2 سال پیش / خواندن دقیقه

نکات سیب زمینی سرخ کرده ترد و خوشمزه

نکات سیب زمینی سرخ کرده ترد و خوشمزه

سیب زمینی سرخ کرده، یکی از محبوب ترین غذاهای دنیاست. اکثر افراد وقتی به این غذا می رسند کمی بیشتر از گنجایش خود از آن می خورند و اگر کمی اضافه وزن داشته باشند و یا روی تناسب اندام و سلامتی خودشان حساس باشند، حتما احساس بدی به این کار خودشان دارند چرا که سیب زمینی سرخ کرده، بسیار چاق کننده است. خبر خوش اینکه می توانید این غذای خوشمزه را به شکلی درست کنیم که دیگر چندان چاق کننده نباشد! البته حساب اغلب سیب زمینی های فست فودی از این مقوله جداست چرا که به علت استفاده از روغن های کهنه، بر خلاف ظاهر فریبنده، بسیار چاق کننده هستند. به طور متوسط هر وعده سیب زمینی سرخ کرده دارای ۴۰۰ کالری و ۲۰ گرم چربی است پس بهتر است خودتان دست به کار شوید و به کمک روش های زیر این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید. با ما همراه باشید.



سیب زمینی سرخ کرده را سالم تر درست کنید

هوشمندانه روغن مصرف کنید!

شاید بسیاری از ابزارهایی که در آشپزخانه رستوران ها یافت می شود، برای مصرف خانگی کاربرد نداشته باشد. یکی از بهترین وسایلی که همیشه سرآشپزهای حرفه ای از آن استفاده می کنند و لازم است که در تمام آشپزخانه های خانگی هم باشد، بی شک اسپری روغن مخصوص آشپزی است.


با کمک اسپری روغن، می توانید روی ظرف، مقدار مناسبی روغن اسپری کنید. شاید باورش برای شما سخت باشد اما با استفاده کردن از روغن در واقع در هر قاشق چیزی در حدود ۱۲۰ کالری و ۱۴ گرم چربی مضاعف مصرف می کنید و این برای کسانی که نسبت به دریافت کالری و همین طور سلامتی خود حساس اند بسیار قابل توجه است.



چرا سیب زمینی سرخ کرده نرم میشه

دلیل اصلی این موضوع این است که سیب زمینی را در یک مرتبه سرخ می کنید. برای اینکه سیب زمینی کاملا ترد و خشک شود، ابتدا انرا درون مخلوط آب و نمک می جوشانیم تا نیمپز شود، سپس انرا خشک می کنیم و در روغن فراوان که کاملا داغ شده است سرخ می کنیم. با این روش دیگر سیب زمینی شما نرم و روغنی نمی شود.



سریع و ساده و خوشگل! چرا که نه!

گاهی وقت ها به کمک یک وسیله به ظاهر ساده، می توان ظاهر و کیفیت غذا را تا میزان زیادی ارتقا داد. یکی از این وسایل، کاتر دالبری است! سیب زمینی هایی که به شکل زیگ زاگ برش خورده اند، علاوه بر هیجان انگیز بودن، بسیار خوشمزه تر و لذیذ تر هستند. این شکل سیب زمینی، حس و حال قدیمی و جالبی دارد و شما می توانید علاوه بر سیب زمینی، سایر سبزیجات سخت مانند هویج را با آن به خوبی برش بدهید.



جایگزین سالم تر

می دانید که سیب زمینی نشاسته دارد. یکی از سبزیجات فوق العاده ای که می توانید آن را به روش بالا تهیه کرده و لذت ببرید کدو حلوایی است! کدو حلوایی هم مثل سیب زمینی سفت است اما به نسبت آن کربوهیدرات و کالری کمتری دارد و این یعنی سلامتی بیشتر.

به طور معمول در هر ۳۰ گرم کدو حلوایی خام چیزی در حدود ۱۳ گرم کالری و نیم گرم فیبر موجود است. اگر به میزان کالری دریافتی تان حساس هستید، می توانید کدو ها را بعد از برش وزن کنید. مطمئن باشید از کدوهای تنوری خوشتان می آید.


شلغم شرخ کرده!

شلغم سرخ کرده، شاید بعید ترین چیز برای شما باشد! شلغم تنوری و سرخ کرده، طعمی مشابه کلم دارد و بسیار خوشمزه است. به ویژه اینکه می توانید آن را در فر نیز تهیه کنید و از این غذای خوشمزه و کم کالری لذت ببرید. به طور میانگین در هر ۳۰ گرم فیبر موجود در شلغم، تنها ۸ کالری وجود دارد. این یعنی یک شلغم ۳۴۰ گرمی تنها ۹۵ کالری دارد! چرا که نه!


نکات سیب زمینی سرخ کرده ترد و خوشمزه

سیب زمینی تنوری خوشمزه با کالری کمتر

سیب زمینی تنوری درست کنید!


سیب زمینی تنوری به نسبت سیب زمینی سرخ کرده، بسیار خوشمزه تر و سالم تر است. برای اینکه در منزل سیب زمینی های تنوری خوشمزه درست کنید، باید از فر و همین طور سینی های مناسب برای فر استفاده کنید. البته برای اینکه مطمئن باشید درجه فر شما دقیق است، بهتر است از یک دماسنج کمک بگیرید. سیب زمینی ها را برش داده و بعد از اینکه کمی چرب کردید، بر روی سینی فر قرار دهید. بعد از اینکه یک سمت آن کاملا تنوری شد، آن را بر گردانید تا سمت دیگرش هم بپزد.



هویج تنوری و سرخ شده! سالم و شیرین!

معمولا از هویج بخارپز، به عنوان دورچین مرغ استفاده می کنند. هویج سرشار از ویتامین است و می توانید آن را به شکل سرخ شده و یا تنوری میل کنید. البته ممکن است هویچ مثل سیب زمینی خیلی ترد نشود. به طور متوسط هر ۳۰ گرم هویج خام، تنها ۱۲ کالری و کمتر از یک گرم فیبر دارد.



انواع سیب زمینی را امتحان کنید!

در سراسر دنیا چیزی نزدیک به ۴۰۰ نوع سیب زمینی وجود دارد! اما در ایران یکی از انواع سیب زمینی جدا از سیب زمینی معمولی، سیب زمینی پشندی است. در هر ۳۰ گرم سیب زمینی خام ،چیزی در حدود ۲۲ کالری و نیم گرم فیبر وجود دارد. یکی از مشخصات سیب زمینی پشندی این است که داخلش نرم و رویش کاملا برشته می شود.



سیب زمینی و سایر سبزیجات

اگر می خواهید میزان کمتری سیب زمینی مصرف کنید، بهتر است به جای حذف کامل سیب زمینی از رژیم غذایی تان، آن را به همراه سایر سبزیجات سرخ کرده یا تنوری کنید. ترکیب سیب زمینی شیرین با کدو حلوایی یا هویج فوق العاده است. سیب زمینی پشندی را می توانید به همراه شلغم سرخ کنید.




ادویه های متنوع را امتحان کنید.

رایج ترین ادویه برای سیب زمینی، نمک دانه درشت و در بعضی موارد زردچوبه است. اما می توانید به شکلی خلاقانه، سایر ادویه ها و طعم دهنده ها نیز استفاده کنید. پودر سیر و پیاز و همین طور انواع فلفل تند می توانند انتخاب های خوبی برایتان باشند. حتی می توانید به کمک شیرین کننده های فاقد کالری و دارچین، یک سیب زمینی شیرین و معطر داشته باشید. چرا که نه!



سس ها را با دقت انتخاب کنید.

معمولا از سس مایونز یا سس کچاپ و باربکیو برای روی سیب زمینی استفاده می کنند. بهتر است تفاوت این سس ها را بدانید. سس مایونر، کربوهیدرات کم اما مواد نگهدارنده زیادی دارد. در مواد اولیه سس کچاپ، از نمک و شکر استفاده می شود که میزان کربوهیدرات این سس را افزایش می دهد اما خوشبختانه مواد نگهدارنده مصنوعی ندارد.

سس باربکیو می تواند انتخاب خوبی باشد چرا که در هر دو قاشق غذاخوری از این سس چیزی در حدود ۴۵ کالری دارد. البته با کمی خلاقیت می توانید خودتان سس های خوشمزه خانگی درست کنید و از طعم سبزیجات تنوری خوشمزه، نهایت لذت را ببرید.



مراحل تهیه سیب زمینی تنوری

فر را با دمای ۴۲۵ درجه گرم کنید. ظرف را با اسپری مخصوص روغن چرب کنید. بعد از برش دادن سیب زمینی یا سایر سبزیجات، کمی آن ها را با دستمال آشپزخانه خشک کنید و سپس به آن انواع ادویه ها را بزنید. برای اینکه سبزیجات به خوبی برشته شوند، آن ها را روی سینی با کمی فاصله از هم بچینید. بعد از نیم ساعت، سبزیجات را زیر و رو کنید. می توانید با سس دلخواه سرو کنید.



شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع