در شیر نارگیل ممکن است به سرعت متابولیسم و کاهش وزن کمک کند پس، اگر در طول فصل زمستان دچار افزایش وزن شدید ، مقداری شیر نارگیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
سیب زمینی :
سیب زمینی منبع خوبی از مواد معدنی، ویتامین ها( آ ، ث )، بتاکاروتن و فیبر است و شاخص گلیسمی بالایی دارد. مصرف سیب زمینی حتی ممکن است به شما در کاهش فشار خون و تقویت آنتی اکسیدان ها کمک کند. شما می توانید سیب زمینی ها را حدود یک ماه در مکان تاریک و خنک و به مدت 1-2 هفته در دمای اتاق نگه دارید، همچنین برای ماندگاری بهتر سیب زمینی، آن را از سیب و پیاز جدا نگه دارید.
سیب :
سیب به دلیل داشتن فیبر پکتین و همچنین آنتی اکسیدان ها و ویتامین یکی از بهترین میوه های فصل زمستان است بنابراین آن را در رژیم غذایی خود به خصوص در صورت افزایش میل به قند بگنجانید.
چای سبز :
از نوشیدن قهوه صرف نظر کنید زیرا به راحتی می تواند باعث افزایش میزان کالری شود در عوض، چای سبز بنوشید زیرا به طور طبیعی فاقد کالری و حاوی فلاونوئید، آنتی اکسیدان است و به کاهش وزن کمک می کند به همین دلیل به عنوان یکی از بهترین نوشیدنی ها زمستان طرفداران زیادی دارد.
فلفل قرمز :
فلفل قرمز به دلیل طبع گرمی که دارد مصرف آن در زمستان توصیه می شود و می توان آن را به سبزیجات و گوشت افزود.
ماست یونانی :
ماست یونانی به دلیل داشتن پروتئین کافی و چربی کم گزینه خوبی برای استفاده در فصل زمستان است.
بلغور جو دوسر:
جو دو سر به دلیل داشتن فیبر کافی، انرژی بدن را تامین و به ثبات سطح قند خون کمک می کند همچنین سطح کلسترول را کاهش می دهد به همین دلیل انتخاب مناسبی برای فصل زمستان است.
کلم بروکلی :
کلم بروکلی به دلیل داشتن ویتامین ث ، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به بیماریهای زمستان جلوگیری می کند.
جوانه بروکسل:
جوانه بروکسل مانند سایر سبزیجات فواید زیادی برای سلامتی دارد. این جوانه ها حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدان های ضد سرطان هستند که به محافظت از DNA در برابر آسیب ها کمک می کند. این سبزیجات را می توان چند هفته در یخچال نگهداری کرد.
شلغم :
شلغم ممکن است شبیه سیب زمینی باشد اما در واقع زیر گروه کلم بروکلی، کلم و گل کلم قرار دارد و حاوی آنتی اکسیدان، فولات، ویتامین ث و ک، پتاسیم، کلسیم و فیبر اس. شلغم ضد سرماخوردگی است و مصرف آن در زمستان عالی است. می توانید شلغم را آب پز کنید و یا این که در فر گذاشته و یا بخارپز کنید. شلغم را به سالاد، سوپ، آش و دیگر غذاهایی که به سبزیجات تهیه می شوند اضافه کنید.
چغندر:
چغندر از سبزیجاتی است که سرشار از قند بوده و هر فنجان آن حاوی 50 کیلوکالری انرژی است. این سبزی مفید رنگدانه ی گیاهی به نام «بتاسیانین» دارد که از هجوم سلول های سرطان زا به سلول های بدن جلوگیری می کند. چغندر پتانسیل مقابله با تومورها را نیز در خود دارد پس آن را پخته و میل کنید و یا به سالادتان نیز اضافه کنید.
پاپایه قرمز:
پاپایه سرشار از ویتامین های آ و ث می باشد که دو ماده مغذی ضروری در روزهای زمستان بشمار می رود.
جگر:
جگر به دلیل داشتن پروتئین، مواد معدنی، ویتامین ها، آهن و مقدار زیادی ویتامین ب انتخاب خوبی برای زمستان است اگرچه کالری و چربی زیادی دارد اما پروتئین های آن به کاهش وزن کمک می کند.
کلم سنگ:
کلم سنگ سرشار از ویتامین C، ویتامین A، اسید فولیک و فیبر و بسیار کم کالری است. نصف فنجان کلم حاوی تقریباً 25 کیلوکالری انرژی است. کلم سنگ سبب تقویت سیستم دفاعی بدن و حفاظت از رگ ها و قلب شما و کاهش علائم آسم می شود و با سرطان مقابله می کند. کلم سنگ تفت داده شده در آش بسیار خوشمزه است پس از این گیاه مفید غافل نشوند.
سیر:
سیر به دلیل داشتن کلسیم، پتاسیم و همچنین ترکیبات سولفوریک با باکتری ها مبارزه و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.