مواد لازم دلمه برگ مو لبنانی
- برگ مو :500 گرم (در حدود 75 تا 90 عدد)
- آبلیموی تازه :1 پیمانه
- نخود پخته:½ پیمانه
- برنج خام:½ پیمانه
- روغن زیتون:¾ پیمانه
- گوجه فرنگی متوسط :3 عدد
- جعفری :1 دسته
- نعناع :1 دسته
- پیازچه:1 دسته
- پیاز متوسط :1 عدد
- نمک :2 قاشق مرباخوری
طرز تهیه دلمه برگ مو لبنانی
نخود را یک روز قبل در آب بخیسانید و برای 4 تا 5 بار آب آن را تعویض کرده و در نهایت بپزید و خرد نمایید.
برنج را شسته و با مقداری آب و کمی نمک روی حرارت قرار داده و بعد از اینکه نرم شد آن را آبکش کرده و بگذارید آبش برود.
در این فاصله برگ ها را شسته و خوب خشک نمایید.
دو عدد گوجه، جعفری، پیازچه و نعنا را ریز خرد کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید.
در ادامه نخود و برنج پخته شده را افزوده و نمک، فلفل، یک چهارم پیمانه روغن زیتون و یک چهارم پیمانه آبلیمو را اضافه نموده و همه مواد را با هم مخلوط نمایید.
یک عدد گوجه باقی مانده و پیاز را خرد کرده و ته قابلمه مورد نظر بریزید.
مقداری از مواد را روی برگ ها بریزید و آن ها را به شکل دلخواه بپیچید، دلمه ها را روی مخلوط پیاز و گوجه داخل قابلمه بچینید.
باقی مانده آبلیمو، باقی مانده روغن زیتون، نمک، فلفل و مقداری آب را با هم مخلوط کرده و روی دلمه ها بریزید طوری که آب تا روی دلمه ها را بگیرد.
در قابلمه را ببندید و روی حرارت بالا قرار دهید تا سس شروع به جوشیدن کند، سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید دلمه ها برای نیم ساعت بپزد.
بعد از اینکه دلمه ها پخت آن ها را در ظرف مورد نظر بچینید و سس را روی آن بریزید و سرو نمایید.
نکته:
برای اینکه برگ های نرم تری داشته باشید و پیچیدن دلمه آسان تر شود میتوانید برگ ها را از قبل برای نیم ساعت در آب جوش قرار دهید.
برای جلوگیری از باز شدن دلمه ها هنگام پخت می توانید یک بشقاب روی آن ها قرار دهید.
نکات تکمیلی در مورد دلمه برگ مو لبنانی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقه میباشد .
دلمه برگ مو لبنانی را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .