وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

کارهایی مهم که قبل بارداری باید انجام داد

کارهایی مهم که قبل بارداری باید انجام داد

کارهای که باید قبل از بارداری انجام دهید تا در دوران بارداری راحت باشید و همچنین کودکی سالم را به دنیا بیاورید.

17 کاری که باید قبل از بارداری انجام دهید

شرایط و تغذیه شما از چندین ماه قبل از بارداری برسلامتی کودک تاثیر گذار است. کارهای مهمی وجود دارد که قبل از بارداری باید انجام شود تا بارداری و زایمان خوبی داشته باشید و کودک شما سلامت باشد. قبل از اقدام به باردار شدن ، کارهایی وجود دارد که بهتر است انجام دهید که در این قسمت از پلاس وی، به ذکر اقدامات لازم به منظور ایجاد آمادگی برای بارداری خواهیم پرداخت .

1. مراجعه به پزشک زنان و زایمان

بهتر است چند ماه قبل از اقدام به باردار شدن به پزشک زنان و زایمان مراجعه کنید . پزشک شما تاریخچه پزشکی شخصی و خانوادگی ، سلامت فعلی و سایر داروها و مکمل های مصرفی تان را بررسی خواهد کرد. برخی از دارو ها و مکمل ها در دوران بارداری برای جنین مضر هستند.

پزشک همچنین با شما در مورد رژیم ، وزن ، ورزش و سایر عادات نا سالم دیگر نیز صحبت خواهد کرد (مانند سیگار کشیدن و مصرف مواد مخدر) . ممکن است پزشک برای شما مولتی ویتامین تجویز کند، همچنین لازم است در مورد واکسیناسیون خود نیز اطمینان حاصل کنید.
علاوه بر این در صورت داشتن شرایط خاص پزشکی مانند آسم ، دیابت و یا فشار خون بالا ممکن است پزشکتان شما را به یک پزشک متخصص ارجاع دهد تا قبل از بارداری شرایط شما بررسی شود و همچنین بهتر است از نظر بیماری های مقاربتی نیز آزمایش شوید.

قبل از بارداری

2. غربالگری حامل ژنتیکی

پزشک شما همچنین باید شما را از نظر بیماری های جدی مانند فیبروز کیستیک ، بیماری سلول داسی و .. نیز مورد بررسی قرار دهد و اگر هم شما و هم همسرتان ناقل این گونه بیماری ها باشید، فرزند شما نیز 25% احتمال ابتلا به اینگونه بیماری ها را خواهد داشت و شما همچنین می ‎توانید با یک مشاور ژنتیکی ملاقات کنید و راهنمایی های بیشتری در زمینه بارداری از او بخواهید.

این مهم ترین کاری است که می ‎توانید برای اطمینان از سالم بودن کودک خود انجام دهید و تنها چیزی که برای انجام این آزمایش نیازمندید، بزاق و یا نمونه خون از هر یک از شما دو نفر می ‎باشد که این آزمایشات تحت پوشش بسیاری از بیمه های درمانی هستند. 

3. اسید فولیک مصرف کنید و مراقب ویتامین A باشید

مصرف مکمل اسید فولیک بسیار مهم است و بنا به اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، با مصرف 400 میکروگرم ( میلی گرم ) اسید فولیک در روز حداقل یک ماه قبل از بارداری و در سه ماه اول بارداری می ‎توانید احتمال تولد کودک با نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا را 50 تا 70 درصد کاهش دهید و مصرف اسید فولیک به جلوگیری از برخی نقایص هنگام تولد نیز کمک می‎ کند.

شما می ‎توانید مکمل های اسید فولیک را از داروخانه خریداری کنید و یا می توانید یک مولتی ویتامین بارداری و یا معمولی مصرف کنید. برچسب روی مولتی ویتامین ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که حاوی 400 میکروگرم اسید فولیک مورد نیاز شما است.

همچنین بررسی کنید تا مطمئن شوید که مولتی ویتامین شما حاوی بیشتر از میزان توصیه شده روزانه 770 میلی گرم، ویتامین A نیست، مگر این که بیشتر آن به شکلی به نام بتاکاروتن باشد . دریافت بیش از حد از انواع مختلف ویتامین A می ‎تواند باعث نقایص هنگام تولد شود.

 4. از استعمال سیگار و مواد مخدر خودداری کنید

در صورت نیاز به مصرف آن ها بهتر است که به فکر توقف مصرف آن ها باشید. بسیاری از مطالعات نشان می ‎دهند که استعمال سیگار و یا مصرف مواد مخدر ممکن است منجر به سقط جنین، تولد زودرس و یا نوزادانی با وزن کم شود و فراموش نکنید که بسیاری از مواد مخدر دارای ماندگاری طولانی مدت در بدن شخص هستند.

علاوه بر این تحقیقات نشان می ‎دهد که مصرف دخانیات می ‎تواند روی باروری شما تاثیر بگذارد و تعداد اسپرم های همسرتان را نیز کاهش دهد و در واقع، دود سیگارنیز می ‎تواند باعث کاهش توانایی شما در باروری شود.

ترک اعتیاد

5. یخچال خود را با غذا های سالم پر کنید

درست است که شما هنوز به جای دو نفر تغذیه نمی ‎کنید اما از همین حالا باید به فکر تقویت بنیه خود باشید و غذا های سالم و مغذی میل کنید تا آمادگی لازم برای باردارشدن را کسب کنید و سعی کنید هر روز میوه و سبزیجات تازه میل کنید . خوردن غلات و مواد غذایی سرشار از کلسیم مانند شیر، آب پرتقال غنی شده با کلسیم و ماست را نیز نباید فراموش کنید و مواد پروتئینی مانند لوبیا آجیل، سویا، مرغ و گوشت نیز میل کنید . 

6. میزان مصرف کافئین خود را کنترل کنید

با اینکه هیچ ممنوعیتی برای مصرف کافئین در دوران بارداری وجود ندارد اما متخصصان اعتقاد دارند که زنان باردار و افرادی که احتمال می ‎دهند باردار باشند بهتر است از مصرف مقادیر زیاد کافئین خودداری کنند و برخی مطالعات نشان می ‎دهند که مصرف کافئین زیاد در دوران بارداری ممکن است منجر به سقط جنین شود .

میزان مجاز مصرف کافئین در زنان باردار حدود 200 گرم در روز است که این مقدار معادل مصرف یک فنجان قهوه دم کرده می‎ باشد .

7. کنترل وزن

در برخی از زنان ممکن است چاقی و یا لاغری مفرط شانس باردار شدن را کاهش دهد و بنابراین رسیدن به وزن ایده آل می ‎تواند به شما در بارداری راحت تر کمک کند . زنانی که داری BMI بالا هستند، بیشتر در معرض عوارض حاملگی و زایمان قرار دارند و درحالی که خانم هایی که BMI پایینی دارند ، از افزایش وزن کافی محروم اند و این امر ممکن است منجر به کم وزن بودن نوزاد شود . در مورد رسیدن به وزن مناسب در دوران بارداری با پزشک زنان و زایمان خود گفتگو کنید .

ورزش کردن

8. به نوع ماهی مصرفی خود توجه کنید

اگر علاقه مند به خوردن ماهی هستید ، بهتر است میزان آن را کنترل کنید ، اگرچه ماهی منبعی سرشار از اسید های چرب امگا 3 است ( که برای رشد مغز و چشم کودک بسیار مهم است )، پروتئین، ویتامین D و سایر مواد مغذی، حاوی جیوه هستند که می ‎تواند برای جنین مضر باشد.

اکثر متخصصان بر این باورند که زنان باردار باید مقداری ماهی بخورند و بهترین راه این است که در این دوران از مصرف ماهی های دارای مقدار زیاد جیوه خوددار شود و همچنین بهتر است که از خوردن ماهی هایی که در آب های محلی گرفتار شده اند خودداری کنید ، مگر در صورتی که مطمئن باشید ماهی مورد نظر بدون هیچ گونه آلودگی است .

سازمان غذا و دارو توصیه می ‎کند که خانم های باردار هفته ای دو وعده ماهی مصرف کنند . ماهی های مناسب برای مصرف خانم های باردار ماهی قزل آلا، ساردین و شاه ماهی است . 

9. ورزش کردن

بهتر است قبل از بارداری از یک رشته ورزشی به منظور تناسب اندام خود پیروی کنید . یک برنامه ورزشی سالم شامل 30 دقیقه یا بیشتر ورزش متوسط مانند پیاده روی ، دوچرخه سواری و کار با وزنه در بیشتر روزهای هفته است.

برای افزایش انعطاف پذیری خود حرکات کششی یوگا را امتحان کنید و بعد از بارداری نیز بهتر است ورزش خود را ادامه دهید. ( مگر در صورتی که ورزش کردن باعث آسیب رسیدن به شما و یا کودکتان شود.)

اگر تا کنون به انجام ورزش عادت نداشته اید، بهتر است با انجام فعالیت هایی مانند 10 تا 20 دقیقه پیاده روی و یا استفاده از پله به جای آسانسور بدن خود را برای شروع ورزش مستمر آماده کنید . 

10. به دندانپزشک مراجعه کنید

هنگام آمادگی برای بارداری، سلامتی دهان و دندان خود را فراموش نکنید که جا به جایی هورمونی در دوران بارداری می ‎تواند شما را مستعد ابتلا به بیماری های لثه کند . سطح بالاتر پروژسترون و استروژن می ‎تواند باعث شود که لثه ها به طور متفاوتی نسبت به باکتری های موجود در پلاکت ها واکنش نشان دهند و در نتیجه لثه های شما در هنگام مسواک زدن متورم و قرمز شوند .

خبر خوب این است خانم هایی که قبل از بارداری مراقبت سلامت دهان و دندان خود هستند ، احتمال بروز بیماری های لثه در دوران بارداری برای آن ها به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و بنابراین اگر در 6 ماه گذشته این کار را انجام نداده اید ، بهتر است اکنون به دندانپزشک خود مراجعه کنید . 

11. به مسائل مالی توجه بیشتری داشته باشید

قبل از اقدام به بارداری باید هزینه های مختلف بارداری ، زایمان ، بیمه های مختلف و نحوه پوشش هزینه های بارداری و زایمان را بررسی کنید . 

12. به سلامت روان خود توجه کنید

متخصصان روانشناس بر این باورند زنانی که از افسردگی رنج می ‎برند ، در دوران بارداری و پس از زایمان افسردگی شدید تری را تجربه خواهند کرد و بنابراین بهتر است زنانی که سابقه شخصی و یا خانوادگی افسردگی دارند قبل از اقدام به بارداری ، در این مورد با پزشک خود گفتگو کنند و در صورت مشاهده علائم افسردگی مانند از دست دادن علاقه نسبت به کارهایی که قبلا از انجام آن ها لذت می‎ بردید، از دست دادن انرژی و یا احساس نا امیدی و بی فایدگی حتما به پزشک مراجعه کنید .

در بخش های قبلی سلامت روان پلاس وی گفته شد که دو درمان موثر برای افسردگی ، روان درمانی و مصرف دارو است و در برخی موارد درمان بیمار شامل ترکیب هر دو مورد ذکر شده خواهد شد . روانپزشک می ‎تواند به شما در پیدا کردن داروی مناسب برای مصرف در دوران بارداری کمک کند و همچنین از این طریق خواهید توانست تکنیک های مدیریت استرس مانند یوگا و سایر روش های دیگر را امتحان کنید زیرا تحقیقات نشان می‎ دهند که این گونه فعالیت ها کمک زیادی به درمان افسردگی در زنان خواهند کرد .

 13. جلوگیری کردن از بروز هرگونه عفونت

قبل از اقدام به بارداری بهتر است از بروز هرگونه عفونت جلوگیری کنید زیرا عفونت باعث آسیب رسیدن به کودک شما در دوران بارداری خواهد شد و به همین منظور لازم است که از خوردن ماهی و یا مرغ خام ، گوشت های مانده و یا آب میوه های غیر قانونی خودداری کنید زیرا در این گونه مواد غذایی باکتری هایی وجود دارند که ممکن است باعث بروز عفونت در شما شوند .

قبل از آماده سازی مواد غذایی حتما دستان خود را بشویید و از دمای مجاز یخچال خود اطمینان حاصل کنید و هنگام انجام فعالیت های باغبانی دستکش دست خود کنید تا از ورود باکتری های موجود در خاک به زیر ناخن هایتان جلوگیری شود و همچنین بهتر است برای بیماری نظیر آنفولانزا خود را واکسینه کنید، چرا که ابتلا به این بیماری در دوران بارداری می ‎تواند منجر به بیماری های جدی تر مانند ذات الریه و یا زایمان زودرس شود .

 14. خطرات زیست محیطی را کاهش دهید

درست است که شما نمی ‎توانید تمام خطرات محیطی را برطرف کنید اما می ‎توانید تمام تلاش خود را بکنید تا در حد امکان بسیاری از آن ها را از محل زندگی خود دور نگه دارید . برای مثال برخی مشاغل برای شما و فرزند متولد نشده تان مضر است که اگر به طور مرتب در معرض مواد شیمیایی و یا اشعه قرار دارید ، قبل از اقدام به بارداری باید این موضوعات را مورد بررسی قرار دهید .

همچنین به خاطر داشته باشید که برخی از مواد تمیز کننده ، سموم دفع آفات ، حلال ها و سرب موجود در آب آشامیدنی برای کودک شما مضر هستند و در مورد کارهای روزمره خود با پزشک زنان و زایمانتان صحبت کنید تا بتوانید از عوامل پر خطر برای سلامت خود و فرزندتان جلوگیری کنید . 

15. به جوانب مختلف تصمیم خود فکر کنید

داشتن فرزند یک تعهد مادام العمر است . قبل از اقدام برای بارداری، خوب فکر کنید که آیا حاضرید مسئولیت های مختلف بزرگ کردن کودک خود را به عهده بگیرید یا خیر ؟

برای مثال:

آیا فکر کرده اید که چگونه مسئولیت مراقبت از کودک خود را با وظایف کاری و خانوادگی خود متعادل کنید ؟

آیا شریک زندگیتان نیز آمادگی پذیرش مسئولیت های مراقبت از کودک را دارد یا خیر ؟

و ...

قبل بارداری  

16. زمان تخمک گذاری خود را شناسایی کنید

برخی از خانم ها بعد از تصمیم گیری برای باردار شدن، زمان بارداری خود را به دست سرنوشت می ‎سپارند اما برخی دیگر با شناسایی زمان تخمک گذاری خود کنترل بهتری در زمان بارداری شان خواهند داشت که با مراجعه به پزشک خواهید توانست زمان تخمک گذاری خود را شناسایی کرده و در زمان مناسب باردار شوید . 

17. متوقف کردن روش های پیشگیری از بارداری

بعد از اتخاذ تصمیم نهایی در رابطه با باردار شدن باید روش هایی که قبلا برای پیشگیری از بارداری دنبال می ‎کردید را متوقف کنید . برخی از خانم ها بلافاصله بعد از متوقف کردن این روش ها باردار می ‎شوند و برخی دیگر ممکن است مدتی طول بکشد تا باردار شوند که این امر طبیعی است و نشان دهنده مشکل خاصی نیست که با مراجعه به پزشک زنان و زایمان قادر به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه خواهید بود .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع