مواد لازم برای خمیر یوفکا یا فیلو به روش ساده
- روغن نباتی:60میلی لیتر(4 قاشق غذاخوری)
- آب:210 میلی لیتر(1 لیوان منهای 2 قاشق غذاخوری)
- نمک:1چهارم قاشق چایخوری
- آرد:2 و 2 سوم لیوان(270 گرم)
- سرکه:1 قاشق چایخوری(5میلی لیتر)
طرز تهیه خمیر یوفکا یا فیلو به روش ساده
آرد را با نمک مخلوط کنید و چند بار الک کنید تا آرد سبک شود.
بعد آب ، روغن و سرکه را با هم مخلوط کنید و کمکم به آرد اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید اگر خمیر بدست آمده مقدار بیشتری نیاز به آب داشت به آن آب اضافه میکنیم.
این کار را میتوانید در غذاساز نیز انجام دهید.
خمیر بدست آمده نباید به دست بچسبد و باید مانند توپ باشد.در کل ورز دادن خمیر نیم ساعت طول میکشد.
خمیر آماده شده و توپی شکل شده را داخل کاسه ای چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون و یا کیسه نایلون کاملا بپوشانید و در داخل یخچال به مدت یک ساعت و نیم استراحت دهید.
بهتر است خمیر را داخل سلفون چرب شده بپیچید تا ظرف ،سپس خمیر را بعد از یک ساعت و نیم استراحت از داخل یخچال بیرون بیاورید و به مدت 2 دقیقه مجددا ورز دهید.
کاسه را دوباره چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید و سر آن را بپوشانید و دوباره 2 ساعت دیگر در یخچال قرار دهید تا خمیر کاملا سبک شود.
برای درست کردن خمیر یوفکا باید به اندازه یک گردو از خمیر جدا کنید و با وردنه آن را خیلی نازک باز کنید طوری که بتوان آن طرف آن را دید.
بین لایه های خمیر باید پودر قند بپاشید تا به هم نچسبد.بهترین آرد هم برای درست کردن این خمیر ، آرد کتان غیر سفید است.
همچنین از آرد گندم کامل و ساده و یا آرد ذرت هم میتوان استفاده کرد.
نکات :
1)نکته خیلی مهم انتخاب آرده برای این نوع فیلو باید یا آرد کتان غیر سفید استفاده کنید که از همه بهتره،یا آرد گندم کامل که سادست یا آرد ذرت که طرز تهیش سخته ولی به شدت خوشمزه تره البته با آرد کتان همون بافت و مزه رو دارید البته اگر پیداش کنید!!!
2)این خمیر رو باید تا حد ممکن نازک کنید و بین لایه هاش پودر قند بپاشید تا به هم نچسبن.
3)برای نازک کردن خمیر اندازه هایی مثل گردو رو بردارید و تا حد ممکن بازش کنید طوری که بتونید اون طرف رو کمی ببینید(سایه مانند)
4)بهتره خمیر رو داخل سلفون چرب شده بپیچید تا ظرف.
5)معروفترین چیزی که با فیلو تهیه میشه باقلوا ترکیه ای هست برای این کار داخل ظرف مقداری روغن بریزید بعد یه لایه خمیر بذارید و روش یه لایه پودر گردو و هل و دارچین و هر چی خواستید دوباره روغن و همین طور ادامه میدیم و روی هر لایه گردو هم مقدار زیادی عسل یا شیره میریزیم به همین سادگی
نکات تکمیلی در مورد خمیر یوفکا
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
خمیر یوفکا را می توانید در وعده میان وعده - پیش غذا - دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .