طرز تهیه نان هندی
نان هندی یکی از نان های سنتی و خوشمزه کشور هند است که با مواد متنوعی پخته می شود، نان هندی بسیار سریع و راحت تهیه می شود و برای پخت آن نیاز به فر نیست و شما می توانید داخل تابه آن را بپزید.نان هندی را معمولا در وعده غذایی صبحانه همراه پنیر و خامه و مربا میل می کنند.
مواد لازم برای نان هندی
- شیر :190-180 گرم
- پودر خمیر ترش :1 قاشق چایخوری یا 3 گرم
- آرد قوی یا آرد سفید نان : حدود 300 گرم
- نمک : 2/3 یک قاشق چایخوری
- شکر :2 قاشق چایخوری
- ماست :2 قاشق غذاخوری نان هندی
- تخم مرغ :نصف یک تخم مرغ بهم زده شده
- روغن مایع :2 قاشق چایخوری
طرز تهیه نان هندی
مرحله اول:
برای درست کردن این نان ابتدا باید پودر خمیر ترش را با نمک ، شکر و آرد مخلوط کنید.
مرحله دوم:
سپس شیر را به دمای 35 تا 36 درجه سانتی گراد برسانید و با تخم مرغ مخلوط کنید.پس از هم زدن شیر با تخم مرغ ماست را اضافه کنید و بعد مخلوط آرد را کمکم به مایه خمیر اضافه کنید و با دست ورز دهید تا یکدست شود. روغن مایع را هم در این مرحله اضافه کنید و همچنان خمیر را ورز دهید تا دیگر به دست نچسبد.
مرحله سوم:
روی خمیر آماده شده را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در دمای محیط اجازه دهید تا خمیر پف کند و حجمش افزایش یابد. بعد از نیم ساعت خمیر را با فشار انگشت تست کنید.اگر جای انگشت فرو کرده در خمیر کوچک نشد ، خمیر شما ور آمده است.
مرحله چهارم:
خمیر ور آمده را دوباره کمی ورز دهید تا در اثر فشار گاز آن خالی شود.سپس آن را به 6 چانه تقسیم کنید و هر چانه آن را به صورت استوانه ای 10 سانتی متری درآورید.
خمیرهای تقسیم شده را به مدت 15 تا 20 دقیقه استراحت دهید و روی آن یک دستمال مرطوب قرار دهید تا خشک نشود.
مرحله پنجم:
پس از گذشت این زمان چانه ها را با وردنه طوری باز کنید که یکطرف آن پهن و یک طرف آن باریک شود و طول آن 20 سانتیمتر شود.سپس دوباره خمیرهای باز شده را به مدت 20 دقیقه استراحت میدهیم و یک دستمال خیس هم رویشان می کشیم تا مرحله دوم ور آمدن خمیر انجام بگیرد.
مرحله ششم:
در این مرحله تابه ای را انتخاب کنید که طولش از اندازه نان بیشتر باشد و آن را به صورت برعکس روی شعله گاز قرار میدهیم تا تابه گرم شود و بین نان و شعله فاصله بیشتری وجود داشته باشد. بعد خمیر را روی تابه می گذاریم طوری که شکل خمیر تغییر نکند و بپزد.
نکته:
برای پختن این نان نمیتوان از فر استفاده کرد چون باعث باد کردن نان و تغییر ظاهری آن میشود.
نکات تکمیلی در مورد نان هندی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و و 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
نان هندی را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .