مواد لازم کته معطر کاشان
- گوشت قلوه گاه گوسفند (با استخوان) :1 کیلو و 200 گرم
- برنج :3 پیمانه (500 گرم)
- لوبیا سفید :1 پیمانه (170 گرم)
- پیاز (چهار قاچ خردشده) :1 عدد
- برگ بو :2 عدد
- شبت (پاک و خردشده) :200 گرم
- سیب زمینی (پوست کنده) :1 عدد
- روغن حیوانی یا کره :70 گرم
- زردچوبه (پودرشده) :1 قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه و دارچین :به مقدار لازم
طرز تهیه کته معطر کاشان
لوبیا را از یک شبانه روز قبل تر در آب سرد خیس کنید و طی آن چند بار آب داخل لوبیا را عوض کنید بعد آن را با کمی نمک بپزید .
برنج را هم بشویید و حدود 3 ساعت در 4 تا 5 پیمانه آب و کمی نمک خیس دهید. گوشت را به همراه یک لیتر آب روی شعله بالای گاز قرار دهید تا به جوش بیاید.
در هنگام جوشیدن ، کف روی آن را بگیرید . سپس به آن پیاز ، برگ بو و مقداری زعفران اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا گوشت حدود 3 ساعت با حرارت کم به آرامی بپزد.
در 45 دقیقه آخر پخت گوشت به آن سیب زمینی ، نمک و فلفل را اضافه کنید.(گوشت این غذا حتما باید استخوان دار و چرب باشد)
لوبیای پخته شده را از آب جدا کنید .برنج را به همراه آب و نمک بر روی حرارت بالا قرار دهید و مقداری روغن حیوانی به برنج اضافه کنید تا آب برنج تبخیر شود.
در حین تمام شدن آب برنج ، شبت را به آن اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. بعد از خشک شدن آب برنج ،حرارت زیر آن را کم کنید تا برنج دم بکشد.
گوشت پخته شده را صاف کنید و استخوان های آن را در بیاورید. سیب زمینی های داخل گوشت را هم با لوبیای پخته شده مخلوط کنید و خوب بکوبید تا به صورت پوره در بیاید.
سپس آن را در کنار گوشت پخته شده قرار دهید .روی آن هم به دلخواه مقداری پودر دارچین بریزید و به همراه کته سرو کنید.
نکات تکمیلی در مورد کته معطر کاشان
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت و 20دقیقه میباشد .
کته معطر کاشان را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .