یک سال پیش / خواندن دقیقه
خورش کرفس یکی از غذاهای سنتی ایرانیان است که طرفداران بسیار زیادی دارد. برای ایجاد تنوع در غذاهای تان “خورش کرفس” را این بار متفاوت درست کنید.
طرز تهیه “خورش کرفس” با لوبیا چیتی
خورشت کرفس از خورشت های معروف و خوشمزه ایرانی هاست که همانند خورش قورمه سبزی ، آلو اسفناج و خورشت فسنجان ، جایگاه ویژه ای در سفرهای ما دارد و اگر با کمی مهارت پخته شود قطعا جایگزین دیگری نخواهد داشت ، چون علاوه بر خوشمزه بودن بسیار هم غنی است. خورش کرفس در برخی از شهرها با کمی تفاوت طبخ میشود و ممکن است بعضی از مواد را حذف و یا به آن اضافه کنند. در این مطلب آشنا میشوید با طرز تهیه خورش کرفس با لوبیا چیتی که بی شک طعم و مزه فوقالعاده دارد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای خورش کرفس متفاوت
-
کرفس خرد شده:200 گرم
-
سبزی قورمه سبزی :50 گرم
-
لوبیا چیتی :50 گرم
-
رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری
-
نعنا خشک :1 قاشق غذاخوری
-
پیاز:1 عدد
-
آبغوره:½ پیمانه
-
گوشت گوسفندی :200 گرم
-
نمک و فلفل و زردچوبه :مقداری
خورش کرفس با لوبیا چیتی
طرز تهیه خورش کرفس با لوبیا چیتی
مرحله اول:
برای پخت خورش کرفس با لوبیا چیتی در مرحله اول قبل از شروع پخت، باید لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و بعد از چند بار عوض کردن آبش جداگانه بپزید.
مرحله دوم:
پیاز را پوست بکنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.سپس داخل قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید تا داغ شود.بعد پیازها را داخل روغن تفت دهید تا سبک شود.
مرحله سوم:
به پیاز گوشت گوسفندی خرد شده را اضافه کنید و در حین تفت مقداری هم زرد چوبه و فلفل سیاه به آن بیفزایید و 10 دقیقه ای به تفت دادن دامه دهید تا گوشت کمی سرخ شود و رنگ آن تغییر کند.در این مرحله سبزی قورمه سبزی را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله چهارم:
رب گوجه فرنگی را بقیه مواد اضافه کنید و حدود 1- 2 دقیقه تفت بدید.داخل قابلمه خورشت حدود 4 لیوان آب اضافه کنید و حرارت را کمی بالاتر ببرید تا آب به جوش بیاید.بعد حرارت را کم کنید تا گوشت به آرامی پخته شود.
مرحله پنجم:
کرفس های خرد شده را حدود 10 دقیقه به صورت جداگانه در کمی روغن مایع تفت دهید.وقتی آب کرفس کشیده شد نعنا خشک را به آن اضافه کنید و بعد از 2 دقیقه تفت دادن از روی حرارت بردارید.
مرحله ششم و نهایی پخت خورشت کرفس:
وقتی از پخت گوشت مطمئن شدید ،لوبیا چیتی پخته شده و کرفس و نعنا تفت داده شده را به همراه مقداری آبغوره و نمک به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید یک ربع دیگر بجوشند و به اصطلاح کاملا جا بیفتند.
نکات تکمیلی در مورد خورش کرفس
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
خورش کرفس را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .