مواد لازم برای خمیر خاچاپوری
- آرد همه کاره :یک کیلوگرم
- آرد اضافه برای ورز دادن خمیر :150 گرم
- آب:200 میلی لیتر
- شیر :200 میلی لیتر
- روغن زیتون :50 میلی لیتر
- تخم مرغ:یک عدد
- خمیرمایه فوری :یک قاشق غذاخوری
- شکر :یک قاشق چای خوری
مواد لازم برای داخل خمیر
- برگ چغندر:400 گرم
- مخلوطی از پنیر موتزرالا و فتا:600 گرم
- نمک و فلفل :به میزان
طرز تهیه خاچاپوری گُرجی
ابتدا آب را گرم کنید تا به دمای 35 درجه سانتی گراد برسد، سپس خمیر مایه را افزوده و خوب هم بزنید تا کاملا حل شود.
آرد را الک کرده و در کاسه بزرگی بریزید، خمیر مایه را افزوده و و با هم مخلوط نمایید.
در ادامه تخم مرغ، شیر، شکر و روغن زیتون را با هم مخلوط کرده و داخل کاسه بریزید و همه مواد را خوب هم بزنید تا خمیر حاصل شود.
خمیر را با دست ورز داده و روی آن را با یک پلاستیک بپوشانید و برای یک تا دو ساعت در جای گرم قرار دهید تا ورآید.
بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد آن را روی یک سطح آرد پاشی شده قرار دهید و به سه قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل یک توپ حالت دهید.
روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید و برای 10 تا 20 دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند.
در این فاصله برگ چغندر را ساطوری کرده و پنیر را رنده کنید و با هم مخلوط نموده و کمی نمک و فلفل بزنید.
بعد از 10 تا 20 دقیقه خمیر ها را روی میز کار قرار داهید ، دستان خود را با کمی روغن زیتون چرب نموده و خمیر ها را برای چند دقیقه ورز دهید تا نرم شوند.
هر خمیر را به کمک وردنه باز کنید تا پهن و نازک شود، ضخامت هر خمیر باید حدود یک سانتی متر باشد.
میان هر خمیر چند قاشق از مخلوط برگ چغندر و پنیر را بریزید و اطراف خمیر را روی مواد تا بزنید و با وردنه آن را حسابی باز کنید طوری که سبزی میان نان خمیر پنهان شود.
تابه مورد نظر را روی حرارت قرار داده و هر بار یکی از خمیرها را داخل تابه قرار داده و سرخ کنید.
بعد از اینکه یک طرف خمیر سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگرش هم طلایی شود، به همین ترتیب خمیرهای دیگر را در تابه قرار داده و سرخ نمایید.
نکات تکمیلی در مورد خاچاپوری گُرجی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
خاچاپوری گُرجی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .