وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

چند کاربرد ماست در آشپزی که از آنها بی خبرید

چند کاربرد ماست در آشپزی که از آنها بی خبرید

اگر ماست را فقط به عنوان یک میان وعده ساده خورده اید، باید بدانید این ماده غذایی کابردهای مفید و جالب دیگری هم در آشپزی دارد که میتوانید استفاده کنید.

کاربردهای جالب و مفید ماست در آشپزی

ماست یک میان وعده محبوب است که احتمالا آن را در پیاله های کوچک ماست خوری با کمی چاشنی نعنا خورده اید. اما این تنها روش خوردن ماست نیست، از این ماده غذایی به روش های مختلفی میتوان در هنر آشپزی استفاده کرد که در این قسمت از پلاس وی توضیح خواهیم داد.

1- بخشی از سس سالاد

سس سالاد باعث می شود طعم شگفت انگیزی را احساس کنید، اما سس های سالاد مقادیر بالایی چربی و کالری دارند که احتمالا از آن خوشتان نمی آید. می توانید مقداری ماست معمولی یا ماست یونانی را به سس اضافه کنید، تا یک سس رضایت بخش و خوشمزه و سالم تحویل بگیرید. همچنین در دستور غذا های خود به جای خامه ترش از ماست یونانی و به جای مایونز از ماست معمولی استفاده کنید.

ماست در سس

2- در کنار محصولات پخته شده

دفعه بعد که یک نان خانگی یا مافین درست کردید، مقداری ماست ساده را جایگزین دیگر طعم دهنده های آن کنید. ( میتوانید خود ماست را با چاشنی های مختلفی مانند وانیل طعم دهید) ماست؛ غذا یا نان شما را نرم می کند و علاوه بر ماست معمولی می توانید از ماست یونانی نیز استفاده کنید.

3- داخل پنکیک

شیر ندارید اما هنوز می خواهید پنکیک صبحانه مورد علاقه خود را درست کنید؟ می توانید به جای شیر از کمی ماست شیرین استفاده کنید. ماست چربی و کالری کم تری دارد و سالم تر است. همچنین میتوانید از طعم های مختلف ماست مثل وانیلی یا حتی میوه ای استفاده کنید. علاوه بر پنکیک می توانید از ماست در دیگر نان های صبحانه مثل وافل و مافین نیز استفاده کنید.

4- به عنوان جایگزین خامه ترش

خامه ترش، خامه ای خوشمزه است که مقدار زیاد آن می تواند باعث افزایش سایز دور کمر شما بشود. اگر به دنبال جایگزین مناسبی برای آن هستید، می توانید از ماست یونانی استفاده کنید. ماست یونانی یک جایگزین ساده و خوشمزه است که حتی می توانید در سس سالاد نیز از آن بریزید.

ماست یا خامه ترش

5- به جای مایونز در سالاد الویه

اگر یک سالاد الویه کم کالری می خواهید، ماست را جایگزین مایونز کنید. ممکن است طعم یکسانی نداشته باشند اما وقتی به مزه آن عادت کنید، این تفاوت را به سختی تشخیص خواهید داد. همچنین می توانید از ترکیب نصف نصف این دو برای سالاد خود استفاده کنید.

علاوه بر سالاد الویه می توانید از ماست در غذاهای دیگری که با سس مایونز سرو می شوند استفاده کنید. مثلا می توانید روی ساندویچ مرغ خود به جای مایونز، ترکیب ماست و مایونز بریزید.

6- مصلح طبع گرم

ماست اکثر اوقات در غذاهای هندی به عنوان مصلح استفاده می شود، در واقع این ماده غذایی مزاج گرم غذا را کاهش می دهد و ادویه های تند را تعدیل می بخشد. دفعه بعد که با یک کاسه سوپ داغ یا یک غذای خیلی تند مواجه شدید، فقط یک قاشق ماست اضافه کنید تا مشکل حل شود.

کاربردهای ماست

7- شیرینی خامه ای

دفعه بعد که به جای سس های مختلف در کنار چیپس خود، از ماست یونانی استفاده کردید، متوجه کاهش چشمگیر سایز دور کمر خود خواهید شد. همین مسئله در درست کردن شیرینی های خامه ای هم صدق می کند. کمی ماست معمولی یا وانیلی را با آب میوه، کره بادام زمینی و عسل یا حتی سس شکلات مخلوط کنید تا یک طعم شیرین لذیذ به دست آید.

8- نوشیدنی های خوشمزه

احتمالا نوشیدنی های میوه ای مختلفی که با خامه یا شیر درست می شوند را چشیده اید. و آنقدر طعم شگفت انگیزی داشته اند که هرگز فراموش نخواهید کرد.

اگر همین الان هم دل شما یکی از آن نوشیدنی های خوشمزه می خواهد، می توانید با هرنوع میوه ای که دوست دارید و مقداری ماست شیرین، این ترکیب شگفت را آماده کنید. به این صورت که میوه ها را در مخلوط کن ریخته و سپس به آن ماست شیرین اضافه می کنید، اگر خواستید رقیق تر شود، کمی آب یا شیر و برای شیرین تر شدن، عسل یا شکر بیفزایید.

نوشیدنی با ماست

9- طعم دار کردن گوشت و سبزیجات

ماست یک طعم دهنده عالی برای گوشت قرمز و سفید و انواع سبزیجات است. غذا های هندی را ببینید، در اکثر آن ها مثل (مرغ تندوری) از ماست استفاده می شود.

می توانید ماست را با ادویه دلخواه خود ترکیب کرده و روی گوشت و سبزیجات بمالید. مخلوط ادویه تند و ماست، یک وعده متعادل به وجود می آورد. در کنار ماست از هر ادویه ای که دوست دارید، مثل پودر کاری، فلفل و ... می توانید استفاده کنید.

10- پنیر ماست

شاید فکر کنید درست کردنش کار سختی باشد اما کافی است که یک صافی را با پارچه پنبه ای یا حوله نخی بپوشانید و ماست را از روی آن درون یک کاسه بریزید. سپس چند ساعت در یخچال قرار دهید تا آبش گرفته شود. چیزی که باقی میماند مخلوطی غلیظ و خامه ای است که می توان از آن بر روی نان های مختلف مثل نان تست استفاده کرد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع