مواد اولیه سس پیتزا
- رب گوجه فرنگی :2 قاشق سوپ خوری (30گرم)
- روغن مایع :یک قاشق سوپ خوری (14 میلی لیتر)
- گوجه فرنگی (بدون پوست، له شده):3 عدد (300گرم)
- شکر (سس پیتزا) :یک قاشق سوپ خوری (13 گرم)
- سرکه :2 قاشق سوپ خوری(28 میلی لیتر)
- آب:یک سوم پیمانه (34 گرم)
- دارچین :یک چهارم قاشق چای خوری
- ارگانو :یک قاشق چای خوری (3 گرم)
- هل :یک چهارم قاشق چای خوری
- نمک و فلفل پودر شده:به مقدار لازم
مواد اولیه خمیر
- پودر خمیر ترش :قاشق سوپ خوری (9 گرم)
- شکر :نصف قاشق چای خوری (3 گرم)
- آب گرم نصف پیمانه : (80 میلی لیتر)
- آرد گندم (الک شده) :یک پیمانه (50 گرم)
- آرد ذرت (الک شده):نصف پیمانه (50 گرم)
- روغن زیتون :یک قاشق سوپ خوری (14 میلی لیتر)
مواد اولیه داخل
- پیاز (خرد شده) :یک عدد (140 گرم)
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن):به مقدار لازم
- سیر (کوبیده شده) :2 حبه (10 گرم)
- گوشت چرخ کرده (مخلوطی از گوسفند و گوساله):400 گرم
- قارچ (خرد شده) :8 عدد (160 گرم)
- آرد :به مقدار لازم
- پنیر موزارلا (رنده شده) :200 گرم
- اسفناج (خرد و بلانچ شده) :400 گرم
- تخم مرغ (زده شده):2 عدد (110 تا 120 گرم
- نمک و فلفل :به مقدار لازم
طرز تهیه کالزون گوشت
ابتدا آرد گندم، آرد ذرت، شکر، مایه خمیر و نمک را با هم مخلوط کرده و آب و روغن را بریزید و خمیر را برای چند دقیقه ورز دهید تا یکدست شود.
سپس خمیر را به شکل یک گلوله در آورده و روی آن را با پلاستیک بپوشانید و بگذارید یک ساعت استراحت کند.
در این میان مواد داخل کالزون را آماده کنید، تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود سپس پیاز را افزوده و تفت دهید.
زمانی که پیاز کمی سبک شد سیر را افزوده و اجازه دهید عطر آن بلند شود، سپس گوشت را بریزید و به همراه پیاز تفت دهید تا سرخ شود.
زمانی که گوشت و پیاز سرخ شدند، قارچ را به تابه بیافزایید و همچنان تفت دهید تا آب آن جمع شود، سپس نمک و فلفل را اندازه کنید.
در آخر سس پیتزا را بریزید و همه مواد را زیر و روکنید تا با هم ترکیب شوند، شعله را کم کنید و برای چند دقیقه مواد را بپزید تا جا بیافتد.
برای درست کردن سس پیتزا رب گوجه را با مقداری روغن سرخ کرده و بقیه مواد را اضافه نمایید و با حرارت ملایم اجازه دهید مواد پخته و سس غلیظ گردد.
در این میان نیمی از پنیر را با یکی از تخم مرغ ها، اسفناج ، نمک و فلفل مخلوط نموده و کنار بگذارید.
تخم مرغ باقی مانده را در کاسه ای بشکنید و با چنگال خوب هم بزنید تا باز شود
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد و حجم آن دو برابر شد ، روی یک سطح صاف آرد بپاشید و خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
خمیر را به کمک وردنه باز و پهن کنید، قالب را خوب چرب کرده و یکی از خمیرها را داخل آن پهن کنید طوری که دیواره های قالب هم پوشیده شود.
به کمک یک چنگال چند سوراخ روی خمیر ایجاد کرده و پنیر را روی آن بپاشید، در ادامه مایه گوشت را بریزید و مخلوط اسفناج را روی آن افزوده و خوب پخش کنید.
خمیر دوم را روی مواد پهن کرده و لبه های آن را به خمیر زیری وصل کنید. به کمک یک قلمو تخم مرغ زده شده را روی خمیر بمالید.
قالب را برای 40 دقیقه در طبقه وسط فری که با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده قرار دهید.
بعد از اینکه سطح خمیر طلایی شد آن را از فر خارج کرده و صبر کنید تا خنک شود، سپس برش زده و سرو نمایید.
نکات تکمیلی در مورد کالزون گوشت
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقیقه میباشد .
کالزون گوشت را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .