مواد لازم برای کیک ماکارونی
* مواد روکش:
- تخم مرغ :یک دانه کوچک یا نصف تخم مرغ بزرگ
- زرده تخم مرغ :کمی با چنگال زده شده یک دانه
- کره نرم :20 گرم
- آرد :8 قاشق غ
- روغن مایع :5 ق غ
- سیب زمینی آب پز یا بخار پز :6-8 عدد متوسط
- نمک و فلفل و پودر سیر :به میزان لازم
*مواد داخل کیک:
- ماکارونی :یک بسته 500 گرمی
- قارچ ورقه ای خرد شده :300 گرم
- ذرت پخته یا کنسرو :یک لیوان پر که با 2 ق غ مایونز، کمی نمک و پودر
- آویشن مخلوط شده :مقداری
- رب گوجه فرنگی :2 قاشق غذاخوری
- پنیر پیتزای رنده شده :150 گرم
- سیر رنده شده :3 حبه
- پیاز نگینی شده :1 دانه بزرگ
- کره :یک و نیم قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم
روش درست کردن کیک ماکارونی:
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و له کنید بعد آن را با کره مخلوط کنید تا کاملا یکدست و صاف شود.
بعد به پوره سیب زمینی تخم مرغ ، پودر سیر ،نمک و فلفل اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.در آخر آرد را هم روی آن الک کنید و هم بزنید.
دستور تهیه سس قارچ:
پیاز و سیر را سرخ کنید و به آن رب ، نمک ، فلفل و زرد چوبه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا رب سرخ شود و رنگ باز کنید.
قارچ را هم سرخ کنید و به مواد بالا اضافه کنید. یک استکان سرخالی آب داخل آنها بریزید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند و سس غلیظی تهیه شود.
در آخر کره را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.ماکارونی را طبق دستور روی جعبه بپزید و آبکش کنید.
ریختن مواد در قالب:
قالب مورد نظرتان را با کره یا روغن مایع کاملا چرب کنید . بعد به ترتیب که گفته میشود در 4 لایه این مواد را داخل قالب بچینید .به طوری که 2 سانت از ارتفاع قالب خالی بماند.
ابتدا ته قالب ماکارونی ، بعد سس قارچ ، مجددا ماکارونی ، بعد نصفی از ذرت ، نصف پنیر ، دوباره ماکارونی ، سس قارچ ، مجدد ماکارونی ، نصف دیگر پنیر و ذرت و در آخر هم روی مواد را با ماکارونی پر کنید .
فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
مرحله روکشی :
5 قاشق روغن مایع به خمیر سیب زمینی اضافه کنید و کمی مخلوط کنید.بعد این خمیر را به صورت یکپارچه روی ماکارونی بریزید .
زرده زده شده را با قلمو 2 تا3 بار روی سطح خمیر بمالید.با خلال دندون سطح خمیر را با فاصله چند سانتی سوراخ ایجاد کنید و قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید.
بعد از 5 دقیقه حرارت را کمتر کنید و روی 185 درجه کاهش دهید تا کیک به مدت 30 تا 40 دقیقه پخته شود و روی کیک عسلی شود.
در 5 دقیقه آخر روی کیک را با سس کچاپ طرح دلخواهتان را بدهید .و مجددا در فر با شعله بالا قرار دهید تا طرحتان روی کیک حک شود.
کیک ماکارونی را بعد از در آوردن از فر به اندازه دلخواه برش بزنید .
نکات تکمیلی در مورد کیک ماکارونی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 50دقیقه میباشد .
کیک ماکارونی را می توانید در وعده نهار - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .