مواد لازم آش غلغل شوشتر
- سردست گوساله :400 گرم
- برنج : 1/3 پیمانه یا 54 گرم
- عدس : نصف پیمانه یا 75 گرم
- لوبیا قرمز :1/4 پیمانه یا40 گرم
- نخود : نصف پیمانه یا 70 گرم
- گندم پوست کنده :1 پیمانه یا 150 گرم
- پیاز خرد شده : 1 عدد یا 140 گرم
- لوبیا چشم بلبلی : 1/4 پیمانه یا40 گرم
- باقلای زرد یا لپه باقالی :1/4 پیمانه یا 25 گرم
- پودر لیمو عمانی : 1 قاشق سوپ خوری یا ا6 گرم
- زردچوبه :1 قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه :به مقدار لازم
- نعناع داغ و سیر داغ : برای تزئین مقداری
طرز تهیه آش غلغل شوشتر :
گندم ، حبوبات و باقلا را از چندین ساعت قبل در آب سرد خیس دهید . طی این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید .
سپس در قابلمه ای مناسب ، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. بعد پیاز را داخل روغن تفت دهید تا سبک شود.
در هنگام تفت پیاز ، زرد چوبه را هم به آن اضافه کنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.بعد نخود، گوشت و گندم را داخل قابلمه اضافه کنید و روی آنها 10 لیوان آب بریزید و حرارت را بالا ببرید تا آب به همراه حبوبات به جوش بیاید.
بعد حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا مواد کم کم بپزند.بعد از نیم ساعت پخت مواد بالا ، لوبیا چشم بلبلی و قرمز را به آن اضافه کنید تا در کنار بقیه مواد پخته شوند.
سپس ، باقالا ، عدس و برنج را به بقیه مواد اضافه کنید و بگذارید تا مواد آش بپزند.
بعد از پخت کامل گوشت ، آن را با نیمی از مواد داخل قابلمه بیرون بیاورید و بکوبید.
بعد مجددا مواد کوبیده شده را داخل قابلمه بریزید پودر لیمو عمانی و نمک را هم به آنها اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا آش جا بیفتد.
آش را با نعناع داغ و سیر داغ تزیین کنید و نوش جان کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش غلغل
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
آش غلغل را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .