مواد لازم برای آش میوه
- پیاز : نیم کیلو
- عدس : یک لیوان
- نخود : یک لیوان
- لوبیا چیتی : یک لیوان
- آلبالو (تازه یا خشک) : 50 گرم
- ذغال اخته : 50 گرم
- زردآلو : 4 عدد
- آلو بخارا (زرد) : 50 گرم
- رشته آشی : 200 گرم
- رب گوجه : یک قاشق غذا خوری
- گوشت چرخ کرده : 150 گرم
- روغن :به میزان کافی
- نمک ، فلفل و زرد چوبه :به میزان کافی
- نعنا خشک : به میزان کافی
طرز تهیه آش میوه
ابتدا حبوبات را از شب قبل با آب سرد خیس کنید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کاهش یابد و زودتر پخته شود.همچنین برای گرفتن بوی زحم حبوبات با یک عدد از پیازی که گفته شد آنها را بپزید.
سپس زرد آلو ، آلبالو ، ذغال اخته و آلو بخارا را به حبوبات در حال پخته شدن اضافه کنید تا بپزند.
یک عدد دیگر از پیاز ها را رنده کنید و به همراه گوشت چرخ کرده ، نعنا خشک ، مقداری نمک ، فلفل و زرد چوبه مخلوط کنید و ورز دهید.
از مواد گوشتی ، کوفته قلقلی های ریزی در بیاورید و داخل حبوبات و میوه های پخته شده بریزید تا به همراه حبوبات و میوه ها بپزند.
رب گوجه فرنگی را در مقدار کمی آب گرم حل کنید و بعد از پخت حبوبات و بقیه مواد به همراه رشته داخل آش بریزید. زمانی که رشته آشی پخت آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با چاشنی های پیاز داغ و نعنا داغ آماده شده تزیین کنید.
برای تهیه نعنا داغ ، نعنا ی خشک را با مقداری روغن ، که نباید خیلی داغ شود ، تفت دهید.
نکات تکمیلی در مورد آش میوه
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
آش میوه را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .