مواد لازم آش شلغم
- شلغم:500 گرم
- برنچ: 100 گرم
- گوشت چرخ کرده: 200 گرم
- لپه:50 گرم
- نعناع خشک:2 قاشق چایخوری
- پیاز بزرگ: 2 عدد
- زردچوبه:نصف قاشق چایخوری
- روغن، نمک و فلفل:به اندازه دلخواه
طرز تهیه آش شلغم
لپه را بشوید و به مدت چند ساعت در آب سرد خیس دهید.
پیاز را رنده کنید و آبش را بگیرید و با گوشت چرخ کرده و مقداری نمک ، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید . سپس از مایه گوشت به اندازه توپ های کوچکی در بیاورید و در روغن سرخ کنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
لپه را به همراه 4 تا 5 لیوان آب جوش روی حرارت قرار دهید تا به مدت 10 دقیقه بجوشد. بعد شلغم پوست گرفته را به چند تکه تقسیم کنید و به همراه برنج شسته شده به لپه ها اضافه کنید.
بعد از 20 دقیقه پختن مواد داخل قابلمه گوشت قلقلی های سرخ شده را به بقیه مواد اضافه کنید و هر چند وقت یکبار آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
آش را تست کنید و از میزان نمک و فلفلش مطمئن شوید و بعد از روی حرارت بردارید. بعد از اینکه آش جا افتاد نعناع خشک را در مقداری روغن تفت دهید و روی آش بریزید.
نکات تکمیلی در مورد آش شلغم
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
آش شلغم را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .