وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

مواد مخدر چه بلایی سر مغز می آورد؟ حتما بخوانید

مواد مخدر چه بلایی سر مغز می آورد؟ حتما بخوانید

مصرف مواد مخدر و اعتیاد عوارض بسیار زیادی برای سلامت انسان دارد و بیشترین تاثیر و آسیب ها را به مغز می رساند و موجب تغییراتی در این عضو بدن می شود.

مواد مخدر چه بلایی سر مغز می آورد؟

اعتیاد به مواد مخدر، یک بیماری مزمن در مغز است و می تواند باعث شود که شما به صورت غیر عادی به دنبال مواد مخدر باشید، حتی اگر از نتایج مضری که دارد آگاه باشید. در ابتدا، انتخاب شما برای مصرف مواد مخدر داوطلبانه است.

بنابراین، اگر فردی به شما مواد مخدر بدهد، می توانید به سادگی بگویید که دوست دارید کمی امتحان کنید، یا ممکن است تعارف او را رد کنید. پس از اینکه برای مدت طولانی مواد مخدر مصرف کردید، وارد اعتیاد می شوید و دیگر نمی توانید مصرفش نکنید.

مواد مخدر مغز

مواد مخدر چه تاثیری روی مغز می گذارد؟

علت این نشانه ها چیست و چرا ترک کردن مواد مخدر اینقدر سخت است؟

وقتی مواد مخدر مصرف می کنید، مغز شما نحوه کار آن را تغییر می دهد. این باعث می شود که قادر به مقاومت در برابر انگیزه گرفتن مواد مخدر نباشید؛ ممکن است احساس کنید که به آن ها نیاز دارید.

به همین دلیل، بسیاری از مردم بدون کمک پزشکی زمان سختی را برای ترک می گذرانند. زمانی که مواد مخدر مصرف می کنید، مواد شیمیایی آن وارد مغز می شوند و سفر خود را شروع می کنند تا آرایش شیمیایی مغز شما را تغییر دهند.

این مواد شیمیایی فرآیند ارتباط را مختل می کند، به این معنی که سلول های عصبی شما اطلاعات، پردازش اطلاعات و یا ارسال اطلاعات را به نحوی که باید، انجام نمی دهند. مواد مخدر باعث می شود این اتفاق به دو طریق رخ دهد.

اول اینکه، یک دارو می تواند از مواد شیمیایی طبیعی مغز تقلید کند که بدن را به روش دیگری هدایت می کند به عنوان مثال اگر دارو از سروتونین تقلید می کند، بدن ممکن است با خوشحالی پاسخ دهد.

دوم اینکه، مواد مخدر می توانند بخشی از مغز را که احساس می کند به آن ها پاداش داده می شود را تحریک کند؛ به این معنی است که وقتی مواد مخدر مصرف می کنید، در مورد مصرفش احساس خوبی خواهید داشت. اگر همیشه در مورد مصرف آن احساس خوبی داشته باشید، احتمالاً دوست دارید که این کار را دوباره انجام دهید.

اعتیاد به مواد مخدر

عوارض و پیامدهای مصرف مواد مخدر

مواد مخدر چگونه بر مغز تاثیر می گذارد؟

موادهای مختلف به روش های مختلفی کار می کنند. بنابراین، برای مثال، ماری جوانا، انتقال دهنده های عصبی را تقلید کرده و مغز را وادار به ارسال پیام های غیر عادی به بقیه بدن می کند.

معمولاً این پیام ها باعث می شود که مصرف کننده احساس خوشحالی کند و یا احساسات خوب دیگری داشته باشد. کوکائین باعث می شود که سلول های عصبی مقادیر زیادی از انتقال دهنده های عصبی را آزاد کنند و مانع از بازجذب آن ها شوند.

اگر یک ماده شیمیایی مانند دوپامین یا سروتونین باشد، وقتی این اتفاق می افتد احساس خوشحالی و آرامش می کنید. اگر یک ماده شیمیایی مثل آدرنالین در حال فعال شدن است، احتمالاً در زمان فعال بودن مواد دچار توهم و اضطراب خواهید شد. مشکلی که با مواد مخدر وجود دارد، این است که آن ها همیشه به دنبال پاسخ یک سانی نیستند.

مغز زیرک است؛ زمانی که متوجه می شود مقادیر زیادی از مواد شیمیایی احساس خوب وجود دارد یاد می گیرد که بیشتر از آن ها بخواهد که احساس یکسانی داشته باشند. این حالت معمولاً به عنوان تحمل تلقی می شود و خطر و اثرات سو مصرف مواد مخدر باعث می شود که بسیاری از معتادان به سمت بستری شدن و مرگ پیش بروند.

شما می توانید بعد از اولین باری که یک مواد مصرف می کنید تحمل داشته باشید، به این معنی که برای اولین بار باید میزان مصرف را افزایش دهید.

عملکرد مواد مخدر در مغز

چگونگی عملکرد مواد مخدر در مغز

اثرات مخرب و جبران ناپذیر مواد مخدر بر مغز

مغز در طی سو مصرف مواد مخدر تحت تغییرات بلند مدتی قرار می گیرد. اگر مغز برای جبران از دست دادن یا تغییر گلوتامات تلاش کند، یک ماده شیمیایی که به شما کمک می کند تمرکز کند، به عملکرد شناختی دچار خواهید شد.

اساساً، شما یک استدلال زمانی سخت و درک شرایطی که در آن هستید را خواهید داشت. ممکن است آهسته تر از معمول پاسخ دهید و یا واکنش خود را به تاخیر بیندازید. موادها قسمت هایی از مغز را تغییر می دهند، که چیزهای مهمی مثل قضاوت را کنترل می کند.

تصمیم گیری، کنترل رفتار و چیزهایی مانند حافظه یا توانایی های یادگیری همگی تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. وقتی همه این بخش ها تغییر می کنند، مصرف کننده مواد مخدر بیشتر و بیشتر مواد مصرف می کند، حتی اگر این کار خطرناک باشد.

برخی افراد به سرعت بقیه معتاد نمی شوند و این به خاطر عوامل زیادی است با این حال چنانچه در این بخش مهم از سلامت پلاس وی می خوانید , مهم است که درک کنیم که مصرف مواد مخدر در نوجوانی می تواند عواقب جدی تری داشته باشد. به این دلیل که بلوغ مرحله ای از رشد است که در آن مغز در حال تغییر و توسعه است; تغییرات ایجاد شده با مواد مخدر در آن نقطه ممکن است دائمی باشد.

عوارض اعتیاد

تاثیر مواد مخدر بر مغز و حافظه

بیایید نگاهی دقیق تر به چگونگی تاثیر اعتیاد بر مغز بیندازیم:

ببینید که یک ماده شیمیایی طبیعی چه نقش مهمی در فرآیند اعتیاد به مواد مخدر دارد.

سیستم لیمبیک:

به طور کلی, هر جنبه از کالبد انسان شگفت انگیز است. اما مغز انسان از این لحاظ جذاب تر است که جز پیچیده ترین اندامها است. هر اقدام ارادی و غیر ارادی را کنترل می کند. اما مغز با حساسیت به فیزیولوژیک با نیروهای بیرونی روبرو می شود.

مواد مخدر یکی از این عوامل بیرونی است و بخشی از مغز که مسئول اعتیاد فرد به آن ها است، سیستم لیمبیک نام دارد. سیستم لیمبیک در هر دو طرف تالاموس و درست زیر مخ, قرار دارد، سیستم لیمبیک نیز به عنوان " سیستم پاداش مغز " شناخته می شود و این سیستم با موادی تغییر می کند که مردم استفاده می کنند.

تصادفا خوردن, نوشیدن و دیگر فعالیت های زندگی هم به طور طبیعی سیستم لیمبیک را فعال می کند. غذای خوب, نوشیدنی تازه, در آغوش گرفتن یا بوسه, دریافت تحسین و یا برنده شدن برای چیزی، مغز را تحریک می کند که سیستم لیمبیک توسط دوپامین تحت تاثیر قرار بگیرد, و این ماده ای شیمیایی است که نقش بزرگی در چگونگی معتاد شدن فرد به مواد مخدر تاثیر دارد.

سیستم مغز انسان

اثرات منفی مواد مخدر بر مغز انسان

دوپامین چگونه عمل می کند؟

دوپامین، یک انتقال دهنده عصبی است که به تعدیل توانایی مغز برای درک تقویت پاداش کمک می کند. دوپامین در چندین ناحیه از مغز تولید می شود, همچنین به تعدادی از وظایف مختلف عمل می کند. سطوح طبیعی دوپامین وقتی آزاد می شوند که فرد درگیر فعالیتی باشد که از آن لذت می برد, مانند خوردن و رابطه جنسی.

متاسفانه, مواد اعتیادآور باعث افزایش تولید دوپامین می شوند.در برخی موارد مصرف مواد مخدر باعث افزایش سطح دوپامین می شود.حتی داروهایی وجود دارند که دوپامین را تقلید می کنند.

زمانی که سیستم لیمبیک با دوپامین زیادی ناشی از مواد مخدر پر می شود, این " ثروت " از پاداشی است که توسط مغز با مواد در ارتباط است. مغز در نهایت فکر می کند که این سطح بالای دوپامین " طبیعی " است.

در طول زمان, مواد مغز را مجبور خواهد کرد تا باور کند که بدن به آن مواد نیاز دارد، تا سطح دوپامین عادی را حفظ کند.مغز به صاحب آن توسط تمایل و میل به این مواد, هشدار می دهد. تا آن زمان, فرد کنترل خود را از دست خواهد داد و بدون توجه به عواقبش, تنها میل شدیدی به مصرف دارو دارد.

دوپامین مواد مخدر

افزایش تولید دوپامین در مغز با مصرف مواد مخدر

اثرات دراز مدت اعتیاد به مواد مخدر در مغز:

مشکل اعتیاد به مواد مخدر این است که در دراز مدت, به مغز آسیب می رساند. اعتیاد به مواد مخدر از بسیاری جهات بر مغز تاثیر می گذارد.

برای شروع, موادهایی مانند استنشاقی ها و حلال ها دارای اثرات سمی هستند که می توانند نورون ها را بکشند و زمانی که این سلول ها می میرند، به احتمال زیاد دوباره احیا نمی شوند.

از طرف دیگر MDMA یا اکستازی می تواند سلول هایی را که در پوسته مغزی قرار دارند، از بین ببرند و فرآیندهای تفکر فرد را قطع کنند.الکل، کوکائین، هروئین و دیگر مواد همچنین مغز را به طریقی دیگر تغییر می دهند.

در اغلب موارد، تغییراتی که اعتیاد به مواد مخدر در مغز ایجاد می کند، می تواند واقعاً دائمی نباشد، اما طولانی مدت باشند و برخی حتی چندین سال دوام بیاورند. برای مصرف کنندگان مواد مخدری که مصرفشان را قطع کرده اند و در تلاشند تا بهبود یابند، این تغییرات طولانی مدت می تواند باعث شود که پاک ماندن آنها سخت باشد.

به احتمال زیاد، آن ها تمایل دارند دوباره به مسیر قبلی خود برگردند. ممکن است برخی از آن ها دوباره شکست بخورند و شروع به استفاده کنند. مواد مخدر به روش های بسیار متنوعی بر مغز انسان تاثیر می گذارند.

در حالی که بهبود اعتیاد همیشه ممکن است، اما توان بخشی کامل نیازمند تلاشی بزرگ از طرف خود شخص و دوستان و عزیزانش است. با توجه به اینکه چگونه اعتیاد به مواد مخدر بر مغز تاثیر می گذارد، ما تنها می توانیم امیدوار باشیم که در طول زمان، دانشمندان یک راه حل قطعی پیدا کنند که اعتیاد به مواد مخدر را به طور موثر درمان کنند.

 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع