مواد لازم برای تهیه آرد
- آرد:3 پیمانه
- ماست:1 پیمانه
- زردچوبه:1 قاشق چایخوری
- سیاه دانه:2 قاشق چایخوری
مواد لازم برای کشک سالاری
- سیر:2 حبه
- روغن:2 قاشق سوپخوری
- آرد:(طبق دستور فوق 2 قاشق سوپخوری
- نمک، زعفران:یک دوم قاشق چایخوری
- گردو:6 عدد
- آب، فلفل سیاه، دارچین
مواد لازم برای تهیه گوشت قرمه
گوشت خورشی:300 گرمپیاز:1 عددلپه:یک دوم پیمانهروغن:2 قاشق سوپخورینمک، زعفران:یک دوم قاشق چایخوری
طرز تهیه کشک سالاری
جهت تهیه آرد مخصوص کشک سالاری:
ابتدا برای درست کردن آرد مخصوص کشک ،باید ماست را در کاسه ای بزرگ بریزید و آرد را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
به خمیر آماده شده سیاه دانه و زردچوبه هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
روی خمیر را بپوشانید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
بعد از استراحت خمیر ، آن را به صورت تکه های کوچک در بیاورید و روی پارچه ی تمیزی قرار دهید و به مدت 2 روز زیر آفتاب و در هوای آزاد بگذارید تا خشک شوند.
تکه های خمیر کاملا خشک شده را داخل آسیاب بریزید و پودر کنید.به این ترتیب آرد مخصوص شما آماده میشود.
طرز تهیه گوشت قرمه:
ابتدا لپه را چند ساعت در آب سرد خیس دهید. گوشت خرد شده را هم با 2 لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد داخل ظرف حاوی گوشت ، پیاز ، لپه و روغن را اضافه کنید تا گوشت و لپه کاملا پخته شوند.
در آخر پخت مقداری نمک و برای طعم بهتر گوشت زعفران را به آن اضافه کنید.
طرزتهیه کشک سالاری:
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.سپس سیر خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا سیر ،سرخ شود.
به سیر سرخ شده به اندازه 1/4 پیمانه آب اضافه کنید تا بپزد.بعد از اینکه آب داخل سیر تبخیر شد ،آرد را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد گوشت پخته شده را به همراه لپه ، گردو ، زعفران و مقداری آب با هم مخلوط کنید و بگذارید تا بجوشد و آب آن غلیظ شود.
در آخر هنگام سرو روی آن مقداری دارچین و فلفل سیاه بریزید.کشک سالاری را با نان و به صورت تلیتی مصرف میکنند.
نکات تکمیلی در مورد کشک سالاری
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
کشک سالاری را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .