وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

کته معطر کاشان | طرز تهیه “کته معطر کاشان”

کته معطر کاشان | طرز تهیه “کته معطر کاشان”

“کته معطر کاشان”، یکی از غذاهای سنتی کاشان است. گوشتِ کته معطر، تقریباً همانند آبگوشت تهیه و کته آن به صورت جداگانه به همراه شبت طبخ می شود.

مواد لازم کته معطر کاشان

  • گوشت قلوه گاه گوسفند (با استخوان) :1 کیلو و 200 گرم
  • برنج :3 پیمانه (500 گرم)
  • لوبیا سفید :1 پیمانه (170 گرم)
  • پیاز (چهار قاچ خردشده) :1 عدد
  • برگ بو :2 عدد
  • شبت (پاک و خردشده) :200 گرم
  • سیب زمینی (پوست کنده) :1 عدد
  • روغن حیوانی یا کره :70 گرم
  • زردچوبه (پودرشده) :1 قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل سیاه و دارچین :به مقدار لازم 

کته معطر کاشان

طرز تهیه کته معطر کاشان

لوبیا را از یک شبانه روز قبل تر در آب سرد خیس کنید و طی آن چند بار آب داخل لوبیا را عوض کنید بعد آن را با کمی نمک  بپزید .

برنج را هم بشویید و حدود 3 ساعت در 4  تا 5 پیمانه آب و کمی نمک خیس دهید.  گوشت را به همراه یک لیتر  آب روی شعله بالای گاز قرار دهید تا به جوش بیاید.

در هنگام جوشیدن ، کف روی آن را بگیرید . سپس به آن پیاز ، برگ بو و مقداری زعفران اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا گوشت حدود 3 ساعت با حرارت کم  به آرامی بپزد.

در 45 دقیقه آخر پخت گوشت به آن سیب زمینی ، نمک و فلفل را اضافه کنید.(گوشت این غذا حتما باید استخوان دار و چرب باشد)

لوبیای پخته شده را از آب جدا کنید .برنج را به همراه آب و نمک بر روی حرارت بالا قرار دهید و مقداری روغن حیوانی به برنج اضافه کنید تا آب برنج تبخیر شود.

در حین تمام شدن آب برنج ، شبت را به آن اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. بعد از خشک شدن  آب برنج ،حرارت زیر آن را کم کنید تا برنج دم بکشد.

گوشت پخته شده را صاف کنید و استخوان های آن را در بیاورید. سیب زمینی های داخل گوشت را هم با لوبیای پخته شده مخلوط کنید و خوب بکوبید تا به صورت پوره  در بیاید.

سپس آن را در کنار گوشت پخته شده قرار دهید .روی آن هم به دلخواه مقداری پودر دارچین بریزید و به همراه کته سرو کنید.

نکات تکمیلی در مورد کته معطر کاشان

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت و 20دقیقه میباشد .
کته معطر کاشان را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع