مواد لازم برای ژیگو فرانسوی
ران گوسفند 1 عدد (در حدود 2 کیلو گرم)
سیر یک بوته
نعناع و ترخان یک دسته کوچک
روغن مایع 100 گرم
کره 100 گرم
نمک و فلفل به قدر کافی
سبزیجات پخته شده (هویج خرد شده ، لوبیای سفید پخته شده ، نخود سبز ، لوبیای سبز پخته شده) از هر کدام یک لیوان
طرز تهیه ژیگو فرانسوی
استخوان های انتهای ران و استخوان سر ماهیچه را قطع می کنیم. میتوانیم از قصاب بخواهیم که آن را آماده کند ، گوشت را می شوییم ، خشک می کنیم.
سطح گوشت را با کارد سوراخ های عمیقی می نماییم و پرهای سیر را پوست کنده در آن عمقا فرو می نماییم.
روغن مایع را در قابلمه مناسبی می ریزیم. ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا روغن داغ شود.
ران را در قابلمه می گذاریم ، در آن را می بندیم ، گاهی آن را زیر و رو می نماییم تا آب گوشت کاملا کشیده شود و دو طرف گوشت سرخ گردد. نکته حساس در طبخ ژیگو آن است که گوشت نباید به شکل گوشت آبپز درآید. بعد از سرخ شدن کمکم از کنار ظرف آب در آن می ریزیم. چند حبه سیر و نعناع و ترخان را بدون خرد کردن کنار ظرف ژیگو می ریزیم ، می گذاریم ژیگو پخته شود.
وقتی گوشت آماده شد ، باید کمی آب که در حقیقت سس گوشت است داشته باشد. دسته سبزیجات را از ظرف خارج می نماییم. کره را روی سبزیجات پخته می ریزیم ، می گذاریم آب شود و جذب سبزیجات گردد. ژیگو را در دیس قرار می دهیم. چند حلقه از آن را می بریم ، کنار قطعه درسته می گذاریم. سبزیجات پخته شده را اطراف ژیگو می ریزیم و سس را روی آن می دهیم.
ما ایرانی ها معمولا گوشت را کاملا پخته دوست داریم ، ولی طبخ ژیگوی صحیح در آن است که کاملا خوندار مصرف شود و به شکل کباب پخته گردد. البته نوع گوشت باید مطلوب باشد ، یعنی با کمتر پخته شدن قابل استفاده باشد.
نکات تکمیلی در مورد ژیگو
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقیقه میباشد .
ژیگو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5 نفر مناسب میباشد .