مواد لازم گراتن مرغ و سیب زمینی
- مرغ :1 عدد
- آب مرغ:نصف پیمانه
- سیر نصف شده :1 حبه
- خامه ترش یا پنیر خامه ای : ¾پیمانه
- شیر بدون چربی:¾ پیمانه
- پیاز ریز خرد شده :1 عدد کوچک
- فلفل دلمه ای خرد شده :3 قاشق چایخوری
- خردل :3 قاشق چایخوری
- سیب زمینی نازک ورقه شده:4 عدد
- نمک :¼ قاشق چایخوری
- فلفل :¼ قاشق چایخوری
- آب لیموی تازه :2 قاشق چایخوری
- پنیر رومانو یا پارمزان رنده شده :2 قاشق چایخوری
- کره :2 قاشق چایخوری
- خرده نان گندم کامل :1 پیمانه
طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی
ابتدا مرغ را پاک کرده و پوست آن را جدا کنید ، سپس خرد کرده و بشویید. بعد از اینکه آب مرغ کشیده شد آن را با مقداری آب و کمی نمک و یک عدد پیاز بپزید .
مرغ های پخته شده را خرد کرده و با آب مرغ مخلوط کنید و کنار بگذارید، به اندازه ای آب داخل مرغ بریزید که بعد از پخت آب زیادی باقی نماند.
سیب زمینی ها را پوست گرفته و به شکل حلقه های نازک برش بزنید و روی آن ها کمی نمک بپاشید.
پیاز ، سیر و فلفل دلمه ای را ریز خرد کرده و با هم مخلوط نمایید. سپس خامه ترش یا پنیر خامه ای ، خردل و یک چهارم شیر را هم بریزید و همه مواد را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
قالب مورد نظر را با روغن گیاهی چرب کرده و به اندازه یک سوم از سیب زمینی ها را کف آن بچینید.
حالا یک دوم از مخلوط خامه ترش را بریزید و خوب صاف کنید، سپس یک دوم از مرغ های پخته شده را بریزید .
در ادامه یک لایه سیب زمینی بچینید و لایه های بعدی را با مخلوط خامه ترش، مرغ و در آخر سیب زمینی پر کنید.
باقی مانده شیر را روی مواد بریزید، سپس پنیر پارمزان را روی تمام سطح سیب زمینی ها بپاشید
در مرحله آخر خرده نان را با کره آب شده خوب مخلوط کرده و روی گراتن را با آن پوشش دهید.
قالب را برای یک ساعت در فری که با دمای 190 درجه سانتی گراد گرم شده قرار دهید تا پخته و سطح آن طلایی شود.
نکات تکمیلی در مورد گراتن مرغ
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
گراتن مرغ را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .