وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

آبگوشت | مرحله به مرحله پخت فوق العاده ترین آبگوشت عمرتان

آبگوشت | مرحله به مرحله پخت فوق العاده ترین آبگوشت عمرتان

آبگوشت غذایی مقوی و خوشمزه که طرز تهیه جا افتاده ای را نیاز دارد تا بتواند طعم عالی به خود بگیرد و اصیل بودن آن حفظ شود

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه

آبگوشت از غذاهای لذیذ و پر طرفدار ایرانی ها است که از ترکیب گوشت،حبوبات و سبزیجات تشکیل شده است که با تیلیت کردن خورده می شود. همچنین آبگوشت خوشمزه از غذاهای اصیل و سنتی مانند اشکنه است. این غذا از زندگی کوچی و عشایری نیاکان ما، به دلیل فرهنگ دامپروری به جای مانده است.

طرز پخت آبگوشت انواع مختلف دارد که در شهر ها و مناطق مختلف با مواد و ادویه های متفاوتی طبخ میشود. که شناخته ترین آن ها، آبگوشت بزباش، آبگوشت گندم و آبگوشت بلغور، آبگوشت کشک و...... است. پخت آبگوشت در اقسا نقاط ایران متفاوت است. طرز تهیه آبگوشت گوسفندی لذیذ و اصیل را در این بخش از آشپزخانه نمناک بخوانید.

آبگوشت
ملیت ایران
نام دیگر دیزی
ماده اصلی گوشت
وعده ها برای شام و نهار
کالری در 100 گرم 96 کالری
نوشیدنی مرتبط دوغ محلی

مواد لازم آبگوشت

مواد لازم میزان لازم
گوشت 500 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
سیب زمینی متوسط 2 عدد
لوبیا سفید نصف پیمانه
نخود نصف پیمانه
گوجه 3عدد
سیر 2 عدد
رب 2 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
لیمو عمانی 3 عدد
دنبه 100 گرم
چوب دارچین 1 عدد

آبگوشت

طرز تهیه آبگوشت لذیذ ایرانی

مرحله اول :

برای تهیه آبگوشت ابتدا باید نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید تا کاملا نفخ آن گرفته شود.

مرحله دوم :

گوشت و دنبه را با مقدار مناسبی آب روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید.

مرحله سوم :

بدلیل کفی که روی گوشت ایجاد می شود و تاثیر مستقیمی روی کیفیت آبگوشت دارد گوشت ها را بعد از جوش آمدن آب و بالا آمدن کف های قهوه ای رنگ آن را آبکش کنید.

مرحله چهارم :

بعد از آبکش کردن گوشت در قابلمه ای که می خواهید آبگوشت را بار بگذارید گوشت ها را بریزید و روی حرارت قرار دهید.

مرحله پنجم :

پیاز ها را پوست گرفته سپس آنها را بشویید و در ادامه پیاز ها را درشت خرد کنید و روی گوشت ها بریزید.

مرحله ششم :

حبوبات را آبکش کرده و به قابلمه آبگوشت اضافه کنید.

مرحله هفتم :

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به آبگوشت اضافه کنید.

آبگوشت سنتی

مرحله هشتم :

گوشت را با مواد مدام تفت دهید تا کمی با روغن گوشت سرخ شوند.

مرحله نهم :

مقدار مناسبی آب روی این مواد بریزد.

مرحله دهم :

2 حبه سیر را پوست بگیرید و سپس به مواد آبگوشت اضافه کنید.

مرحله یازدهم :

چوب دارچین را نیز به مواد آبگوشت اضافه کنید.

مرحله دوازدهم :

پس از اینکه مواد با یک دیگر جوش خوردن چوب دارچین را از آن خارج کنید.

مرحله سیزدهم :

دنبه را نیز پس از سه ساعت پختن از آبگوشت خارج کنید.

مرحله چهاردهم :

با کمک یک گوشتکوب دنبه را له کنید و دوباره به مواد اضافه کنید.

مرحله پانزدهم :

نیم ساعت قبل از اینکه آبگوشت جا بیفتد رب گوجه فرنگی را به مواد آبگوشت اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله شانزدهم :

سیب زمینی را شسته و پوست آن را بگیرید سپس به چهار قسمت تقسیم کنید و به آبگوشت اضافه کنید.

مرحله هفدهم :

گوجه را نیز برش بزنید و به مواد آبگوشت اضافه کنید.

طرز پخت آبگوشت

مرحله هجدهم :

لیمو عمانی ها را نیز با کمک چنگال سوراخ کنید و به آبگوشت اضافه کنید. به جای لیمو عمانی می توانید از پودر و یا گرده لیمو عمانی استفاده کنید.

مرحله نوزدهم :

پس از اینکه آبگوشت جا افتاد و روغن دنبه روی آبگوشت را گرفت،آبگوشت حاضر است شما می توانید آن را همراه با نان سنگک و سبزی لیمو و پیاز سرو کنید.

نکات مهم طبخ آبگوشت

  • اگر می خواهید که یک آبگوشت با رنگ سرخ داشته باشد هنگام اضافه کردن دیگر ادویه ها و تفت دادن آن رب را نیز اضافه کنید و تفت دهید.
  • شما می توانید گوجه را نیز همراه با پیاز به مواد آبگوشت اضافه کنید.
  • اگر از رب خانگی استفاده می کنید 2 عدد گوجه فرنگی کافی می باشد.
  • پس از اولین پخت گوشت و آبکش کردن آن می توانید آب گوشت را نگه دارید و دوباره آن را به گوشت اضافه کنید.
  • اگر نمی خواهید گوشت را آبکش کنید کافی است با دقت لکه های قهوه ای را از روی آب آبگوشت جدا کنید.
  • شما می توانید از ادویه مخصوص آبگوشت نیز استفاده کنید.
  • گرفتن پوست سیب زمینی ها دلخواه است شما هم می توانید پوست آن را بگیرید و هم با پوست به مواد آبگوشت اضافه کنید.
  • آبگوشت را با حرارت ملایم بپزید تا هم کامل و هم خیلی خوب جا بیفتد.
  • بهتر است برای تهیه آبگوشت از گوشت استخوان دار نیز استفاده کنید.
  • شما می توانید از برگ بو و رزماری نیز در تهیه آبگوشت استفاده کنید.
  • برخی افراد از لوبیا چیتی نیز برای آبگوشت استفاده می کنند.
  • برای گرفتن تلخی لیمو عمانی از دو ساعت قبل آن را در آب جوش قرار دهید.

آبگوشت لذیذ

  • ادویه مناسب برای آبگوشت همان زردچوبه است ولی میتوان به آن کمی زعفران و زیره هم اضافه کرد تا طعم بهتری پیدا کند.
  • بهترین گوشت برای تهیه آبگوشت، گوشت گردن است زیرا هم چرب است و هم بسیار ترد و لطیف و هم چرب. و باعث می شود طعم آبگوشت لذیذتر شود.
  • خوردن برگ های تازه نعناع و پیاز در کنار آبگوشت باعث می شود هضم این غذا به دلیل پروتئین و چربی بالا راحت تر باشد.
  • هرچه آبگوشت در مدت زمان طولانی تر و با حرارت کمتر پخته شود بسیار خوشمزه تر خواهد شد.
  • مناسب ترین قابلمه برای پخت آبگوشت دیگ سنگی و بعد چدن و در نهایت قابلمه مسی است.
  • آبگوشت غذای مقوی و سنگین است بنابراین بهتر است در وعده ناهار میل شود.
  • خوردن یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان برای کسانی که دچار ضعف معده هستند بعد خوردن آبگوشت ضروریست تا باد و نفخ شکم را از بین ببرد.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع