شاید شما هم شرایط زندگی در کنار همسایه مزاحم را تجربه کرده باشید، با افرادی که رعایت حقوق دیگر همسایگان را نمی کنند باید به شیوه صحیح برخورد کرد.
روش برخورد مناسب با همسایه مزاحم
همسایه مزاحم از جمله مشکلاتی است که اگر با آن رو به رو باشید، کنار آمدن با آن بسیار مشکل است چون وقتی از سر کار به خانه برمی گردید و می خواهید استراحت کنید و آرامش داشته باشید باید سر و صدا و آزار و اذیت همسایه را تحمل کنید.
همه افراد همیشه و در همه حال تجربه همسایگی با همسایگان مختلف را داشته و دارند، بعضی از این همسایگان به قدری آزار و اذیت دارند که باعث می شوند همسایگان دیگر جانشان به لب برسد.
البته این آزار و اذیت ها ممکن است به شیوه های مختلفی مثل خط انداختن روی ماشین ، سر و صدای بچه ، مزاحمت های حیوان خانگی و ... باشد به طوری که جای هیچ آرامشی برای دیگران باقی نمیگذارند.
آن چیزی که در این میان از اهمیت بالایی برخوردار است نحوه برخورد اصولی و صحیح با این همسایگان مزاحم است که متاسفانه این برخورد به درستی انجام نمی شود و باعث به بار آمدن مشکلات و اختلافات زیادی می شود.
حال مطمئنا برایتان سوال پیش آمده است که چه رفتاری باید با همسایه مزاحم داشت؟
چرا که به این موضوع واقف هستید که صحبت یک روز و دو روز نیست بلکه مسئله یک عمر زندگی است. درگیر شدن با همسایه ای که هیچ درکی از فرهنگ آپارتمان نشینی و همسایگی خوب ندارد بسیار طاقت فرسا می باشد و باعث رنجش ساکنین واحدهای دیگر می شود مخصوصا اینکه اگر همین همسایه مزاحم صاحب خانه باشد.
چنانچه شما نیز گرفتار همسایه بی ملاحظه خود شده اید خواندن این بخش از نمناک را از دست ندهید سعی کنید توصیه هایی که جهت آگاهی شما عزیزان گردآوری کرده ایم از قلم نیندازید و هر کدام از آنها را اجرا کنید تا حداقل یکی از آنها جواب دهد.
راهکارهای مناسب برای رفتار با همسایه مزاحم
بسیاری از افراد گرفتار همسایه های مزاحم می شوند که نحوه برخورد با آن ها بسیار مهم است.
تا جایی که امکان دارد تحمل کنید
میزان دردسر ساز بودن همسایه تان را مشخص کنید. اگر آزار و اذیت ی که ایجاد می کنند، چندان زیاد نیست، بهتر است که آن را تحمل کنید.
در صورتی که اوضاع غیرقابل تحمل باشد، آنگاه وارد عمل شوید.
به مراجع ذی صلاح مراجعه کنید. پلیس پاسخگوی شکایاتی چون سر و صدا و مزاحمت های محله ای است.
با تدبیر و تامل، در صورت غیرقابل اغماض بودن مشکل، آن را با پلیس در میان بگذارید.
اوضاع پیش آمده را ارزیابی کنید
بخاطر اینکه سختی شرایط زندگی باعث شده روابط خویشاوندی کمتر شود از این رو افراد تاب و توان دیدن خطای یکدیگر را ندارند بنابراین با کوچکترین اتفاق جبهه گرفته و از کوره در می روند.
پس بهتر است قبل از هر چیزی شرایط و موقعیت خود و طرف مقابلتان را بسنجید و به این موضوع متمرکز شوید که دلیل ناراحتی تان چیست؟آیا همسایه شما از روی عمد یا ناخواسته موجب ناراحتی شما شده اند؟
چرا که گاهی ممکن است این اتفاق ناآگاهانه از طرف همسایه شما رخ داده باشد و این دلخوری شما موقتا بوده و باز هم به همان دوران خوش همسایگی و دوستی باز گردید.
به عنوان مثال:
امکان دارد در نیمه های شب صدای نوزاد همسایه شما را ناراحت کند پس بایستی به این موضوع توجه کنید که خود همسایه شما از این وضعیت رضایت ندارد و از روی قصد و غرض باعث گریه نوزاد خود نمی شود و یا حتی مهمانی هایی که در منزل همسایه تان گرفته می شود تماما موقتی هستند چرا که پس از پایان گرفتن مهمانی همه میمان ها به منزل خود برگشته و آرامش در ساختمان یا محل شما برقرار خواهد شد.
شاید در دلتان بگویید این همه دلایل را نمی توان منطقی فرض کرد و با این حال همسایه خود را نکوهش و سرزنش می کنید اما این را بیاد داشته باشید که شما نیز همچون همسایه تان نوزاد یا مهمانی تجربه خواهید کرد که دیگران را عاصی کند، پس چنانچه قانع شدید که آزار و اذیت همسایه شما ناخواسته بوده خودتان را کنترل کنید و خونسردانه با موضوع روبرو شوید و با گشاده رویی مشکل را با همسایه خود مطرح کرده و در رفع آن بکوشید.
شیوه زندگی و رفتار خود را در نظر بگیرید
امکان دارد شما عادات یا رفتارهایی داشته باشید که برای همسایگان خود مشکلات و مسائلی را ببار بیاورید.
چنانچه شلختگی و پر سر و صدا بودن از مشخصه های شما است سعی کنید تغییراتی در رفتار خود بدهید و پاکیزگی و آرامش را در زندگیتان حاکم کنید و چنانچه عادات آزار دهنده ای دارید شک نکنید که همسایگانتان کمتر شما را پذیرفته و شکایتتان را قبول نمیکنند.
بنابراین اطمینان حاصل کنید که رفتار شما صحیح بوده و به کسی ضرری نمی رساند و سپس توقع داشته باشید که همسایه هایتان رفتار مناسب داشته باشند.
با همسایگان دیگر مشورت کنید
قبل از هر چیزی مطمئن شوید که آیا اطرافیانتان نیز مشکلی که شما با همسایه خود دارید را آنها نیز دارند یا نه؟ چنانچه همسایه های دیگر نیز همین مشکل را با همسایه متخلف داشتند شکایت شما قابل قبول تر خواهد بود و اگر حتی یکی از همسایه های مشکل مشابهی همچون مشکل شما داشتند می توانید با همسایه متخلف گفت و گویی داشته باشید چراکه چنانچه اعتراض شما گروهی باشد بر روی افراد آزاردهنده بسیار تاثیر گذار است تا اگر لازم بود شکایت کنید این کار را به طور دسته جمعی و مشترک به سرانجام برسانید.
با همسایه مزاحم به ملایمت و آرامی صحبت کنید
باید بدانید هر اندازه که شما با همسایه متخلف خود با پرخاشگری و تندی صحبت کنید مشکلات شما افزایش پیدا می کند و باعث می شود که رابطه بین شما و آنها بدتر و آزاردهنده تر شود.
پس سعی کنید با ملایمت و مهربانی با آنها برخورد داشته باشید و مشکلات خود را با دلیل و منطق مطرح نمایید.
صداقت را چاشنی صحبتتان کرده و به طور واضح به آنها بگویید که چه چیزی موجب آزار شما شده است چنانچه این موارد با دلایل روشن بیان شود طرف مقابل تان قانع می شود در غیر این صورت صحبت کردن شما هیچ فایده ای نخواهد داشت.
خیلی رک و راست صحبت هایتان را منطقی برای همسایه خود بازگو کنید و به هیچ عنوان سر او داد و بیداد نکنید چرا که این کار شما باعث شدت گرفتن مشکلات خواهد شد.
اگر سگ آنها، صدای بلند موزیک و یا کودکانشان باعث این موضوع است، به آنها اعلام کنید. به اصطلاح، صاف و پوست کنده، مشکل را با آنها در میان بگذارید.
چنانچه ملاحظه کردید که همسایه متخلف شما اغلب در خانه خود نیست و دسترسی شما به او امکان پذیر نیست بنابراین اقدام به نوشتن نامه و یادداشتی مودبانه بکنید و از نگرانی ها و مشکلات خود را برای آنها بنویسید تا در اسرع وقت رسیدگی کنند.
با مدیر ساختمان رفتارهای نادرست همسایه را در میان بگذارید
چنانچه مشکلات تان با تذکرات محترمانه و دوستانه شما رفع نشد می توانید مدیر ساختمان را در جریان بگذارید و رفتارهای ناپسند همسایه خود را به او بازگو کنید تا تذکر جدی بدهد.
در چنین وضعیتی بهترین کار این است که شما دیگر خودتان با آن فرد وارد گفتگو نشوید و اجازه دهید که مدیر ساختمان به تنهایی پیش رفته و مشکلات را حل و فصل نماید.
درصورت کارساز نبودن تذکرات مدیر،به صاحبخانه بگویید
چنانچه تذکرات چندین باره مدیر ساختمان هیچ فایده ای نداشت بهتر است که با صاحب خانه خود موضوع را در میان بگذارید و تمامی مشکلات به وجود آمده را به او توضیح دهید و از او درخواست کنید که با مالک واحد متخلف تماس گرفته و تذکرات لازم را به مستاجر آن واحد بدهد در این گونه مسائل معمولاً حرفِ صاحبخانه ها بیشتر برش دارد و به راحتی می توان با پادرمیانی آنها بسیاری از مسائل را رفع کرد مگر اینکه همسایه متخلف خودش صاحب خانه بوده باشد که در این صورت کار شما سخت خواهد بود.
می توانید برای همسایه مزاحم شکایتی تنظیم کنید
راه حلی که در اینجا به شما پیشنهاد می کنیم شاید راهی باشد که شما برای انجام آن مجبور باشید.
شما به واسطه قانون تملک و قانون مدنی این حق را دارید که به علت مزاحمت ها و سلب آسایش همسایه نسبت به شما مدارکی را جمع آوری کرده و شکایتی تنظیم کنید و سپس ساکنین ساختمان را برای مطرح کردن شکایتتان با خود به همراه ببرید.
اداره امور را در دست بگیرید
آن چیزی که منجر می شود تا مشکلات شما حل شود انجام بدهید اگر کاری که از عهده شما خارج باشد.
به عنوان مثال چنانچه صدای گریه فرزند همسایه تان در نیمه شب از مشکلات بارز شما است سعی کنید اقدام به عایق کاری دیوار های خانه خود بکنید چنانچه کودکان یا حیوانات همسایه بدون اجازه وارد خانه شما می شوند اقدام به نرده کشی و حصار کشی منزل خود بکنید.
پیش از اینکه شکایتی از همسایه های خود داشته باشید تلاشتان این باشد که مشکلات را خودتان حل کنید سپس در صورت نیاز اقدامات بعدی را انجام بدهید.
به تغییر محل سکونت خود فکر کنید
در نهایت چنانچه مشکلاتتان برطرف نشود می توانید به فکر نقل مکان از ساختمانی که در آن مشکل دارید باشید تا بتوانید با این کار از شر همسایه مزاحم تان خلاص شوید هرچند جابجایی و تغییر محل زندگی کار آسانی نیست و مشکلات ریز و درشتی دارد اما گاهی برای به آرامش رسیدن اسباب کشی زود هنگام بسیار ارزش بالایی دارد.
به این نکته توجه کنید که هیچ تضمینی وجود ندارد که شما با رفتن به یک محل دیگر همسایه بد نداشته باشید.
نکات مهم برای انتخاب درست محل سکونت
رعایت کردن یک سری نکات و اصول برای شما کمک می کند که انتخاب درست و آگاهانه تری داشته باشید که در ادامه به آن موارد اشاره ای خواهیم داشت.
- زمانی که به دنبال خانه هستید آندسته آپارتمان هایی را مد نظر داشته باشید که از واحدهای کمتری برخوردار بوده و جمعیت کمی داشته باشد.
- تلاشتان این باشد که واحدهایی از ساختمان ها را انتخاب کنید که در طبقات بالاتر هستند.
- به کیفیت ساختمان ، اسکلت و نقشه ساختمان توجه ویژه ای داشته باشید چرا که ساختمان هایی که دارای اسکلت فلزی هستند باعث می شوند سر و صدای بسیار بیشتری به دیگر ساختمان ها منتقل شود.
- از ساکنین پیشین درباره ساختمان درباره آرامش و امنیت ساختمان سوال کنید تا اطمینان پیدا کنید که گرفتار همسایه مزاحم نخواهید شد.
- از در دوستی با ساکنین ساختمان وارد شده و با آنها ارتباط داشته باشید چراکه چنانچه صمیمیت بیشتر باشد همسایگان بیشتر مراعات حال شما را خواهند کرد.
- همیشه مهربان برخورد کنید، البته قاطع بودن اغلب لازم است.
- بعضی افراد، این برخورد را غیرمحترمانه و توهین می دانند. بدانید و آگاه باشید که این حق شماست که در محله ای آرام زندگی کنید.