طرز تهیه نان خرمایی
نان خرمایی جزء شیرینی های نوروزی استان کرمانشاه می باشد که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. این سوغاتی معروف کرمانشاه از ترکیب خرما، آرد سفید، روغن کرمانشاهی، زعفران و ماست تهیه میشود.در این مطلب آموزش طرز تهیه نان خرمایی خوشمزه و خوش طعم در منزل را به صورت مرحله به مرحله و با روشی متفاوت مشاهده خواهید کرد.
مواد لازم برای درست کردن نان خرمایی
- خرمای بدون هسته :نیم کیلو
- آرد سفید :نیم کیلو
- ماست :250 گرم
- کره ی گیاهی یا روغن کرمانشاهی :250 گرم
- پودر مغز گردو، بادام، پسته و کنجد:از هر کدام 2 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر :1 قاشق مرباخوری
- دارچین :1 قاشق چای خوری
- زعفران آب شده :1 قاشق مرباخوری
- نمک :1 قاشق چای خوری
طرز تهیه نان خرمایی به سبک کرمانشاهی ها
مرحله اول:
برای درست کردن نان خرمایی ابتدا کره را بر روی حرارت آب کنید و با ماست ، بیکینگ پودر و زعفران مخلوط کنید.آرد را هم با وانیل مخلوط کنید و 2 بار الک کنید. سپس کمکم به مخلوط ماست و زعفران اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدستی بدست بیاید.
مرحله دوم:
خمیر را خوب ورز دهید و بعد از آماده شدن در یک ظرف در بسته قرار دهید و خارج از یخچال ، جایی که نه سرد باشد و نه گرم به مدت 5 ساعت استراحت دهید.
مرحله سوم:
در این فاصله خرماهای بدون هسته را یا چرخ کنید و یا بکوبید تا له شوند.سپس با پودر پسته ، بادام و گردو مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
وقتی خمیر آماده شد و به اصطلاح ور آمد به اندازه یک گردو از آن بردارید و داخل آن را باز کنید و از مخلوط خرما با پودر پسته و گردو پر کنید و روی آنها کنجد بریزید.
مرحله پنجم:
خمیر های پر شده را در داخل سینی فر بچینید و با حرارت 170 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.
شیرینی های آماده شده را بعد از پخت از فر بیرون بیاورید و بعد از سرد شدن در ظرف مورد نظر بچینید.
نکات تکمیلی در مورد نان خرمایی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 25دقیقه میباشد .
نان خرمایی را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .