دستور پخت خورش قیمه یزدی
خورشت قیمه از غذاهای معروف و اصیل ایرانی است و مانند خورش قورمه سبزی ، خورشت کرفس، فسنجون ، آبگوشت و خیلی از غذاهای پرطرفدار ایرانی در شهر های مختلف به مدل های متفاوتی پخت می شود. خورش قیمه عربی ، قیمه بوشهری ، قیمه مشهدی ، قیمه یزدی از جمله قیمه هایی هستند که در مناطق مختلف طبخ میشوند. در این مطلب با طرز تهیه خورش قیمه یزدی آشنا می شویم که یک غذای محلی یزدی است و با گوشت، نخود لپه شده، زعفران، پیاز سرخ شده و ادویه جات درست می شود.
مواد لازم برای خورش قیمه یزدی
- گوشت خرد شده :600 گرم
- نخود لپه شده :500 گرم
- روغن جامد یا کره :دو قاشق سوپخوری
- پیاز نگینی خرد شده :یک عدد بزرگ
- پیاز داغ برای تزئین :دو قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه و زعفران :به میزان لازم
طرز تهیه خورش قیمه یزدی
مرحله اول:
برای پخت قیمه یزدی اول نخود ها را از یک روز قبل خیس دهید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید و بعد آن را لپه (نصف) کنید.
مرحله دوم:
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید.بعد از سرخ شدن پیاز ، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید.در حین تفت دادن گوشت ، نمک ، فلفل و زردچوبه را به آن بیفزایید و در آخر نخود را هم اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سوم:
مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا به جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید و بگذارید تا خورش به آرامی بپزد.
مرحله نهایی پخت خورشت:
در 15 دقیقه آخر ، زعفران را به خورش اضافه کنید تا عطر آن در غذا بپیچد.خورش قیمه یزدی شما آماده شده و میتوانید با پیاز داغ تزیین کنید و به همراه چلو میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد خورش قیمه یزدی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
خورش قیمه یزدی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .