طرز تهیه باقالی پلو با ماهی مجلسی
باقالی پلو از پلو های مجلسی و خوشمزه ایرانی هاست که از ترکیب برنج مرغوب ایرانی و باقالی سبز و شوید تشکیل میشود و خوردنش به تنهایی هم خالی از لطف نیست.ولی برای درست کردن باقالی پلو مجلسی در کنارش از انواع گوشت ها مانند گوشت ماهیچه ، گردن ، گوشت مرغ و ماهی استفاده می شود. در این مطلب با آموزش طبخ باقالی پلو با ماهی آشنا خواهیم شد که واقعا ترکیب لذیذی است و می توانید به راحتی در خانه تهیه کنید.
مواد لازم باقالی پلو با ماهی
مواد لازم | میزان لازم |
برنج | 3 پیمانه |
باقالی | 1/5 پیمانه |
ماهی | 1 عدد |
شوید | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
لیمو ترش | 1 عدد |
پودر سوخاری | 4 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
ادویه ماهی | 1 قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه و قرمز | 1 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
پودر گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذا خوری |
کره | 50 گرم |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه باقالی پلو با ماهی
مرحله اول :
برنج را به همراه 1 قاشق غذاخوری نمک بخیسانید و اجازه دهید تا 3 ساعت بماند.
مرحله دوم :
ماهی را برش بزنید بشورید سپس در آبکش قرار دهید تا خشک شود.
مرحله سوم :
ماهی های خشک شده را در ظرفی که می خواهید ماهی را مرینیت کنید بگذارید.
مرحله چهارم :
پیاز را پوست بگیرید و با کمک یک رنده پیاز را ریز رنده کنید و آب آن را به کمک صافی جدا کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم :
آب پیاز را که گرفته اید را با آب لیمو ترش ترکیب کنید و به ماهی اضافه کنید.
مرحله ششم :
ادویه ها که شامل (نمک،فلفل سیاه و قرمز،زردچوبه،پودر سیر، پودر تخم گشنیز،ادویه مخصوص ماهی) را ترکیب کنید و به ماهی اضافه کنید. اگر بخواهید می توانید اندگی زنجبیل نیز استفاده کنید.
مرحله هفتم :
زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.
مرحله هشتم :
روغن زیتون را اضافه کرده و شروع کنید به ماساژ دادن ماهی ها با مواد مرینیت سپس درب ظرف را ببندید و در یخچال قرار دهید.
مرحله نهم :
ابتدا در یک قابلمه مناسب آب بریزید و بگذارید تا به جوش آید.
مرحله دهم :
پس از به جوش آمدن آب، آب برنج خیس شده را بگیرید سپس برنج را به آب جوش اضافه کنید.
مرحله یازدهم :
باقالی ها را به همراه کمی آب روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود.
مرحله دوازدهم :
برنج را آبکش کنید و شوید خشک و باقالی ها را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید تا ترکیب شود.
مرحله سیزدهم :
ته قابلمه روغن بریزید. بگذارید تا داغ شود سپس ته دیگ مورد نظر را بچینید.
مرحله چهاردهم :
برنج را درون قابلمه بریزید و کنارهای آن را به وسط بیاورید و با کمک ته کفگیر سوراخ های عمیق در برنج ایجاد کنید. مقدار کمی از زعفران دم کرده لابه لای برنج بریزید این کار هم باعث می شود که برنج شما خوش رنگ تر شود و هم عطر و طعم بهتری به برنج می دهد.
مرحله پانزدهم :
کره را نیز خرد کنید و در لابه لای برنج قرار دهید.
مرحله شانزدهم :
یک لیوان آب را دور تا دور برنج بریزید و دم بگذارید.
مرحله هفدهم :
ماهی را از یخچال خارج کنید و در ظرفی حاوی آرد سوخاری بغلطانید تا کاملا آرد به خورد ماهی برود.
مرحله هجدهم :
در تابه روغن بریزید تا داغ شود سپس ماهی ها را در آن سرخ کنید.
مرحله نوزدهم :
پس از دم کشیدن برنج آن را ظرفی که برای سرو انتخاب کرده اید بریزید و ماهی سرخ شده را کنار آن قرار دهید.
مرحله بیستم :
شما می توانید این غذا را با مواد متنوع و خوشمزه ای سرو کنید مانند کلم قرمز،خیارشور، انواع ترشی به خصوص سیر ترشی، انواع سالاد و زیتون.
نکات مهم در تهیه باقالی پلو با ماهی
اگر باقالی شما زودپز باشد بهتر است که آن را نپزید و فقط قبل از آبکش کردن برنج به آن اضافه کنید.
ماهی را می توانید به روش های متفاوتی تهیه کنید می توانید آن را در فر بپزید و یا آن را کبابی کنید.
شما می توانید بدون زدن آرد سوخاری به ماهی آن را سرخ کنید.
شما می توانید به جای پودر سیر یک حبه سیر را رنده کنید و به مواد مرینیت اضافه کنید.
بهتر است باقالی پلو را با باقالی تازه تهیه کنید.
شما از هر نوع ماهی می توانید برای تهیه این غذا استفاده کنید.
می توانید از پودر زنجبیل نیز در مواد مرینیت استفاده کنید.
نکات تکمیلی در مورد باقالی پلو با ماهی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 50دقیقه میباشد .
باقالی پلو با ماهی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .