مواد لازم برای خورش نخود سبز و شوید
- گوشت (ماهیچه گوسفندی):نیم کیلو
- روغن (سرخ کردنی):4قاشق سوپخوری
- پیاز (سرخ شده): 4قاشق سوپخوری
- سیر:1حبه
- نخود سبز:نیم کیلو
- شوید (ساطوری شده):2پیمانه
- شکر:1قاشق چایخوری
- ادویه (پلویی اصفهان):1قاشق چایخوری
- زعفران (آبکرده و غلیظ):1قاشق سوپخوری
- نمک:به میزان لازم
- فلفل سیاه:به میزان لازم
طرز تهیه خورش نخود سبز و شوید
ابتدا قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. سپس ماهیچه را خرد کنید و در روغن تفت دهید ، به طوری که دو طرف آن قهوه ای رنگ شود.
بعد از سرخ کردن ماهیچه ها ، پیاز داغ را به همراه سیر و ادویه خورشتی به آن اضافه کنید و تفت دهید.
بعد آب قلم را داخل قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا گوشت کاملا بپزد.اگر آب قلم در دسترس نبود میتوانید از آب معمولی استفاده کنید.
شوید ریز خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید و به همراه شکر و نخود سبز به خورش اضافه کنید و در نیم ساعت آخر پخت خورش نمک ، فلفل و زعفران را به آن اضافه کنید تا خورشت جا بیفتد.
_بخاطر متداول بودن این خورشت در کشور ترکیه ، با اضافه کردن زعفران و ادویه اصفهان ، طعمی ایرانی پیدا میکند.
نکات:
1. این غذا در ترکیه و ایران متداول است. در ایران با افزودن زعفران و ادویه اصفهان طعمی ایرانی پیدا می کند.
2. لعاب این غذا پیازداغ و شوید است. شوید باید خوب ریز شده باشد تا خورش لعاب بیندازد.
3. بهتر است از نخود سبز پوست کنده استفاده کنید.
4. اضافه کردن آب قلم به جای آب این خورش را خوشمزه تر میکند.
نکات تکمیلی در مورد خورش نخود سبز
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
خورش نخود سبز را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .