مواد لازم شامی پوک (پوک)
- گوشت مغز ران بدون چربی:500 گرم
- لپه:300 گرم
- تخم مرغ:5 عدد
- پیاز:2 عدد
- زعفران ساییده شده:1 قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر یا جوش شیرین:1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل:به مقدار لازم
طرز تهیه شامی پوک
ابتدا لپه را با آب سرد به مدت 2 تا 3 ساعت خیس دهید و بعد آن را بپزید.
گوشت را به تکه های کوچکتر برش بزنید و به همراه پیاز خرد شده تفت دهید تا جایی که آب گوشت جمع شود.
سپس گوشت را با لپه پخته 2 بار چرخ کنید و بعد به آن نمک ، فلفل و زعفران اضافه کنید.
جوش شیرین را با کمی آب سرد حل کنید.
تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و به همراه یکی ، دو قاشق سوپ خوری زعفران و نمک و فلفل و جوش شیرین حل شده به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و با دست مواد را خوب ورز دهید.
تابه ای را که دیواره بلند تری داشته باشد انتخاب کنید و مقداری زیادی روغن داخلش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود.
سپس از مواد گوشتی به اندازه یک تخم مرغ بزرگ برداشته و در کف دست آن را پهن کنید و با انگشت وسط آن را سوراخ کنید.
شامی های فرم داده شده را داخل روغن قرار دهید و بقیه مواد را به همین شکل آماده و سرخ کنید.
وقتی دو طرف شامی سرخ شد ، آنها را روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
نکات تکمیلی در مورد شامی پوک
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد .
شامی پوک را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .