مواد لازم برای اسفناج پلو
- اسفناج پاک و ریز خرد شده:نیم کیلو
- برنج :3 پیمانه
- گوشت چرخ کرده مخلوط :400 گرم
- پیاز رنده شده :1 عدد
- کره ذوب شده :100 گرم
- زعفران :2 قاشق سوپ خوری
- نمک و پودر فلفل قرمز :به مقدار لازم
اسفناج پلو
طرز تهیه اسفناج پلو :
برنج را از چند ساعت قبل بشویید و در کمی آب و نمک خیس دهید.
داخل تابه ای مقداری روغن بریزید تا داغ شود.بعد 300 گرم از اسفناج خرد شده را در تابه ریخته و تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شده و سرخ شود.
آبِ برنج خیس داده شده را خالی کنید و آن را داخل قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید تا به مدت 10 الی 12 دقیقه بجوشد و نیم پخت شود.
سپس آن را آبکش کنید.
در مرحله بعد داخل ظرفی، گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز، باقی اسفناج ، نمک و فلفل مخلوط کنید و با دست خوب ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند.
از مایه گوشت بدست آمده به اندازه های کوچک بردارید و به شکل کوفته ریزه درآورید.
سپس در مقداری روغن داغ، سرخ کنید، و بعد کوفته ها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
قابلمه ای مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن کف آن بریزید و اگر ته دیگ خاصی را دوست داشتید کف قابلمه بچینید.
بعد روی آن مقداری از برنج آبکش شده را بریزید و روی برنج ، اسفناج تفت داده شده و کوفته ریزه را ریخته و مجدداً مقداری برنج بریزید.
به همین ترتیب، این لایه ها را ادامه دهید تا مواد تمام شوند.در لایه آخر هم برنج بریزید و گوشه ای از برنج زعفران با کره را اضافه کنید.
درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن بلند شود. زمانیکه بخار برنج بلند شد، حرارت را ملایم کنید تا اسفناج پلو به مدت نیم ساعت دم بکشد.
نکات تکمیلی در مورد اسفناج پلو
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
اسفناج پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .