وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

همه چیز درباره باندینگ دندان ؛ از روش تا مزایا معایب آن

همه چیز درباره باندینگ دندان ؛ از روش تا مزایا معایب آن

باندینگ دندان یکی از روش های زیبایی دندان هاست که به وسیله کامپوزیت موجب سفید شدن ، رفع لکه ها و ترک خوردگی ها و بستن فواصل بین دندان ها می شود.

باندینگ دندانی چیست و چطور انجام می شود ؟

باندینگ دندانی گاهی اوقات به اسم کامپوزیت ترمیمی نیز شناخته می شود باندینگ دندانی یک پروسه انجام شده روی دندان می باشد که برای بستن فاصله های بین دندان و مرتب کردن آن به کار می رود و در واقع یک فرآیند زیبایی است . باندینگ می تواند مشکلاتی مثل ترک خوردگی یا از بین رفتن رنگ دندانی را پوشش دهد.

دندانپزشک شما در این شرایط ، کامپوزیت های کاملاً درخشان را روی دندان تان قرار می دهد که با دندان خودتان کاملاً هماهنگ باشد . همچنین می تواند آسیب دیدگی های موجود در دندان شما را ترمیم کند . انجام باندینگ دندانی نسبت به پروسه های دیگر مثل ونیر پلاستیکی ، روکش دندانی و یا براکت راحت تر می باشد.

چه کسانی گزینه مناسبی برای باندینگ دندانی می باشند ؟

اگر دارای شرایط عنوان شده در ادامه ی این بخش از سلامت دهان و دندان در نمناک می باشید ، پس گزینه مناسبی برای باندینگ دندان ها خواهید بود :

  • دندان شما پریده و یا شکسته است.
  • بعضی از دندان های شما کوتاه تر از دندان های دیگر می باشند.
  • مایل هستید که فاصله بین دندان های جلویی خود را بدون استفاده از براکت های ارتودنسی بهبود ببخشید.
  • رنگ هایی مثل زرد و یا تیرگی روی دندان ظاهر شده است و ظاهر یکسانی با دندان های دیگر ندارد.

رعایت بهداشت دندانی ، یکی از مهم ترین موارد برای خوب پیش رفتن باندینگ دندان می باشد. اگر آسیب دیدگی دندان شما و یا پوسیدگی آن بسیار شدید باشد ، احتمالا گزینه خوبی برای این کار نخواهید بود . دندانپزشک شما در این شرایط ممکن است به جای باندینگ ، روکش و یا ونیر را به عنوان روشی برای زیبایی لبخند تان توصیه کند.

نکته : ماده ای به نام رزین در باندینگ دندانی استفاده می شود که نمی تواند موجب سفیدی دندان شما باشد. در نتیجه اگر مایل به داشتن دندان های سفیدتری هستید ، بهتر است روش دیگری را انتخاب کنید. پروسه سفید کردن دندان قبل از باندینگ انجام می گیرد تا دندان باندینگ شده شما با دندان های دیگرتان، رنگ کاملاً یکسانی داشته باشند.

باندینگ دندان

مزایا

باندینگ دندان می تواند فاصله های بین دندان ها و همچنین خوردگی آن ها را به صورت سطحی پوشش دهد . همچنین در صورت نیاز سایز دندان های شما را افزایش داده و لبخند تان را زیباتر می کنند.

پروسه باندینگ دندان ، یک فرآیند نصب و سریع بدون نیاز به ریکاوری دارد و معمولاً در یک جلسه انجام می شود . این پروسه به قدری راحت است که معمولاً به بی حسی نیاز نخواهد داشت.

هزینه این پروسه معمولاً قابل قبول است و بسیاری از بیمه ها نیز هزینه آن را تقبل می کنند زیرا قرار است مشکلاتی مثل پوسیدگی و آسیب های ساختاری دندانی را ترمیم کند . باندینگ دندانی برعکس پر کردن های آمالگام ، می تواند رنگ کاملاً یکسانی با دندان شما را ایجاد کند.

معایب

رزین ماده مورد استفاده در باندینگ دندانی است که یک ماده متخلخل می باشد . بنابراین مقاومت به رنگ و یا لکه گیری آن بسیار پایین است و نمی تواند مانند روکش دندانی و یا ونیر عمل کند.

پس احتمالاً ممکن است بعد از مدتی دچار از بین رفتن رنگ روی آن و یا لکه های تیره به جا مانده از قهوه، چای و یا سیگار شوید . باندینگ دندانی می تواند شفافیت زیادی به دندان های شما بدهد و اگر مراقبت خوبی از آن داشته باشید ، حدود 3 الی 7 سال دوام خواهد آورد.

روش باندینگ دندان

باندینگ دندانی چگونه عمل می کند ؟

پروسه باندینگ کوتاه مدت و بدون درد است . کل این فرآیند معمولاً بین 30 تا 60 دقیقه زمان می برد و نیاز به هیچ آمادگی قبلی و یا بی حسی ندارد . همچنین یکی از راه های موثر برای ترمیم مشکلات دندانی می باشد که ممکن است این مشکلات ، 20 سال در دهان شما وجود داشته باشند.

اول از همه دندانپزشک سوالاتی را در مورد اهداف لبخندی شما می پرسد . همچنین در مورد مزایا و معایب این روش نسبت به روش های دیگر صحبت می کند.

دندانپزشک شما در مرحله بعد ، رنگ رزین مورد استفاده در باندینگ را با رنگ طبیعی دندان شما تطابق می دهد و سپس محل دقیق آن را مشخص کرده و شکل رزین را کاملاً مطابق با دندان طبیعی شما در می آورد که لبخند کاملاً هماهنگ و متعادلی داشته باشید.

در این روش از اشعه فرابنفش و نور لیزر استفاده می شود و باعث شکل گیری و چسباندن رزین به دندان شما می گردد.

پروسه باندینگ دندانی چقدر دوام می آورد ؟

باندینگ دندانی هرگز یک درمان دائمی نیست . اگر مراقبت خوبی از آن داشته باشید ، می تواند حدود 3 الی 7 سال دوام بیاورد . دوام باندینگ در برابر درمان هایی مثل ونیر پلاستیکی کم تر است که معمولا 10 الی 30 سال دوام می آورند ، باندینگ دندانی ممکن است دچار تیرگی شود و به راحتی ترمیم نخواهد شد.

آیا می توان باندینگ دندانی را خارج کرد ؟

مطالعات انجام شده نشان می دهد که خارج کردن رزین باندینگ به صورت مکانیکی باعث آسیب زیادی به ریشه دندان شما می شود . البته لیزر ها نیز می توانند احتمال مشکلات را تا حد زیادی کاهش دهند و در کندن چسب ها موثر باشند . باند های دندانی همچنین می توانند با ابزار دندانی خارج شوند.

مشکلات و خطرات مربوط به باندینگ دندانی چیست ؟

بعد از این پروسه ممکن است که لبه دندان شما دچار تیزی شود و هنگام غذا خوردن ، یا جویدن، احساس ناراحتی و مشکل داشته باشید . باندینگ دندانی ، دندان ها را دچار حساسیت می کند که در چنین مواردی می توانید برای ترمیم به پزشک مراجعه کنید.

گاهی اوقات ممکن است که مواد به کار رفته مانند رزین از دندان شما جدا شود که این اتفاق در درمان هایی مثل ونیر ، روکش و یا پر کردن بسیار نادر است.

دوام باندینگ دندان

اگر باندینگ دچار لب پریدگی شد، چه کار کنیم ؟

در چنین مواردی بهتر است که دوباره درمان را تمدید کنید . راه های زیادی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد . شکستگی های بزرگتر از لب پریدگی راحت تر از انواع کوچک آن درمان می شود.

به هر حال ، ترمیم لب پریدگی های کوچک اصلاً کار راحتی نیست . در نتیجه بخاطر همین مشکلات، ممکن است افراد ترجیح دهند که از روش های دیگری استفاده کنند.

چگونه باید از باندینگ دندانی مراقبت کرد ؟

مراقبت از باندینگ دندانی می تواند مدت زمان دوام آوردن آن را افزایش دهد . رعایت بهداشت دندان، تمیز نگه داشتن دندان ، مراجعه به پزشک هر 6 ماه یکبار ، مسواک و استفاده از نخ دندان دوبار در روز جزء اقداماتی است که در این شرایط می توانید انجام دهید و طول عمر باندینگ دندانی را بالا ببرید.

همچنین باید موارد زیر را به کار بگیرید :

  • از مصرف غذاهای بیش از حد سفت و شکلات خودداری کنید.
  • ناخن های خود را با دندان نجوید.
  • یخ نخورید.
  • نوک مداد و خودکار را نجوید.
  • تا جایی که می توانید از مصرف قهوه و چای خودداری کنید.
  • هرگز دو روز اول بعد از باندینگ دندانی ، چای و قهوه ننوشید و سیگار نکشید و تا جایی که می توانید این کار را انجام دهید.
  • اگر هرگونه لب پریدگی و شکستگی دیدید ، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر باندینگ دندانی شما دچار لکه شد ، نمی توانید به راحتی آن را سفید کنید. پس بهتر است جلوی این اتفاق را بگیرید.

مسواک زدن

تفاوت بین باندینگ دندانی و ونیر چیست ؟

در پاسخ به این سوال کاربران از بخش سلامت دهان و دندان نمناک باید بگوییم که ونیرها اغلب از پلاستیک ساخته شده اند و بسیار نازک هستند که جلوی دندان شما را پوشش می دهند. ونیرها می توانند سایز، شکل و رنگ دندان شما را بهبود ببخشند . شکستگی ها، ترک خوردگی ها و فاصله بین آن ها و به هم ریختگی های بسیار خفیف را نیز اصلاح کنند.

دندانپزشک شما قبل از انجام ونیر، هرگونه پوسیدگی و پر کردگی روی دندان تان را برطرف می کند. اگر در مورد ترمیم های مداوم باندینگ نگران هستید ، بهتر است از ونیر استفاده کنید که این مشکلات را نخواهد داشت و روی دندان شما بیشتر دوام خواهد آورد . البته قیمت ونیر ها بسیار بیشتر خواهد بود.

تفاوت بین ونیر با روکش دندانی چیست؟

زمانی که دندان شما می شکند و یا آسیب جدی می بیند ، به جای ترمیم آن ، باید کاملاً راه های پیشرفته تری مثل روکش دندانی را انتخاب کنید . روکش های دندانی از سرامیک ، پلاستیک ، فلز ، رزین، زیرکونیا و یا ترکیبی از آن ها ساخته شده اند.

آیا باندینگ سلامت دندان های شما را به خطر می اندازد؟

خطرات اساسی در مورد باندینگ دندان وجود ندارد. رزین کامپوزیت مورد استفاده برای باندینگ به اندازه دندانهای طبیعی شما قوی نیست ، بنابراین تنها مشکلی که ممکن است پیش آید این است که احتمال دارد مواد پیوند دهنده از دندان باند جدا شوند. این موارد غیر معمول است و کمتر از آن در مورد تاج ، روکش یا پر کننده اتفاق می افتد.

آیا باندینگ ها نیاز به سفید شدن توسط دندان پزشک دارند؟

رزین کامپوزیت مورد استفاده در اتصال دندان نیازی به سفید شدن مانند دندانهای طبیعی شما ندارد و به طور کلی رزین کامپوزیت واقعی سفید نمی شود.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع