طرز تهیه نان تافتون خانگی با 2 روش:
نان تافتون، نان لواش، نان بربری و نان سنگک از نان های محبوب ایرانی است که در این میان نان تافتون به سادگی و در کمترین زمان تهیه می شود همراه پلاس وی باشید تا دستور پخت نان تافتون خانگی را آموزش دهیم.
مواد لازم نان تافتون:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
آرد | 500 گرم |
خمیر مایه فوری | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 3 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
آب گرم | 1 لیوان |
کنجد | اختیاری |
طرز تهیه نان تافتون در ماهیتابه:
مرحله اول
ابتدا یک ظرف مناسب انتخاب کرده و خمیر مایه فوری، شکر و آب گرم را مخلوط کرده و درب ظرف را گذاشته و 5 الی 10 دقیقه استراحت دهید تا خمیر به عمل بیاید و پف کند.
مرحله دوم
در این مرحله باید آرد را یکبار الک کنید و نمک را با آن مخلوط کنید و سپس آنها را درون ظرفی ریخته و سعی کنید آرد به کناره ها و دیواره های ظرف چسبیده باشد و وسط ظرف گود باشد تا خمیر مایه که در مرحله قبل آماده شده است را به همراه روغن در گودی ریخته و کمکم آرد را با خمیر مایه ترکیب کرده و به مدت 10 دقیقه با دستی که مقداری چرب شده ورز دهید و اگر احساس کردید خمیر خیس است و به دست میچسبد باید کمکم مقداری آرد اضافه کنید تا خیس بودن خمیر از بین برود و خمیر آماده شود.
مرحله سوم
سپس ظرف بزرگتری را انتخاب کرده و مقداری آرد کف آن بپاشید و خمیر آماده را اضافه کنید و دوباره مقداری آرد روی آن بریزید و پارچه ای تمیز روی آن بکشید و در دمای محیط به مدت 45 الی 60 دقیقه منتظر بمانید تا خمیر پف کند و آماده پخت شود.
مرحله چهارم
در این مرحله ابتدا باید سطح صافی که برای پهن کردن خمیر در نظر گرفته ایم را آرد پاشی کنیم و سپس چونه های دلخواه از خمیر را جدا کرده و با وردنه به اندازه ای که نیاز است خمیر را پهن می کنیم و سعی می کنیم گرد پهن کنیم تا شکل آن هم زیبا باشد و در صورت نیاز با کاتر قسمت های اضافی خمیر را برش دهید و اگر تمایل داشتید می توانید مقداری کنجد هم روی آن بپاشید.
مرحله پنجم
سپس تابه ای بزرگ را بدون روغن روی شعله قرار دهید میدهیم تا به خوبی داغ شود و سپس خمیر را پهن کرده تا یک طرف آن بپزد و سپس طرف دیگر آن را می پزیم و به همین ترتیب بقیه نان ها را پخته و به محض پخته شدن داخل پارچه ای تمیز قرار دهید تا سرد و خشک نشود.
طرز تهیه نان تافتون در فر:
دستور تهیه نان تافتون در فر تا مرحله چهارم به مانند دستور تهیه بالا می باشد و فقط قبل از استفاده از فر باید به مدت 15 دقیقه در دمای 200 درجه روشن کنید و سپس خمیری که پهن کرده اید را درون سینی فر قرار دهید و با انگشتان خود قسمت های از خمیر را بفشارید و سپس با چنگال سوراخ هایی را روی خمیر ایجاد کنید تا موقع پخت نان هوا از آن سوراخ ها خارج شود و حباب های درشتی روی نان شکل نگیرد.
سپس سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و برای پخت هر نان حدود 10 دقیقه زمان لازم است و از تغییر رنگ نان می توانید پختن آن را متوجه شوید و بعد از پخت هر نان آن را درون پارچه ای تمیز قرار دهید تا خشک نشود و سپس برای بقیه خمیر ها همین مرحله را تکرار کنید.
نکات تکمیلی در مورد نان تافتون
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .