در مهمانی ها، به ویژه در تعطیلات نوروزی و دید و بازدیدهای خانوادگی، پذیرایی با شیرینی های تر یا خامه ای بسیار رایج است. شیرینی های خامه ای در شکل ها و طعم های مختلف وجود دارند. با وجود اینکه این شیرینی ها به نسبت شیرینی های بیسکوییتی، خامه و شکر بیشتری دارند، اما افراد به ندرت می توانند در مقابل وسوسه خوردن این شیرینی های خوشمزه مقاومت کنند! البته همیشه با پرهیز و رعایت حد تعادل، می توان هم از طعم دلپذیر این شیرینی ها لذت برد و هم آسیبی به سلامتی خود نزد. اگر شما هم دوست دارید تا شیرینی های خامه ای خوشمزه را برای مدتی با همان کیفیت نگهداری کنید تا مجبور نباشید در یک وعده زیاده روی کنید، با ما همراه باشید.
نکات مهم نگهداری شیرینی تَر
چرا شیرینی های خامه ای این قدر زود خراب می شوند؟
همان طور که می دانید، انواع شیرینی خامه ای حاوی میزان بالایی خامه و تخم مرغ هستند. متاسفانه هر دوی این مواد اولیه؛ ماندگاری کوتاهی داشته و خیلی زود فاسد می شوند. واقعیت این است که سطح آلودگی خامه و تخم مرغ بالاست. این به این معناست که خیلی زود مستعد فساد و در نتیجه ایجاد مسمومیت برای ما هستند.
مراقب افراد ضعیف تر باشیم
در نظر داشته باشید که در افرادی که سیستم ایمنی پایینی دارند، به ویژه کودکان و بانوان باردار و سالمندان این مساله می تواند مشکل جدی ایجاد کند. افرادی که بیماری هایی همچون دیابت یا ناراحتی های گوارشی دارند، ممکن است با کوچکترین علایم ماندگی، با خوردن حتی یک تکه کوچک از شیرینی خامه ای، دچار ناراحتی شوند. در دمای خانه حتی دو ساعت خارج از یخچال ماندن شیرینی خامه ای نیز می تواند بستری برای این ناراحتی های آتی ایجاد کند. با ما همراه باشید تا با خیال راحت بتوانید برای مدت زمان طولانی تری شیرینی های خامه ای را نگهداری کنید.
رطوبت بالا
همان طور که می دانید، میزان رطوبت شیرینی های خامه ای بیشتر است. به همین دلیل است که نباید این شیرینی ها را به هیچ وجه در دمای اتاق نگهداری کرد. بهترین راه برای نگهداری از شیرینی های خامه ای این است که آن ها را در دمایی پایین تر از دمای منزل، نگهداری کرد.
چه ظرفی را برای نگهداری از شیرینی های خامه ای انتخاب کنیم؟
معمولا شیرینی های خامه ای را در سینی و یا دیس های پایه دار و مسطح سرو می کنند. این ظروف شاید برای مدت کوتاه پذیرایی بسیار راحت باشند، چرا که می توان راحت و بدون خراب شدن شکل شیرینی ها آن ها را برداشت، اما به هیچ وجه نباید همین ظروف را داخل یخچال قرار دهید. باید برای نگهداری از شیرینی های خامه ای از ظروف پلاستیکی در بسته استفاده کنید. آن ها را با احتیاط کنار هم چیده و در ظرف را محکم ببندید.
عمر مفید شیرینی خامه ای چقدر است؟
همان طور که گفتیم در خارج از یخچال و در محیط خانه، تنها تا چند ساعت شیرینی ها قابل خوردن اند. ای مدت زمان حتی در روزهای گرم ممکن است تنها دو ساعت باشد. در محیط های سردتر می توانید این مدت زمان مفید را افزایش دهید. در داخل یخچال بین یک تا سه روز می توانید شیرینی ها را نگهداری کنید که این زمان به سرمای یخچال شما و نوع شیرینی بستگی دارد. همیشه از تازه بودن شیرینی های خامه ای هنگام خرید کردن اطمینان حاصل کنید. علاوه بر یخچال، می توانید شیرینی خامه ای را حتی تا دو ماه نیز در فریزر نگهداری کنید. البته این کار ترفندهای خودش را دارد که در ادامه برایتان ذکر کرده ایم.
نکته طلایی: رطوبت کم، ماندگاری بالا
گفتیم که خود شیرینی های خامه ای فی نفسه حاوی درصد بالایی رطوبت هستند. هرچه فضای نگهداری از شیرینی های خامه ای خشک تر و سردتر باشد، مطلوب تر است. به همین دلیل است که ما به شما در درجه اول فریزر و در درجه دوم یخچال را پیشنهاد می کنیم.
نگهداری از شیرینی های خامه ای در فریزر
ابتدا ظرف در داری که گنجایش کافی داشته باشد انتخاب کنید. شیرینی ها را با دقت کنار هم بچینید به صورتی که کمی بین آن ها فاصله باشد. اگر روی شیرینی ها خامه ندارد می توانید حتی شیرینی ها را روی هم نیز قرار دهید اما بهتر است بین شیرینی ها یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید تا شیرینی ها به هم نچسبد. به هیچ وجه شیرینی ها را با فشار در کنار هم قرار ندهید چرا که نباید شکل و فرم شیرینی ها بهم بخورد.
نگهداری شیرینی خامه ای در یخچال
درست مانند روشی که در بالا ذکر کردیم می توانید شیرینی ها را برای مدت کوتاه تری در یخچال نگهداری کنید. اگر می خواهید شیرینی ها را با همان جعبه برای یک روز در یخچال نگهداری کنید، می توانید ابتدا یک سلفون روی جعبه کشیده و دوباره روی آن در جعبه را قرار دهید. امیدواریم با دانستن این نکات بتوانید به خوبی شیرینی های خامه ای را برای مدت طولانی تری سالم و خوشمزه نگهداری کنید.