وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

نان خرمایی |طرز تهیه “نان خرمایی” خانگی با طعمی فوق العاده خوشمزه

نان خرمایی |طرز تهیه “نان خرمایی” خانگی با طعمی فوق العاده خوشمزه

شیرینی نان خرمایی با مغز خرما و گردو یکی از انواع شیرینی های خوشمزه ایرانی است.

طرز تهیه نان خرمایی

نان خرمایی جزء شیرینی های نوروزی استان کرمانشاه می باشد که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. این سوغاتی معروف کرمانشاه از ترکیب خرما، آرد سفید، روغن کرمانشاهی، زعفران و ماست تهیه می‌شود.در این مطلب آموزش طرز تهیه نان خرمایی خوشمزه و خوش طعم در منزل را به صورت مرحله به مرحله و با روشی متفاوت مشاهده خواهید کرد.

 مواد لازم برای درست کردن نان خرمایی

  • خرمای بدون هسته :نیم کیلو
  • آرد سفید :نیم کیلو
  • ماست :250 گرم
  • کره ی گیاهی یا روغن کرمانشاهی  :250 گرم
  • پودر مغز گردو، بادام، پسته و کنجد:از هر کدام 2 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر :1 قاشق مرباخوری
  • دارچین :1 قاشق چای خوری
  • زعفران آب شده :1 قاشق مرباخوری
  • نمک :1 قاشق چای خوری

نان کرمانشاهی

طرز تهیه نان خرمایی به سبک کرمانشاهی ها

مرحله اول:

برای درست کردن نان خرمایی ابتدا کره را بر روی حرارت آب کنید و با ماست ، بیکینگ پودر و زعفران مخلوط کنید.آرد را هم با وانیل مخلوط کنید و 2 بار الک کنید. سپس کم‌کم به مخلوط ماست و زعفران اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدستی بدست بیاید.

مرحله دوم:

خمیر را خوب ورز دهید و بعد از آماده شدن در یک ظرف در بسته قرار دهید و خارج از یخچال ، جایی که نه سرد باشد و نه گرم به مدت 5 ساعت استراحت دهید.

 مرحله سوم:

در این فاصله خرماهای بدون هسته را یا چرخ کنید و یا بکوبید تا له شوند.سپس با پودر پسته ، بادام و گردو مخلوط کنید.

مرحله چهارم:

وقتی خمیر آماده شد و به اصطلاح ور آمد به اندازه یک گردو از آن بردارید و داخل آن را باز کنید و از مخلوط خرما با پودر پسته و گردو پر کنید و روی آنها کنجد بریزید.

مرحله پنجم:

خمیر های پر شده را در داخل سینی فر بچینید و با حرارت 170 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.

شیرینی های آماده شده را بعد از پخت از فر بیرون بیاورید و بعد از سرد شدن در ظرف مورد نظر بچینید.

نکات تکمیلی در مورد نان خرمایی

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 25دقیقه میباشد .
نان خرمایی را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع