ته چین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی هاست. در این مطلب “ته چین گوشت” گوسفندی را برای شما در نظر گرفته ایم.
طرز تهیه ته چین گوشت
ته چین غذای ساده ای است که طرز تهیه ساده اما به شدت خوشمزه ای دارد. این غذای معروف و پرطرفدار ایرانی در انواع مختلف طبخ میشود و بدون شک ته چین گوشت از خوشمزه ترین نوع آن است، هر چند نباید از طعم و مزه ته چین گوشت و بادمجان هم غافل ماند.برای درست کردن هر نوع ته چین باید یک سری اصول و نکات رعایت شود تا این غذای خوشمزه به بهترین شکل سرو شود.پس با ما همراه شوید که ما در آشپزخانه نمناک همه این موارد ریز و مهم در پخت ته چین گوشت گوسفندی را برای شما یکجا جمعآوری کرده ایم.
مواد لازم برای ته چین گوشت
- گوشت گوسفندی :500 گرم یا به دلخواه کمتر
- پیاز:یک عدد بزرگ خرد شده
- برنج :4 پیمانه
- پیاز نگینی خرد شده :1 عدد کوچک
- کشمش :به دلخواه
- مواد لازم برای ادویه:
- گرد غوره :2قاشق
- پودر زیره سبز:1 قاشق
- زرد چوبه :نصف قاشق
- نمک و فلفل :به میزان لازم
- سماغ :نصف قاشق
- پودر پیاز :نصف قاشق
طرز تهیه ته چین گوشت
مرحله اول:
برای ته چین گوشت باید ابتدا گوشت را آماده کنید و گوشت را در اندازه های کوچک (قیمه ای) خرد کنید.
مرحله دوم:
برای پخت گوشت، مقداری روغن را داخل قابلمه ای مناسب بریزید و وقتی که روغن کمی داغ شد، پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
سپس گوشت گوسفند را به پیاز در حال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب گوشت کشیده شود.
در حین تفت دادن کمی زردچوبه و فلفل سیاه هم به گوشت اضافه کنید.
بعد مقداری آب به گوشت اضافه کنید و حرارت رو بالا ببرید تا آب به جوش بیاد، بعد از به جوش آمدن آب حرارت رو ملایم کنید و اجازه دهید تا گوشت کاملاً پخته شود.
مرحله سوم:
در انتهای پخت گوشت مقداری نمک هم به آن اضافه کنید و سعی کنید تا آب گوشت کاملا جذب گوشت شود و یا آب خیلی کمی داشته باشد.
مرحله چهارم:
در فاصله پختن گوشت برنج را بشویید و 2 ساعتی در آب و نمک خیس دهید.
بعد آن را در آب جوش بجوشانید و آبکش کنید. فقط باید برای این ته چین برنج را کمی دان تر بردارید
ادویه ها را با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم:
ته قابلمه یا تابه مورد نظر ، کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را کف آن بپوشانید.
مرحله ششم:
سپس نصف برنج را در قابلمه ریخته و روی آن مقداری از مخلوط ادویه ها را بپاشید.
به گوشت هم مقداری ادویه بپاشید و بر همراه پیازش روی برنج بچینید.
بعد بقیه برنج را روی گوشت بریزید و گوشت را کاملا بپوشانید.
مرحله نهایی پخت ته چین:
قابلمه ته چین را روی حرارت قرار دهید تا با حرارت متوسط بخار کند.
آنگاه حرارت را کم کنید تا ته چین به مدت یک ساعت، کاملا دم بکشد.
پیاز کوچکی را به صورت نگینی خرد کنید و به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سرخ شود.
کشمش را بشویید و به پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید.
سپس ته چین را با آنها تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد ته چین گوشت
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 6 ساعت میباشد .
ته چین گوشت را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 3 نفر مناسب میباشد .