مواد لازم سس بولونز
- پیاز ریز خرد شده : 1 عدد متوسط
- هویج ریز خرد شده : 2 عدد متوسط
- کرفس ریز خرد شده : 2 عدد متوسط
- گوشت چرخ کرده : 360 گرم
- جگر مرغ ریز خرد شده :120 گرم
- روغن زیتون : 4 قاشق غذاخوری
- کره : 4 قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی ریز خرد شده : 450 گرم
- رب گوجه فرنگی : 1 پیمانه
- سرکه سفید : ½ پیمانه
- نمک و فلفل : به میزان لازم
- جوز هندی : کمی
- فلفل قرمز تند : کمی
- آب گوشت : ¾ پیمانه
- خامهٔ غلیظ : ½ پیمانه
طرز تهیه سس بولونز
تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و روغن و کره را داخل آن بریزید تا داغ شود.سپس پیاز ، کرفس و هویج خرد شده را داخل آن تفت دهید تا نرم شوند.
بعد از تفت سبزیجات جگر و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و 10دقیقه ای تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.سپس سرکه را داخل تابه بریزید و اجازه دهید کم کم تبخیر شوند.
در حین تبخیر شدن سرکه مواد را چند بار هم بزنید. بعد از تبخیر شدن سرکه ، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را به بقیه مخلوط اضافه کنید و کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت با حرارت کم بپزد.
بعد از این زمان پخت ، 1/2 از آب گوشت را اضافه کنید و در ظرف را ببندید و منتظر بمانید تا 1 ساعت دیگر مواد با هم بپزند.
سس آماده شده را بچشید و اگر غلظت آن زیاد بود به آن مقدار بیشتری آب گوشت اضافه کنید.در دقایق آخر پخت خامه را هم به سس اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ سس روشن شود.
سس آماده شده را روی انواع پاستا و لازانیا استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد سس بولونز
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .