مواد لازم برای میگو پلو مجلسی
- میگوی پاک شده : 300 الی 350 گرم
- برنج : 2 و یک چهارم پیمانه پلوپز
- پیاز : 1 عدد
- هویج خلال شده : 3 الی 4 قاشق غذا خوری
- خلال بادام : 3 قاشق غذا خوری
- زرشک قرمز : 3 قاشق غذا خوری
- جعفری یا گشنیز خرد شده : 3 قاشق غذا خوری
- پیاز داغ طلایی : 2 قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده : 2 قاشق غذا خوری
- شکر : 2 الی 3 قاشق مربا خوری
- آب برای درست کردن برنج کته : 3 و یک چهارم پیمانه
- نمک : به میزان لازم
طرز تهیه میگو با برنج
طرز تهیه میگو پلو مجلسی
ابتدا برنج را بشویید و با میزان آب لازم و کمی نمک به مدت 2 تا 3 ساعت خیس دهید.
میگو را هم با دو لیوان آب و مقداری نمک و فلفل و یک عدد پیاز روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از 5 دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش کنید و میگوها را از آب در بیاورید.
هویج های خلالی شده را در کمی آب بپزید و بعد به آن کمی شکر و روغن اضافه کنید.
خلال بادام و زعفران را با هم مخلوط کنید و بر روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا خلال نرم و خوشرنگ شود.
زرشک شسته شده را هم با کمی روغن و شکر تفت دهید.
جعفری یا گشنیز را هم با پیاز سرخ شده مخلوط کنید.
برنج را روی حرارت قرار دهید و 2 الی 3 قاشق روغن زیتون داخل آن بریزید تا بجوشد و آب برنج کمکم تبخیر شود. یکی دو بار برنج را حین جوشیدن هم بزنید.وقتی آب برنج کاملا کشیده شد، حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج به آرامی دم بکشد.
وقتی برنج دم کشیده شد. همه مواد آماده شده را با هم مخلوط کنید و هنگام کشیدن برنج لابه لای آن بکشید و یا روی برنج تزیین کنید.
نکات برای خوشمزه تر کردن میگو پلو:
- سبزی معطر در این پلو گشنیز، جعفری، شوید و ریحان می باشد.
- بهتر است میگو هایی که در این غذا استفاده می شود، ریز باشند.
- پودر کاری ، زردچوبه، فلفل قرمز،زعفران و گرد لیمو بهترین ادویه هایی هستند که در تهیه میگو پلو میتوان از آنها استفاده کرد.
- برای خوش طعم تر شدن میگوها میتوانید مقداری آب انار یا آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید.
نکته مهم برای از بین بردن بوی بد میگو
- قبل از پخت میگو آن را در پیاز های حلقه شده به مدت یک ساعت قرار دهید.
- در مراحل آخر پخت میگو کمی آبلیموی تازه به آن اضافه کنید.
- یکی از بهترین روش های گرفتن بوی میگو این است که میگو را قبل از سرخ کردن روی توری قرار داده و توری را روی قابلمه ای آب جوشی که مقداری آبلیمو به آن اضافه شده است بگذارید تا میگوها کمی بخارپز شوند. بعد آنها را سرخ کنید.
- میگو ها را در حبه های سیر بخوابانید و سپس طبخ کنید.
نکات تکمیلی در مورد میگو پلو مجلسی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
میگو پلو مجلسی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .