آشپزی
3 سال پیش / خواندن دقیقه

طرز تهیه برنج کته و دمی به ۲ روش ساده و قالبی فقط در سی دقیقه

طرز تهیه برنج کته و دمی به ۲ روش ساده و قالبی فقط در سی دقیقه

زمان آماده سازی مواد اولیه: ۱۰ دقیقه

زمان مورد نیاز برای پخت: ۴۵ دقیقه

میزان انرژی در ۱۰۰ گرم: ۲۵۰ کالری


مواد لازم

 

برنج: ۴ لیوان دسته دار فرانسوی

آب: ۶ لیوان دسته دار فرانسوی

روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق غذا خوری (یا به میزان لازم)

 

طرز تهیه

 

مرحله اول: برنج را بشویید و بخیسانید

 

در اولین مرحله از طرز تهیه برنج کته ای، برنج را دو تا سه مرتبه بشویید و در مقداری آب خیس کنید. برای خیساندن برنج ایرانی، حداقل ۱۵ دقیقه و برای برنج خارجی و دانه بلند ۳۰ دقیقه زمان کافی است. اگر مدت زمان خیس خوردن برنج بیشتر از این باشد هم ایرادی ندارد ولی بر زمان پخت برنج تاثیر دارد.

 

 

مرحله دوم: برنج را در آب و نمک بجوشانید

 

طرز تهیه برنج کته و دمی به ۲ روش ساده و قالبی فقط در سی دقیقه

 

موقع پخت، آبی که برنج را در آن خیسانده اید، جدا کنید. در یک قابلمه نمک و آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد. برنج را به آن اضافه کنید. روی برنج در هنگام جوشیدن، کف تشکیل خواهد شد، این کف را می توانید دور بریزید تا رنگ برنج در انتها سفید و روشن باشد. در طول زمان جوشیدن آب، در قابلمه را باز بگذارید.

 

 

مرحله سوم: برنج را دم کنید

 

بعد از اینکه آب برنج کاملا بخار شد، آن را از اطراف جمع کنید و در وسط قابلمه به شکل مخروطی دربیاورید. روی قابلمه را دم کنی بگذارید. ۲ دقیقه بعد که داخل قابلمه بخار گرفت، حرارت را روی خیلی ملایم تنظیم کنید تا کته به خوبی دم بکشد. بعد از ۳۵ تا ۴۰ دقیقه برنج شما دم می کشد.

طرز تهیه برنج کته (روش دوم)

 

طرز تهیه برنج کته و دمی به ۲ روش ساده و قالبی فقط در سی دقیقه

 

در این مدل پخت کته، نیازی به استفاده از آب جوش نیست و حتی نیازی نیست برنج را به صورت پیمانه ای در آب بریزید.

 

 

مرحله اول: برنج را در آب سرد بریزید

 

مانند روش قبل، در این روش هم بهتر است حتما برنج را از قبل بخیسانید و موقع پخت، آب آن را دور بریزید. در یک قابلمه متناسب، برنجی که آب آن را دور ریخته اید، بریزید. برنج را در کف قابلمه به صورت یکدست بریزید که برنج روی سطح آن در یک راستا باشد.

 

 

مرحله دوم: آب را اضافه کنید

 

انگشت اشاره خود را روی سطح برنج بگذارید و آب را اضافه کنید. اضافه کردن آب را تا جایی ادامه دهید که به یک بند انگشت برسد. در این روش از آب سرد استفاده کنید. نیازی به آب ولرم یا جوشیده نیست. اگر برنج تان از نوع هندی است، میزان آب را به ۱/۵ بند انگشت برسانید.

 

مرحله سوم: نمک و روغن را اضافه کنید

 

طرز تهیه برنج کته و دمی به ۲ روش ساده و قالبی فقط در سی دقیقه

 

نمک و روغن را بعد از ریختن آب در قابلمه، اضافه کنید و شعله را روشن کنید. حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. بعد از جوشیدن، حرارت را روی متوسط تنظیم کنید. در قابلمه را روی آن بگذارید و صبر کنید که آب برنج تمام شود.

 

 

مرحله چهارم: حرارت را کم کنید تا کته دم بکشد

 

بعد از تمام شدن آب برنج، داخل برنج را با انتهای یک قاشق، چند سوراخ ایجاد کنید. دم کنی را روی قابلمه بگذارید. یک تا ۲ دقیقه بعد، حرارت را روی ملایم بگذارید و ۴۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.

فوت و فن‌های طرز تهیه برنج کته

  • اگر می‌خواهید برنج کته‌تان قالبی در بیاید به هیچ عنوان زیر آن را خاموش نکنید و در قابلمه را بگذارید چون باعث می‌شود ته برنج کته نرم شود.
  • بهتر است برای تهیه برنج دمی از برنج ایرانی استفاده کنید.
  • اگر بیشتر از یک بنده انگشت آب بریزید احتمال شفته شدن برنج زیاد است.
  • برای تهیه برنج کته با برنج‌های دانه بلند باید برنج را مقداری بیشتری خیس کنید.
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع