آبگوشت غذایی مقوی و خوشمزه که طرز تهیه جا افتاده ای را نیاز دارد تا بتواند طعم عالی به خود بگیرد و اصیل بودن آن حفظ شود
طرز تهیه آبگوشت خوشمزه
آبگوشت از غذاهای لذیذ و پر طرفدار ایرانی ها است که از ترکیب گوشت،حبوبات و سبزیجات تشکیل شده است که با تیلیت کردن خورده می شود. همچنین آبگوشت خوشمزه از غذاهای اصیل و سنتی مانند اشکنه است. این غذا از زندگی کوچی و عشایری نیاکان ما، به دلیل فرهنگ دامپروری به جای مانده است.
طرز پخت آبگوشت انواع مختلف دارد که در شهر ها و مناطق مختلف با مواد و ادویه های متفاوتی طبخ میشود. که شناخته ترین آن ها، آبگوشت بزباش، آبگوشت گندم و آبگوشت بلغور، آبگوشت کشک و...... است. پخت آبگوشت در اقسا نقاط ایران متفاوت است. طرز تهیه آبگوشت گوسفندی لذیذ و اصیل را در این بخش از آشپزخانه نمناک بخوانید.
آبگوشت | |
---|---|
ملیت | ایران |
نام دیگر | دیزی |
ماده اصلی | گوشت |
وعده ها | برای شام و نهار |
کالری | در 100 گرم 96 کالری |
نوشیدنی مرتبط | دوغ محلی |
مواد لازم آبگوشت
مواد لازم | میزان لازم |
گوشت | 500 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
لوبیا سفید | نصف پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
گوجه | 3عدد |
سیر | 2 عدد |
رب | 2 قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به میزان لازم |
لیمو عمانی | 3 عدد |
دنبه | 100 گرم |
چوب دارچین | 1 عدد |
طرز تهیه آبگوشت لذیذ ایرانی
مرحله اول :
برای تهیه آبگوشت ابتدا باید نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید تا کاملا نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم :
گوشت و دنبه را با مقدار مناسبی آب روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید.
مرحله سوم :
بدلیل کفی که روی گوشت ایجاد می شود و تاثیر مستقیمی روی کیفیت آبگوشت دارد گوشت ها را بعد از جوش آمدن آب و بالا آمدن کف های قهوه ای رنگ آن را آبکش کنید.
مرحله چهارم :
بعد از آبکش کردن گوشت در قابلمه ای که می خواهید آبگوشت را بار بگذارید گوشت ها را بریزید و روی حرارت قرار دهید.
مرحله پنجم :
پیاز ها را پوست گرفته سپس آنها را بشویید و در ادامه پیاز ها را درشت خرد کنید و روی گوشت ها بریزید.
مرحله ششم :
حبوبات را آبکش کرده و به قابلمه آبگوشت اضافه کنید.
مرحله هفتم :
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به آبگوشت اضافه کنید.
مرحله هشتم :
گوشت را با مواد مدام تفت دهید تا کمی با روغن گوشت سرخ شوند.
مرحله نهم :
مقدار مناسبی آب روی این مواد بریزد.
مرحله دهم :
2 حبه سیر را پوست بگیرید و سپس به مواد آبگوشت اضافه کنید.
مرحله یازدهم :
چوب دارچین را نیز به مواد آبگوشت اضافه کنید.
مرحله دوازدهم :
پس از اینکه مواد با یک دیگر جوش خوردن چوب دارچین را از آن خارج کنید.
مرحله سیزدهم :
دنبه را نیز پس از سه ساعت پختن از آبگوشت خارج کنید.
مرحله چهاردهم :
با کمک یک گوشتکوب دنبه را له کنید و دوباره به مواد اضافه کنید.
مرحله پانزدهم :
نیم ساعت قبل از اینکه آبگوشت جا بیفتد رب گوجه فرنگی را به مواد آبگوشت اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله شانزدهم :
سیب زمینی را شسته و پوست آن را بگیرید سپس به چهار قسمت تقسیم کنید و به آبگوشت اضافه کنید.
مرحله هفدهم :
گوجه را نیز برش بزنید و به مواد آبگوشت اضافه کنید.
مرحله هجدهم :
لیمو عمانی ها را نیز با کمک چنگال سوراخ کنید و به آبگوشت اضافه کنید. به جای لیمو عمانی می توانید از پودر و یا گرده لیمو عمانی استفاده کنید.
مرحله نوزدهم :
پس از اینکه آبگوشت جا افتاد و روغن دنبه روی آبگوشت را گرفت،آبگوشت حاضر است شما می توانید آن را همراه با نان سنگک و سبزی لیمو و پیاز سرو کنید.
نکات مهم طبخ آبگوشت
- اگر می خواهید که یک آبگوشت با رنگ سرخ داشته باشد هنگام اضافه کردن دیگر ادویه ها و تفت دادن آن رب را نیز اضافه کنید و تفت دهید.
- شما می توانید گوجه را نیز همراه با پیاز به مواد آبگوشت اضافه کنید.
- اگر از رب خانگی استفاده می کنید 2 عدد گوجه فرنگی کافی می باشد.
- پس از اولین پخت گوشت و آبکش کردن آن می توانید آب گوشت را نگه دارید و دوباره آن را به گوشت اضافه کنید.
- اگر نمی خواهید گوشت را آبکش کنید کافی است با دقت لکه های قهوه ای را از روی آب آبگوشت جدا کنید.
- شما می توانید از ادویه مخصوص آبگوشت نیز استفاده کنید.
- گرفتن پوست سیب زمینی ها دلخواه است شما هم می توانید پوست آن را بگیرید و هم با پوست به مواد آبگوشت اضافه کنید.
- آبگوشت را با حرارت ملایم بپزید تا هم کامل و هم خیلی خوب جا بیفتد.
- بهتر است برای تهیه آبگوشت از گوشت استخوان دار نیز استفاده کنید.
- شما می توانید از برگ بو و رزماری نیز در تهیه آبگوشت استفاده کنید.
- برخی افراد از لوبیا چیتی نیز برای آبگوشت استفاده می کنند.
- برای گرفتن تلخی لیمو عمانی از دو ساعت قبل آن را در آب جوش قرار دهید.
- ادویه مناسب برای آبگوشت همان زردچوبه است ولی میتوان به آن کمی زعفران و زیره هم اضافه کرد تا طعم بهتری پیدا کند.
- بهترین گوشت برای تهیه آبگوشت، گوشت گردن است زیرا هم چرب است و هم بسیار ترد و لطیف و هم چرب. و باعث می شود طعم آبگوشت لذیذتر شود.
- خوردن برگ های تازه نعناع و پیاز در کنار آبگوشت باعث می شود هضم این غذا به دلیل پروتئین و چربی بالا راحت تر باشد.
- هرچه آبگوشت در مدت زمان طولانی تر و با حرارت کمتر پخته شود بسیار خوشمزه تر خواهد شد.
- مناسب ترین قابلمه برای پخت آبگوشت دیگ سنگی و بعد چدن و در نهایت قابلمه مسی است.
- آبگوشت غذای مقوی و سنگین است بنابراین بهتر است در وعده ناهار میل شود.
- خوردن یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان برای کسانی که دچار ضعف معده هستند بعد خوردن آبگوشت ضروریست تا باد و نفخ شکم را از بین ببرد.