شخصیت شناسی سلفی بازها و مشکل افرادی که زیاد عکس به اشتراک میذارن
احتمالا با افرادی روبرو شده اید که دائما در حال سلفی گرفتن از خود هستند و سلفی های خود را در اینستاگرام و سایر پلتفرم های شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند. افرادی که از زندگی خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، دارای یک سری ویژگی های شخصیتی خاص و منحصر به فردی هستند، بنابراین پست های اینستاگرامی و فیسبوکی اطلاعات زیادی درباره شخصیت فرد آشکار می سازد. اگر شخصیت شناسی افرادی که زیاد از خودشان سلفی می گیرند و منتشر می کنند، برایتان جالب است، این بخش از پلاس وی را مطالعه نمایید.
اختلالات فکری و روانی
افرادی که از زندگی خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، دچار خودشیفتگی و اختلالات فکری و روانی هستند. دانشمندان عقیده دارند، هر چه زمان بیشتری پای شبکه های اجتماعی صرف شود، اختلالات شدت می گیرند و سلامت روانی افراد آسیب های بیشتری می بیند.
به عقیده محققان زوج هایی که مرتب از زندگی شخصی خود عکس می گیرند و در شبکه های اجتماعی آن را به اشتراک می گذارند، از اختلالات روانی رنج می برند و در اکثر موارد خود فرد این مسئله را نمی داند و ناآگاهی فرد به سلامت روانی اش آسیب بیشتری وارد می کند. هر چه عکس مورد نظر برای جلب رضایت دوستان شبکه های اجتماعی بیشتر رتوش شود، شدت اختلالات فکری و روانی افزایش می یابد.
خود شیفتگی
تحقیقات نشان داده است، افرادی که از زندگی خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، دچار خودشیفتگی هستند. افراد خودشیفته دارای اعتمادبه نفس پایینی هستند و ضعف در اعتمادبه نفس را با رفتار خودشیفته مآبانه جبران می کنند. این افراد نظرات و تمایلات خودشان را قبول دارند و خودشان را محور همه چیز می دانند و همیشه در تلاشند خودشان را برتر و بالاتر از دیگران نشان دهند. آنها با گرفتن عکس از خود و انتشار آن توجه دیگران را جلب کرده و خودشان را در حضور دیگران نشان داده و مطرح می کنند.
افراد توجه طلب
افرادی که از زندگی خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، دوست دارند همیشه از نظر دیگران تایید شوند و طاقت نه شنیدن را ندارند و همیشه انتظار دارند بقیه تسلیم نظرات، علایق و خواسته های آنها باشند. آنها با هرگونه تایید نشدن و نه شنیدن ناراحت شده و افرادی که آنها را تایید نکرده اند را طرد کرده و با آنها دشمنی می کنند. آن ها عشق دیده شدن را دارند و مدام دنبال این هستند که توجه دیگران را به خودشان جلب کنند.
اعتمادبه نفس پایین
افرادی که از زندگی خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، معمولا اعتمادبه نفس پایینی دارند. این افراد با انجام کارهایی مانند سلفی گرفتن و پست گذاشتن می خواهند توانمندی ها و حضورشان را در جمع مطرح و توجه و تایید دیگران را متوجه خودشان کنند.
کناره گیر و دوری گزین
افرادی که از زندگی خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، کناره گیر و دوری گزین هستند که کمتر در جمع حضور پیدا می کنند و هنگام حضور در جمع سعی می کنند حتی الامکان دیده نشوند. این افراد چون در ارتباطات اجتماعی واقعی و زنده توانمند نیستند و هنگامی که مستقیم دیده می شوند اضطراب سراغ شان می آید، خیلی دوست دارند در فضای مجازی که در آن راحت تر هستند، دیده شوند و مورد توجه قرار بگیرند، بنابراین در شبکه های اجتماعی پررنگ تر حاضر می شوند وبرای جبران این ضعف و کمبود سعی می کنند خودشان را در دنیای مجازی مطرح کنند پس عکس های زیادی از خود گرفته و در شبکه های اجتماعی قرار می دهند.
پیروی از مد
افرادی که از زندگی خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، افرادی هستند که هویت های شخصیتی ضعیفی دارند و با مدگرایی در خود هویت ایجاد می کنند و بدون هیچ هدفی و به طور افراطی از مد پیروی می کنند و سعی می کنند با گرایش به گروه ها، گرایش ها، الگوها و مدهای مختلف خلأهای هویتی خود را پر کنند.
برخی از افرادی که سلفی می گیرند و منتشر می کنند، بدون هیچ هدف و انگیزه ای این کار را انجام می دهند و وقتی می بینند بقیه این کار را می کنند، دست به سلفی گرفتن می زنند. مدگرایی می تواند ناشی از کنجکاوی یا تمایل اجتماعی ساده باشد. افراد با هویت پخته تر و قوی تر هر الگو و مدی را قبل از بررسی و مطالعه پیروی نمی کنند.
افسردگی
افرادی که از خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، افرادی هستند که به افسردگی مبتلا هستند و از این بیماری رنج می برند بیشتر از کسانی که هیچ مشکل ذهنی این نداشتند پست می گذاشتند. افرادی که حداقل سه مرتبه در روز از خود عکس می گیرند و هر مرتبه در رسانه های اجتماعی به اشتراک می گذارند، دارای یک مشکل حاد اجتماعی هستند و مشکلات روانی دارند. افرادی که بیش از 2 ساعت در روز وقت صرف شبکه های اجتماعی می کنند نسبت به کسانی که کمتر از این میزان وقت صرف می کنند احساس انزوا و تنهایی بیشتری می کنند.
خود زشت انگاری
در مطلب عوارض روحی اینستاگرام در بخش قبلی پلاس وی گفتیم که افرادی که از خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، گاهی دچار اختلال خود زشت انگاری هستند. وجود این بیماری در افراد آن ها را وادار به گرفتن عکس های متعدد از خود و ارسال آن ها در شبکه های مجازی می کند.
اگر این افراد بازخورد مورد نظرشان را در شبکه اجتماعی از دوستان شان دریافت نکنند این اختلال در آن ها بدتر و بدتر خواهد شد. اختلال خود زشت انگاری سبب می شود تا فرد ساعت ها وقت صرف کند تا بهترین عکس را که ایرادهای ظاهری وی را نشان ندهد، از خود بگیرد.
یادآوری خاطرات دروغین
افرادی که از خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، اغلب برای اشتراک گذاری عکس های خود از فیلترهای مختلف استفاده می کنند، به همین دلیل نمی توان گفت که شبکه اجتماعی یک جای عالی برای ذخیره کردن خاطرات است زیرا بعدها با دیدن این عکس ها خاطرات دروغین شادی را به خاطر میاورند که در واقع خاطره ی واقعی با تصویر متضادی که سعی کرده اند از خودشان نشان بدهند مخلوط شده است.
کاهش شادی
افرادی که از خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند و وقت زیادی در شبکه های اجتماعی صرف می کنند، می تواند سمی باشد. این افراد که وقت زیادی را در شبکه های اجتماعی می گذرانند افراد غمگینی هستند و حس شادی کمتری می کنند. مطالعات محققان دانشگاه دانمارک نشان داده، زوج هایی که از شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک و اینستاگرام دوری می کنند و تصاویر لحظات زندگی خود را به اشتراک نمی گذارند، زندگی شادتر، بی تنش تر و عادی دارند.
تعاملات اجتماعی کمتر
افرادی که از خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، اغلب تعاملات اجتماعی کمتری دارند و دوستان مجازی بیشتری دارند. داشتن هزاران دوست اینستاگرامی به معنای داشتن هزاران دوست واقعی و زندگی اجتماعی فعال نیست و فرد برای ایجاد و حفظ یک رابطه ی دوستانه به تعاملات اجتماعی واقعی احتیاج دارد.
اعتیاد به شبکه های اجتماعی
برخی از افرادی که از خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، دچار نوعی اعتیاد هستند زیرا شبکه های اجتماعی هم یک نوع اعتیاد ایجاد میکنند. این افراد به دلیل اینکه وابستگی زیادی به شبکه های اجتماعی دارند ، از خود عکس گرفته و منتشر می کنند. حضور مداوم در شبکه های اجتماعی باعث می شود که افراد سریعا همه چیز را قضاوت کرده و به مسائل خیلی سطحی اهمیت بدهند و در نهایت این مسئله باعث می شود که افراد بسیار سطحی نگر و غیر منطقی و بی اخلاق شوند.
حسادت
برخی از افرادی که از خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، گاهی فرد حسودی هستند. این افراد خودشان را با دیگران بیشتر مقایسه می کنند و وقتی برخی دوستانشان در شبکه های اجتماعی عکس های جالب از خودشان پست می کنند، این افراد احساس حسادت میکنند و از خود عکس انداخته و منتشر می کنند.
ارتباط برقرار کننده
برخی از افرادی که از خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، به خوبی با دیگران ارتباط برقرار می کنند. این افراد سلفی را برای شروع یک گفت و گو با فالورها پست میکنند.
اتوبیوگرافر
برخی از افرادی که از خود مرتب عکس می گیرند و دغدغه اشتراک گذاری آنها را دارند، اتوبیوگرافر هستند، یعنی سلفی می گیرند تا لحظات مختلف زندگی شان را ثبت کرده و همچنین لحظات خاص شان را به یادگار نگه دارند.
راه فرار از سلفی
اگر شما مایل به گرفتن سلفی دسته جمعی نیستید و در جمع یا گروهی هستید که یکی از افراد گروه اقدام به گرفتن سلفی دسته جمعی می کند:
موافق نبودن تان را اعلام کنید و از این فرد بخواهید که اجازه دهد شما از جمع آنها خارج شوید و بعد عکس بگیرد و در چنین موقعیت هایی توانایی نه گفتن را داشته باشید و نظرتان را در این باره بگویید.
اگر با نه گفتنتان به سلفی با عباراتی مانند «بابا اینکه چیز زیاد مهمی نیست.»، «زیاد سخت نگیر.»، «مگه از چیزی می ترسی که واکنش نشون می دی.» ،«تو آگاهی نداری»، «این یه چیز عادیه و سعی کن به روز باشی»، «امل بازی در نیار» و. . . روبرو شدید، اعتمادبه نفس تان را حفظ کرده و در برابر صحبت ها و نظرات آنها دست به توجیه کردن نزنید و رک و صریح بگویید:«چون علاقه ای به این کار ندارم ترجیح می دهم آن را انجام ندهم.»
نکته مهم :
سلفی گرفتن تنها جنبه های منفی ندارد و می تواند جنبه های مثبت، مفید و سازنده هم داشته باشد و هر عکس سلفی می تواند یک پیام آموزشی در بر داشته باشد بنابراین هنگام سلفی گرفتن صفات و رفتار پسندیده را نشان دهید و آن را به یک پدیده مثبت بشری تبدیل کنید.