نکات مهم و طلایی در تهیه آبگوشت
آبگوشت، شوربا یا دیزی سنگی یکی از غذاهای پر طرفدار ایرانی می باشد، این غذا از پختن گوشت و دنبه گوسفند، پیاز، سیب زمینی و حبوبات در ظروف سنگی و یا سفالی تهیه ودرکنار نان تازه، انواع ترشی، سبزی خوردن و... سرو می شود. با این بخش از پلاس وی همراه شوید تا با راز تهیه آبگوشت بزباش، راز خوشمزه شدن آبگوشت، راز خوشمزگی آبگوشت مجلسی، ادویه برای خوشمزه شدن آبگوشت، طرز تهیه آبگوشت لعاب دار، طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی، ادویه آبگوشت امام حسینی آشنا شوید، شما می توانید با رعایت برخی نکات طلایی این غذا را به سبک دیزی سراها تهیه کنید و از طعم دلپذیر آن لذت ببرید.
ادویه آبگوشت
ادویه مناسب برای آبگوشت همان زرد چوبه است ولی میتوان به آن کمی زعفران و زیره هم اضافه کرد تا طعم بهتری پیدا کند. برای بهتر شدن طعم آبگوشت، میتوانید زردچوبه و فلفل سیاه و ادویه های دیگر را با رب یا همراه با پیاز تفت دهید تا طعم خامی آن کاهش یابد، سپس، به آبگوشت اضافه کنید. زمانی که آبگوشت نصف پخت شد، نمک را به آن اضافه کنید تا از طعم خوبی برخوردار شود.
بهترین گوشت برای آبگوشت
برای آبگوشت، گوشت گوسفندی مناسبتر از گوشت گوساله است چون چرب تر است و طعم بهتری داره اما میتوانید از گوشت گوساله هم استفاده کنید.
بهترین گوشت برای تهیه آبگوشت، گوشت گردن است زیرا هم چرب است و هم بسیار ترد و لطیف و هم چرب و باعث می شود طعم آبگوشت لذیذتر شود. حتما از گوشت با استخوان استفاده کنید که آبگوشت شما را لذیذ تر کند.
مدت زمان پخت آبگوشت
هر چه آبگوشت در مدت زمان طولانی تر و با حرارت کمتر پخته شود بسیار خوشمزه تر خواهد شد پس بهتر است در تمام مراحل پخت آبگوشت، شعله زیر ظرف ملایم باشد.
از بین بردن بوی زهم گوشت
برای خوشمزگی آبگوشت مجلسی و کاهش بوی زهم گوشت، از سیر و پیاز استفاده کنید. شما می توانید سیر و پیاز خام را بدون خرد کردن به آبگوشت بیافزایید و در انتهای پخت خارج نمایید و یا میتوانید سیر و پیاز را خرد کرده و با گوشت تفت دهید.
تفت دادن گوشت
برای خوشمزه شدن دیزی بهتر است گوشت را کمی تفت دهید، در حین تفت دادن گوشت، شعله را بالا نگهدارید تا گوشت آب نیندازد و خوب تفت بخورد، این یکی از رموز تهیه آبگوشت امام حسینی است.
میزان آب آبگوشت
بیش از حد بودن آب آبگوشت طعم آن را تغییر می دهد و آبگوشت شما دیگر آن خوشمزگی را نخواهد داشت پس از ابتدا آب به قدری کافی بریزید تا طی پخت مجددا آبی اضافه نکنید تا آبگوشت غلظت مناسب را داشته باشد.
آبگوشت در ظرف سفالی
برای تهیه آبگوشت گوسفندی از ظرف مناسب استفاده نمایید، مناسب ترین قابلمه برای پخت آبگوشت دیگ سفالی یا سنگی و بعد چدن و در نهایت قابلمه مسی است.
گرفتن کف گوشت
برای خوشمزگی و خوش رنگ شدن آبگوشت، بعد از افزودن آب به آبگوشت و در حین جوشاندن گوشت، کف گوشت را با قاشق خود جمع کنید.
طرز تهیه آبگوشت لعابدار
برای لعابدار و خوشمزگی آبگوشت، در یک ساعت پایانی دنبه ها را در بیاورید و با گوشتکوب له کنید و مجددا به آبگوشت بیافزایید.
غلیظ شدن آبگوشت
برای غلیظ شدن آبگوشت حبوبات را خیسانده و سپس آنها را در بین حوله بگذارید تا پوستشان راحت جدا شوند، اینگونه آبگوشت شما غلیظ می شود. همچنین شما می توانید یک سیب زمینی کوچک را برای لعاب انداختن این غذا استفاده نمایید. در صورتی که مایل باشید می توانید سیب زمینی را درون غذا له کنید تا آب آن غلیظ تر گردد.
خوش رنگ شدن آبگوشت
برای خوش رنگی آبگوشت، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در کمی روغن سرخ کنید و سپس به غذایتان بیفزایید. دارچین را بیش از حد نزنید زیرا باعث تیره شدن رنگ آبگوشت می شود.
زعفران در آبگوشت
برای بهبود طعم و رنگ آبگوشت، در هنگام سرخ کردن رب، یک قاشق چایخوری زعفران دمشده را به آن اضافه کنید.
نحوه سرو آبگوشت
آبگوشت را با ترشی، سبزی خوردن، پیاز و دوغ سرو می کنند، خوردن برگ های تازه نعناع و پیاز در کنار آبگوشت باعث می شود هضم این غذا به دلیل پروتئین و چربی بالا راحت تر باشد.آبگوشت غذای مقوی و سنگین است بنابراین بهتر است در وعده ناهار میل شود.
لیمو عمانی در آبگوشت
برای اینکه طعم آبگوشت کمی ترش شود در برخی نقاط به ان لیمو عمانی هم اضافه می کنند. البته باید مراقب باشید که لیمو عمانی باعث تلخ شدن طعم آبگوشت نشود. می توانید به جای لیمو از پودر لیمو عمانی استفاده کنید.
گرفتن نفخ آبگوشت
حبوبات مانند نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید، و چندین مرتبه آب آنها را تعویض کنید، خیس خوردن حبوبات نه تنها باعث کاهش نفخ آنها میشود بلکه در طعم نهایی و پخت سریعتر و بهتر آنها تاثیر دارد. خوردن یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان برای کسانی که دچار ضعف معده هستند بعد خوردن آبگوشت ضروریست تا باد و نفخ شکم را از بین ببرد.